IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

Партията остава в Народното събрание, но протестира срещу изолацията на управляващите

10:54 | 06.06.13 г. 106
Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента, обяви лидерът на партията Бойко Борисов. От парламентарната трибуна той обяви, че партията е спечелила изборите и няма да позволи да бъде непрекъснато „обиждана и провокирана“. "Пилците са броят наесен", завърши своето изказване лидерът на партията, предаде Dnes.bg.

Основание за напускането е, че останалите партии се опитват да изолират ГЕРБ и да взимат решение без тяхно участие в парламентарните комисии. По тази причина и депутатите на бившата управляваща партия ще идват на работа в Народното събрание, но няма да участват в заседанията докато това не се промени. 

Борисов заяви, че партията спечелила изборите, има право да излъчи председател на Народното събрание, както и да има председатели на парламентарни комисии. 

В своето изявление бившият премиер коментира още и АЕЦ „Белене“ и позицията на премиера Орешарски, че искът на руската страна към нас е основателен. „Премиер в национална телевизия казва, че ще загубим дело. Как ще предвещаваш дело? Това ще ти го сложат утре адвокатите като доказателство“, обяви той.

Малко по-късно от БСП осъдиха в декларация поведението на ГЕРБ.  "Свърши приемането на лобистки закони, на антиконституционни закони, на мачкането на институциите и на рекета над бизнеса. Свърши се със калинките във властта", изчете от трибуната Корнелия Нинова. 

След като депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала, Бойко Борисов се появи в кулоарите с освободената от длъжност директор на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова. Според бившия премиер Петкова не е имала връзка с ГЕРБ, но е разкрила „далаверите по „Белене“, „Хохегер“ и електроразпределителните дружества“, съобщи БТА.

Припомняме, че проверка на АДФИ в края на миналата година установи редица нарушения на закона за обществените поръчки по проекта за изграждане на втора ядрена централа у нас.  Реално най-голямото нарушение на закона е това, че няма сключен договор за изграждане на АЕЦ „Белене“, заяви тогава Теменужка Петкова.

Преди да се изправи от парламентарната трибуна, Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента и изявленията на новото правителство за ниската събираемост на приходите от страна на митническите и данъчните власти. „Господин Орешарски да бъде добър, да си извади статистиката и да види, че по негово време митниците и данъчните са събирали по-малко пари“, заяви той. Самият Орешарски призна през 2009 година, че оставят дупка в бюджета от половин милиард лева, допълни още Борисов.

Заедно с още няколко забавени плащания правителството на Борисов е започнало с 900 млн. лева дефицит, изчисли бившият премиер, предаде "Фокус".

* Статията е актуализирана с декларацията на БСП по повод напускането на депутатите на ГЕРБ

Вижте във видеото реакциите в парламента, след като ГЕРБ напуснаха залата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

55
rate up comment 4 rate down comment 1
kroum
преди 11 години
ако опиташ Ubuntu ще ти е трудно да се върнеш на Microsoft ,аз използвам Ubuntu за всичко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
54
rate up comment 5 rate down comment 9
kalendar
преди 11 години
и понеже току що ти се разрових из старите постове-приеми извиненията ми(само ти), вярно че изглеждаш благосклонен към ББ, но все пак си проявявал и малко критика към него. Което предвид пропагандата, колко е анти БСП(което е откровена лъжа) все пак е постижение. Та-извинявам ти се, лично на теб. Не те слагам в графата поддръжници на мутрата, но не променя факта, че не си прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
53
rate up comment 7 rate down comment 2
deant
преди 11 години
както и да, аз си тръгвам, че жена ми ще ме направи бездомен, ако се забавя още :) Лека вечер и мерси за разговора:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
52
rate up comment 12 rate down comment 2
deant
преди 11 години
Атака наистина се представят за такива. За малко и мен да ме заблудят и да стана симпатизант. Мисля обаче, че всеки средно интелигентен човек вижда що за стока са. А именно актьори и шоумени. Волен може и да не е психоболен, но определено не му стиска да бъде истински евроскептик. А за партията, която да подкрепиш - реално която и да подкрепиш няма особено значение, защото те всичките са ограничени откъм действия, т.е. различните неща, които могат да направят една спрямо друга са много малко. Това е така, първо защото сме в борд и второ, около 75% от законите които приемаме са изковани в ЕС. Дефакто нямаме особен контрол над нещата, които се случват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
51
rate up comment 4 rate down comment 13
kalendar
преди 11 години
а-между другото, ако случайно има човек, отговарящ на долното описание-моля да се покаже, да не се крие, защото на тия избори видях активисти на СДС от 90те да заявяват открито, че ще гласуват за БСП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50
rate up comment 4 rate down comment 14
kalendar
преди 11 години
конкретно за аргументите не говорех за теб-ти поне си защитаваш позицията-което е достойно за уважение. Съгласен или не с теб-поне казваш какво представляваш като разбирания, а другите се борят с лозунги да върнат една мутра на власт. Но истината е, че на практика няма нито 1 човек, който да е инвестирал 2 лева в България и да не е на хранилката и да е гласувал за ГЕРБ. А тоя сайт се казва инвестор, ако не се лъжа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
49
rate up comment 3 rate down comment 14
kalendar
преди 11 години
за двополюсното-четейки долните си мнения, ще се съглася, че така изглеждам.От друга страна няма как да съм двуполюсен, ако харесвам Орешарски(защото наистина го харесвам-бил съм на негови отворени лекции-има акъл в пъти повече от всеки физкултурник и пожарникар), докато зад него седят 2 партии(може би 3). Та кажи ми-ти като евроскептик, коя партия трябва да подкрепя? Атака са евроскептици, между другото:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 16 rate down comment 2
deant
преди 11 години
Срещу кое искаш аргументи? Ако ти кажа някакъв аргумент против БЕЛЕНЕ ще ми кажеш, че не съм компетентен и съм драскач на ГЕРБ. Ако ти кажа, че министри не са експерти а са спуснати задкулисно от олигарсите, ще ме накараш да вадя доказателства. ББ дали спи с Цветелина ме интересува колкото дали Мая спи с нейния - аз ги искам всички вън! Защото нито един от тях няма интерес тука да има независима и силна държава. Всичките имат други скрити интереси. Ама ти не може да го разбереш. Ти виждаш ГЕРБ и БСП и ако не е ГЕРБ трябва да е БСП. Отдъпни се малко и виж голямата картинка - дали ще е ГЕРБ или БСП - НЯМА ЗНАЧЕНИЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 5 rate down comment 15
kalendar
преди 11 години
освен това за пореден път виждам минуси, а не аргументи против-вярвам, че поне 50% от пишещите тук са платени от пожарникаря и физкултурника(наистина го вярвам!)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 12 rate down comment 2
deant
преди 11 години
Дори нещо от това което ти казвам да ти прилича на про-ГЕРБ е само защото мислиш двуполюсно. Не ги харесвам. Но и не искам да се вдига забраната за пушене, не искам да се вземат безумни външни дългове и да се дават на безработни *** граждани. Но НИКОГА няма да кажа добра дума за БСП и ДПС. Просто няма как да стане. Ти си ги харесвай колкото искаш, аз не те обвинявам за това. Така, че можеш да смекчиш малко тона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още