IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

Партията остава в Народното събрание, но протестира срещу изолацията на управляващите

10:54 | 06.06.13 г. 106
Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента, обяви лидерът на партията Бойко Борисов. От парламентарната трибуна той обяви, че партията е спечелила изборите и няма да позволи да бъде непрекъснато „обиждана и провокирана“. "Пилците са броят наесен", завърши своето изказване лидерът на партията, предаде Dnes.bg.

Основание за напускането е, че останалите партии се опитват да изолират ГЕРБ и да взимат решение без тяхно участие в парламентарните комисии. По тази причина и депутатите на бившата управляваща партия ще идват на работа в Народното събрание, но няма да участват в заседанията докато това не се промени. 

Борисов заяви, че партията спечелила изборите, има право да излъчи председател на Народното събрание, както и да има председатели на парламентарни комисии. 

В своето изявление бившият премиер коментира още и АЕЦ „Белене“ и позицията на премиера Орешарски, че искът на руската страна към нас е основателен. „Премиер в национална телевизия казва, че ще загубим дело. Как ще предвещаваш дело? Това ще ти го сложат утре адвокатите като доказателство“, обяви той.

Малко по-късно от БСП осъдиха в декларация поведението на ГЕРБ.  "Свърши приемането на лобистки закони, на антиконституционни закони, на мачкането на институциите и на рекета над бизнеса. Свърши се със калинките във властта", изчете от трибуната Корнелия Нинова. 

След като депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала, Бойко Борисов се появи в кулоарите с освободената от длъжност директор на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова. Според бившия премиер Петкова не е имала връзка с ГЕРБ, но е разкрила „далаверите по „Белене“, „Хохегер“ и електроразпределителните дружества“, съобщи БТА.

Припомняме, че проверка на АДФИ в края на миналата година установи редица нарушения на закона за обществените поръчки по проекта за изграждане на втора ядрена централа у нас.  Реално най-голямото нарушение на закона е това, че няма сключен договор за изграждане на АЕЦ „Белене“, заяви тогава Теменужка Петкова.

Преди да се изправи от парламентарната трибуна, Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента и изявленията на новото правителство за ниската събираемост на приходите от страна на митническите и данъчните власти. „Господин Орешарски да бъде добър, да си извади статистиката и да види, че по негово време митниците и данъчните са събирали по-малко пари“, заяви той. Самият Орешарски призна през 2009 година, че оставят дупка в бюджета от половин милиард лева, допълни още Борисов.

Заедно с още няколко забавени плащания правителството на Борисов е започнало с 900 млн. лева дефицит, изчисли бившият премиер, предаде "Фокус".

* Статията е актуализирана с декларацията на БСП по повод напускането на депутатите на ГЕРБ

Вижте във видеото реакциите в парламента, след като ГЕРБ напуснаха залата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

95
rate up comment 2 rate down comment 7
kalendar
преди 11 години
какви агенти на Русия бе, ***-отивай в цирка, моля те:) Не може да си про-руски или про-американски, бастуне, може да си само про-български-ако интереса на България е да върви с Русия-вървим с Русия, ако е да вървим със САЩ-вървим със САЩ, повтори упражнението за ЕС, Индия, Китай, Бразилия, Турция и т.н. Как така ти, *** мазно твърдиш, че БСП и ДСП са едно и са агенти на Русия???? Смяташ, че Турция и Русия имат един и същи интерес в България ли, необразовано илитератче, мутренско? Трябва да се откажеш от едно от двете, *** нещастно.Ти, и твоите платени приятелчета, сте повод да се напише есе на тема Подлогата, като символ на тези недарузмения - наколенчените слуги на модерният бандитизъм в Република България. И грам срам нямаш от тоя факт-напротив-гордееш се със своята необразованост, липса на мисъл и горещо парадираш с ниският ти коефициент на интелигентност. Типично по герберски:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
94
rate up comment 2 rate down comment 7
kalendar
преди 11 години
е, ако е чак "доста" да си по-възрастен, то просто си влязъл в оная възраст в която либидото ти скача до небесата, но физиката не позволява такова развихряне-иначе просто не си "доста", от типа-много искам, но не мога. Но как да е-със самият си коментар и "съжалението" ти към мен вече си показа метафорично тоя орган и си го измери. По скоро аз трябва да те съжалявам, че поне аз съм наясно със себе си и не изпадам в самозаблуди.И не ме връщай на тая тема-или поне не тук-въпреки, че не съм експерт по логистика, забравяш че не говорим за ябълки и круши, а за незаконна дейност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
93
rate up comment 7 rate down comment 1
Tikvarova
преди 11 години
Симпатяга, това, че първо искам да разбера какво на теб ти минава през главата, относно тези бюлетини, не означава, че на мен не ми е ясно! Това, което имах пред вид е, че цялата история с бюлетините смърди. Има много по-безболезнен начин да се направи, но затова, трябва да поназнайваш нещо относно FIFO. А относно коментарът ти за моят интелектуален багаж, съжалявам те - доста по-възрастен съм от теб и отдавна съм оставил "меренето" на определени органи от човешкото тяло, на младежи като теб!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
92
rate up comment 7 rate down comment 2
scrooge mcduck*
преди 11 години
Ей болен типаж, защитаваш и гласуваш за хора агенти на Русия и предпочиташ зависимостите им от Русия като наш дневен ред.Това мислене и поведение е чист вид шизофрения.*** скрий се че си много *** и ни занимаваш с болните си глупости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
91
rate up comment 2 rate down comment 7
kalendar
преди 11 години
Поведението на типичен гербер-дават му някоя стотинка да плещи из форумите лозунги-без много мисъл(то щото няма, не щото няма желание) и си цинизъм да говори за самозапалването-***, самозапалвания имаше след 4 години управление на ГЕРБ-а ти съвест нямаш, че защитаваш мутрогенът.Извинение дължиш ти, че не те е срам от липсата ти на морал. ***, продал си *** за 2 лева. Отивам да ям...утре ще ти покажа на какво ми приличаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
90
rate up comment 8 rate down comment 1
scrooge mcduck*
преди 11 години
ахахах Ей празноглавец.Какви Паши какви глупости.Напълно болен мозък.Тия дето си ги изброил са политически трупове избрани заради зомбита като теб.Ти ли гласува за тях?, тогава се извини на хората предварително че съществуваш и им пречиш а се развиват, тъй като предстой да береш плодовете за пореден път на червените кратуни каквато си и ти.***. Последните 15 години имахте 5 червени правителства.***.И изведнъж ми говориш за Пашата, *** такива като теб и мислещите като теб сте проблем, ***. И най вероятно трябва някои да ти плаща защото иначе е плачевно състоянието ти.Но това се пренася към другите граждани, ***. Айде честито, след още няколко месеца сам ще искаш да се самозапалваш.*** и *** червени кратуни болни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
89
rate up comment 2 rate down comment 8
kalendar
преди 11 години
е:) аз не познавам Пашата и смятам, че нормалните хора не би трябвало да го познават, ама явно за тебе олигофренче е напълно в реда на нещата:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
88
rate up comment 8 rate down comment 2
scrooge mcduck*
преди 11 години
Ти си абсолютно болен. Как и кои ти ги диктува тия глупости. ***.С пашата имали фирма *** преди 20 години ли??Ти знаеш ли Станишев какво образование има че говориш, малоумно същество си явно.Пиши си но ще трябва да те търпим както и продажниците за които си гласувал.***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
87
rate up comment 3 rate down comment 10
kalendar
преди 11 години
хора без излязла присъда:Станишев, Орешарски и т.н. И въобще-ни един от предишните:)Ето ти един клиент на прокуратурата-Цветанов:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
86
rate up comment 3 rate down comment 7
kalendar
преди 11 години
няма нито един *** подкрепил герб, който да не е зомби, ***. И колкото повече чета тук, толкова повече ставам бесепар:) преди година бях по скоро неутрален:) И какви мутри-ти 90те години не си ли живял в БГ? Кой беше охранител тогава? С Пашата имат обща фирма -знаеш ли как се ползва търговският регистър???? Или гербер без средно не може да се оправи с тия работи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още