IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

Партията остава в Народното събрание, но протестира срещу изолацията на управляващите

10:54 | 06.06.13 г. 106
Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента, обяви лидерът на партията Бойко Борисов. От парламентарната трибуна той обяви, че партията е спечелила изборите и няма да позволи да бъде непрекъснато „обиждана и провокирана“. "Пилците са броят наесен", завърши своето изказване лидерът на партията, предаде Dnes.bg.

Основание за напускането е, че останалите партии се опитват да изолират ГЕРБ и да взимат решение без тяхно участие в парламентарните комисии. По тази причина и депутатите на бившата управляваща партия ще идват на работа в Народното събрание, но няма да участват в заседанията докато това не се промени. 

Борисов заяви, че партията спечелила изборите, има право да излъчи председател на Народното събрание, както и да има председатели на парламентарни комисии. 

В своето изявление бившият премиер коментира още и АЕЦ „Белене“ и позицията на премиера Орешарски, че искът на руската страна към нас е основателен. „Премиер в национална телевизия казва, че ще загубим дело. Как ще предвещаваш дело? Това ще ти го сложат утре адвокатите като доказателство“, обяви той.

Малко по-късно от БСП осъдиха в декларация поведението на ГЕРБ.  "Свърши приемането на лобистки закони, на антиконституционни закони, на мачкането на институциите и на рекета над бизнеса. Свърши се със калинките във властта", изчете от трибуната Корнелия Нинова. 

След като депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала, Бойко Борисов се появи в кулоарите с освободената от длъжност директор на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова. Според бившия премиер Петкова не е имала връзка с ГЕРБ, но е разкрила „далаверите по „Белене“, „Хохегер“ и електроразпределителните дружества“, съобщи БТА.

Припомняме, че проверка на АДФИ в края на миналата година установи редица нарушения на закона за обществените поръчки по проекта за изграждане на втора ядрена централа у нас.  Реално най-голямото нарушение на закона е това, че няма сключен договор за изграждане на АЕЦ „Белене“, заяви тогава Теменужка Петкова.

Преди да се изправи от парламентарната трибуна, Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента и изявленията на новото правителство за ниската събираемост на приходите от страна на митническите и данъчните власти. „Господин Орешарски да бъде добър, да си извади статистиката и да види, че по негово време митниците и данъчните са събирали по-малко пари“, заяви той. Самият Орешарски призна през 2009 година, че оставят дупка в бюджета от половин милиард лева, допълни още Борисов.

Заедно с още няколко забавени плащания правителството на Борисов е започнало с 900 млн. лева дефицит, изчисли бившият премиер, предаде "Фокус".

* Статията е актуализирана с декларацията на БСП по повод напускането на депутатите на ГЕРБ

Вижте във видеото реакциите в парламента, след като ГЕРБ напуснаха залата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

65
rate up comment 10 rate down comment 1
Tikvarova
преди 11 години
Календар, ти как точно си представяш тази история с нова структура/формирование/партия или др., която да не е свързана с някоя от митичните ВИС/СИК/МИК...!!! Вижданията ти ми се струват "леко" утопични. А това, че смяташ Орешарски за професионалист - ОК. Много е вероятно да е така, но проблемът не в това, колко му е интелектуалния багаж, а за какво и по-скоро за "КОГО" е впрегнат! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
64
rate up comment 3 rate down comment 1
kroum
преди 11 години
http://***.npr.org/blogs/thetwo-way/2013/05/30/187318344/ubuntu-marks-bug-no-1-as-fixed-after-nearly-nine-years
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
63
rate up comment 3 rate down comment 15
kalendar
преди 11 години
тотална глупост, че на твое място бих внимавал какви глупости дрънкам-не от друго, но от срам поне. А...във Хага е и международният наказателен съд, т.е. това за военнопрестъпниците, което пак няма по какъв повод да се занимава с делата в Бг, просто защото геноцид няма, колкото и ББ да се постара да ни затрие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
62
rate up comment 3 rate down comment 13
kalendar
преди 11 години
а сега, за да не съм голословен като гербер:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D1%8A%D0%B4Европейски съд-седалище Люксембург. В Хага е Международният съд, където страни може да са само суверенни държави. Не се меси във вътрешно-държавни дела. Да не коментираме, че прокурор няма как да бъде "привикан" от съд. По принцип съдът, като орган, не "привиква" нито пък разследва(има разследващи съдии в някои законодателства, но не и на международно ниво, и те като разследващи се явяват и дават доказателства и т.н.). Това е основен принцип при разделение на властите.ББ и герберите не знаят какво е това...Прокуратурата е независима и над нея не не упражнява надзор нито една международна институция. "Отчита се" без да я "привикват" пред...мисля пред ВСС и пред НС, но тук ми се губи и може и да бъркам за някое от двете. И въобще цялата ти "новина от кулоарите(знаеш ли тая думичка какво значи?)" е такава шега и по толкова много начини
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
61
rate up comment 3 rate down comment 14
kalendar
преди 11 години
а относно "чакането ти с интерес" на това да ни спрат(евентуално) фондовете-това показва самото отношение-теб не ти дреме България да е добре, а ти и твоята партийка да е на власт за да можете да влачите повече-и ти ми говориш за промяна? Ти не искаш промяна. Ти искаш просто аутсайдерите, и комплексираните реваншисти пак да се качат на власт, като ако може повече да крадат-по-добре. И ти ми коментираш промяна? Ти ли си символът на тая промяна?!?!?! С кое-с изфабрикуваните ти "новини" тук ли? Или пък още по-яко-представи си да се окажат истина тия "новини"-колкото и да са невъзможни:) тогава представи си колко ще станеш смешен-платен подлизурко. Твърдиш, че имаш информация преди политическите журналисти ли? Цвъ цвъ от цецомобилите ли ти шепне на ушенце? Е, помоли го другият път да избере някой по-образован, щото ти не ставаш за тая работа. А сега заявявам-надявам се България да не се налага да търпи тия недоразумения герберите на власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
60
rate up comment 2 rate down comment 16
kalendar
преди 11 години
което отново ме подсеща-не се опитваш да ме обориш с аргументи...въобще равнището на средният гербер е колкото на средностатистическият хамалин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
59
rate up comment 2 rate down comment 16
kalendar
преди 11 години
бгМан ти си един от 3мата дето съм 100% сигурен, че си или на хранилката или на заплатата.А ако Костов сега му цъфна досието, то представи си колко го е окъкал ББ, щом цъфна по време на управлението му относно Буда. Или за Боко е различно?Относно оправията-преди исках да се промени нещо, сега искам да се върне старото и да се пробваме отново от там. И тоя път,много моля да пробваме с хора, които не са обвързани със СИК ВИС *** и други от тоя тип. Промяната ще дойде ли от човек, който открадна 2 милиарда и източи резерва? И тия "новини" не знам от къде ги съчиняваш, ама в Хага не могат да привикат никого. Ти даже нямаш идея какво е европейският съд и за какво служи. Ама отново типично за необразован гербер-пъне се да каже нещо, но какво ли точно значи-не е важно. лозунги лозунги лозунги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
58
rate up comment 16 rate down comment 3
bgMan
преди 11 години
Цацаров е привикван да дава обяснения пред Европейския съд в ХАГА, за нерагламентирани връзки с подземни структури, поставени са му въпроси защо работи под натиск от една медия в лицето на тв7, и защо е взел страна в изборите на 11-ти и 12-ти май, с което е направил вота невалиден и е участвал в дестабилизацията на социалния мир в България. Това са най-новите новини от кулоарите на европарламента. Според източниците Евроатлантическите ни партньори обмислят варианти за спиране на еврофондовете и нов мониторингов доклад срещу ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА, която бави знакови дела от години, а в момента упражнява политически рекет над партийни функционери от ГЕРБ. Очаква се този доклад да е най-лошия за страната ни. Според някои евродепутати голяма част от фондовете за България са под въпрос, а за други са задействани процедури за спиране.Очаквам с интерес развитието на нещата около политическото престъпно правителство на БСП и ДПС замаскирано като "експертно правителство".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
57
rate up comment 6 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Ползвам Линукс и отворен софтуеър от 15 години някъде. Много бих се радвал ако и работата ми е свързана с него защото ми е хоби. Засега няма как обаче. може би е по-добре, защото казват че най-лесния начин да развалиш удоволствието от хобито си е то да ти стане работа (поне така се успокоявам). Иначе своbодния софтуер се вписва в профила ми перфектно и ако Календар прочете основите на Creative Commons и GPL може и да се замисли за много неща за мен и за хората които тачат свободата си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
56
rate up comment 10 rate down comment 4
bgMan
преди 11 години
Сигурно си чул че след като Костов не стана депутат веднага му цъфна дебелото досие на отбраните продукти на ДС/КГБ. Въпреки че от доста години това нещо не е тайна за никого.Сега поне доказателствата са неопровержими.А ти kalendar в общи линии правиш впечатление на човек, който независимо какво приказва, косвено се бори за каузата на тази тъмна сила, която очерня и дискредитира всички останали политически субекти и промива мозъци ежедневно за да може колкото се може повече хора да вярват че всички са един дол дренки и е невъзможно да се промени каквото и да било.Като гласува за БСП на тези избори одобряваш ли антибългарските им виждания и действия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още