IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ципрас: Русия може да предостави на Гърция кредити за големи съвместни проекти

Гръцката страна не се е обръщала към нас с каквито и да е молби за помощ, посочи Владимир Путин

19:34 | 08.04.15 г. 57
<p>
	Алексис Ципрас и Владимир Путин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Алексис Ципрас и Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Гръцкият премиер Алексис Ципрас не е поискал финансова помощ на разговорите си в Москва днес, но Русия може да предостави кредити за големи съвместни проекти в бъдеще, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Путин посочи, че един подобен проект може да бъде планираният газопровод "Турски поток", който ще пренася природен газ до Европа през Турция, но добави, че евентуално решение за включването на Гърция ще зависи от желанието за участие на Атина.

"Гръцката страна не се е обръщала към нас с каквито и да е молби за помощ", посочи Путин на пресконференция след срещата си с гръцкия премиер Алексис Ципрас.

"Ние обсъдихме сътрудничество в различни сектори на икономиката, включително възможността за развитие на големи енергийни проекти", добави руският държавен глава.

Путин каза също, че Русия проявява интерес към участие в търгове по приватизация, ако Гърция проведе такива, и се надява, че руските компании няма да бъдат пренебрегнати в надпреварата с други възможни купувачи.

Руският президент посочи, че трябва да се сложи край на спекулациите, че Москва се опитва да подкопае единството на ЕС по санкциите срещу Русия чрез засилване на икономическото сътрудничество със затъналата в дългове Гърция.

"Искам да ви уверя, че не целим да използваме каквито и да е ситуации в рамките на ЕС, за да подобрим отношенията си с ЕС като цяло. Искаме са работим с цяла обединена Европа", подчерта Путин. 

Гърция е заинтересована от строителството на гръцки газопровод от гръцко-турската граница, каза Ципрас на пресконференция след срещата си с Путин. 

Проекти от този мащаб създават възможности за стабилизиране и укрепване на сигурността в района като цяло, отбеляза Ципрас. Очакваме това да позволи да се подобрят отношенията с Турция, допълни гръцкият премиер, пише БТА.

Обърнах внимание на руския президент, че Гърция е заинтересована да се проучат възможностите за инвестиционни инициативи при строителството на тръбопровод за природен газ от гръцко-турската граница през гръцка територия за покриване на енергийните потребности на нашата страна, а също и с цел да се постигне енергийна сигурност, спазвайки винаги законодателството и на Гърция, и на ЕС, отбеляза Ципрас.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

25
rate up comment 7 rate down comment 10
The Big One
преди 9 години
Тоя колхозник *** изглежда като сукалче пред хиената Ципрас ,който може да го продаде и купи сто пъти за два дни. Гърците са сред най-великите политици и играчи на световната сцена/след Англичаните разбира се/. Е те затова са си и първи дружки с Албиона открай време де.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 8 rate down comment 8
STRAHO
преди 9 години
Руски историк: Не ни поканихте на 3 март, канете си турски представители (видео)https://***.youtube.com/watch?v=_QZbCxh1ITAС такава политика това ще получим! Дано да си е струвало потупването по рамото от Макеин! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 5 rate down comment 3
needtoknowmore
преди 9 години
Малко не си в час как работи HFTS и ги бъркаш с манипулации - няма как да манипулираш order flow pool-a, но това не ти пречи и да говориш врели некипери - а чичковците от Уолстрийт си простират възможностите за манипулация само и единствено на централизиран пазар и то само с помощта на задаване на тенденция или както се каза с вербални интервенции няма как да играеш маркет мейкър но с фиктивни книжа, на децентрализиран пазар какъвто е валутният там не минава номера!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 5 rate down comment 9
STRAHO
преди 9 години
Унгария е СУВЕРЕНА държава, Македония, Сърбия, Гърция, Турция - също.=-==А ние?===но се НАДЯВАМ, че нашите евроатлантически партньори също правят своите тълкувания, /да ни харесат ни стига/ коментира Борисов,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 5 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
цитат "..Унгария е суверена държава, Македония, Сърбия, Гърция, Турция - също. Те могат да се срещат не само за Турски поток, но и за каквото си пожелаят.Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти днес по повод искането на народния представител Янаки Стоилов от БСП в пленарна зала да бъде поканен премиерът във връзка с проведената в Будапеща енергийна среща, на която не е бил поканен българският външен министър. Всички външни министри могат да се събират, да си говорят, и това, че не са поканили нашия и румънския външни министри, да, има тълкувания, но се надявам, че нашите евроатлантически партньори също правят своите тълкувания, коментира Борисов, цитиран от БТА. ..." ===== Как бихте го коментирали!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 9 rate down comment 7
pecan
преди 9 години
Обърнах внимание на руския президент, че Гърция е заинтересована да се проучат възможностите за инвестиционни инициативи при строителството на тръбопровод за природен газ от гръцко-турската граница през гръцка територия за покриване на енергийните потребности на нашата страна, а също и с цел да се постигне енергийна сигурност, спазвайки винаги законодателството и на Гърция, и на ЕС, отбеляза Ципрас..............................................................................................................странно как много от пишещите тук не забелязва че и в Гърция руснаците ще трябва да спазват третия енергиен пакет,но какво да се прави .Важно е да хвалим колко е добре в Русия и колко е велика ,а кой какво казал няма значение .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 9 rate down comment 9
Grosss
преди 9 години
Путин удари джакпота и изглежда видимо доволен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 8 rate down comment 18
крас
преди 9 години
ПОЛИТИЦИТЕ НИ ВЪРТЯХА *** НАЛЯВО , НАДЯСНО И ПАК НА РУСКА ТРЪБА С РУСКИ ГАЗ ЩЕ СЕДНАТ!НЯМА ДА Е ОТ МОРЕТО, А ЩЕ Е ОТ ПОЛЕТО.ГОЛЯМ СЕКС НИ ПРЕДСТОИ.ВЪРХУ НАС ЩЕ СЕ УПРАЖНЯВАТ И РАШЪНИ И ВИЗАНТИЙЦИ И *** БУРГИИ. БАТ БОЙКО ОЩЕ СЪНУВА ХЪБОВЕ И ЮЖНИ ТОПЛИ МОРЕТА. ГОЛЯМ МАРКУЧ СА ПРИГОТВИЛИ НА ОГНЕБОРЕЦА. ВЪПРОСА Е НЕ ДАЛИ , А КОГА ЩЕ БЪДЕ ИЗМЕТЕН ОТ БИЗНЕСА И БАНКИТЕ КОИТО СА В ШОК И УЖАС ОТ СТАВАЩОТО. ТЕАТЪРА С ТУРСКИ ПОТОК В КОЙТО НИЕ ДАЖЕ НЕ СМЕ И СРЕД ПУБЛИКАТА НА УЧАСТВАЩИТЕ В НЕГО ГЕРОИ ОТКЛЮЧВА НАЧАЛОТО НА ПРОЦЕСА НА СМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ДЕКОР В БЪЛГАРИЯ!ЩЕ ИМА ГОЛЯМО ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 10 rate down comment 0
2012
преди 9 години
като се обичат младите нека се вземат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 7
Сините камъни
преди 9 години
За бащиците съгласно!Но вярваш ли, че точно при Уол Стрийт всичко е честно?Аз не!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още