IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

Партията остава в Народното събрание, но протестира срещу изолацията на управляващите

10:54 | 06.06.13 г. 106
Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента, обяви лидерът на партията Бойко Борисов. От парламентарната трибуна той обяви, че партията е спечелила изборите и няма да позволи да бъде непрекъснато „обиждана и провокирана“. "Пилците са броят наесен", завърши своето изказване лидерът на партията, предаде Dnes.bg.

Основание за напускането е, че останалите партии се опитват да изолират ГЕРБ и да взимат решение без тяхно участие в парламентарните комисии. По тази причина и депутатите на бившата управляваща партия ще идват на работа в Народното събрание, но няма да участват в заседанията докато това не се промени. 

Борисов заяви, че партията спечелила изборите, има право да излъчи председател на Народното събрание, както и да има председатели на парламентарни комисии. 

В своето изявление бившият премиер коментира още и АЕЦ „Белене“ и позицията на премиера Орешарски, че искът на руската страна към нас е основателен. „Премиер в национална телевизия казва, че ще загубим дело. Как ще предвещаваш дело? Това ще ти го сложат утре адвокатите като доказателство“, обяви той.

Малко по-късно от БСП осъдиха в декларация поведението на ГЕРБ.  "Свърши приемането на лобистки закони, на антиконституционни закони, на мачкането на институциите и на рекета над бизнеса. Свърши се със калинките във властта", изчете от трибуната Корнелия Нинова. 

След като депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала, Бойко Борисов се появи в кулоарите с освободената от длъжност директор на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова. Според бившия премиер Петкова не е имала връзка с ГЕРБ, но е разкрила „далаверите по „Белене“, „Хохегер“ и електроразпределителните дружества“, съобщи БТА.

Припомняме, че проверка на АДФИ в края на миналата година установи редица нарушения на закона за обществените поръчки по проекта за изграждане на втора ядрена централа у нас.  Реално най-голямото нарушение на закона е това, че няма сключен договор за изграждане на АЕЦ „Белене“, заяви тогава Теменужка Петкова.

Преди да се изправи от парламентарната трибуна, Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента и изявленията на новото правителство за ниската събираемост на приходите от страна на митническите и данъчните власти. „Господин Орешарски да бъде добър, да си извади статистиката и да види, че по негово време митниците и данъчните са събирали по-малко пари“, заяви той. Самият Орешарски призна през 2009 година, че оставят дупка в бюджета от половин милиард лева, допълни още Борисов.

Заедно с още няколко забавени плащания правителството на Борисов е започнало с 900 млн. лева дефицит, изчисли бившият премиер, предаде "Фокус".

* Статията е актуализирана с декларацията на БСП по повод напускането на депутатите на ГЕРБ

Вижте във видеото реакциите в парламента, след като ГЕРБ напуснаха залата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

85
rate up comment 5 rate down comment 5
scrooge mcduck*
преди 11 години
Ти си болен повече от Станишев и Вегенин взети заедно.БСП са терористична организация. Това ясно ли ти е? Малоумно зомби.Не ми се плаща да ти кажа истината в очите ***. Като докаже нещо съда от клеветите ти за мутри и какви ли не болни глупости.Тогава ще излизаш да говориш и пишеш, разбра ли ***. А сега си чист вид клеветник и се опитваш да омаскариш хората без да има излязла присъда. *** ли сте такива зомбита че да им вярвате, че и да гласувате за тях. ахахаххаха Май наистина сте абсолютна напаст за гражданите на България.*** червена. КОГАТО ПОДКРЕПЯТЕ ХИЗБУЛА, ЦЯЛАТА СТРАНА ТРЯБВА ДА ВИ БЕРЕ СРАМА СЛЕД ТОВА. ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
84
rate up comment 4 rate down comment 7
kalendar
преди 11 години
а ти, подлого мутренска-за БСП са гласували 960 000-тия хора какви са, ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
83
rate up comment 4 rate down comment 7
kalendar
преди 11 години
не не, ***-ти не си антисоциалист-бъркаш антисоциализмът с охраната на Живков. Забравяш каква е биографията на мутрите, които ти плащат, за да драскаш тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
82
rate up comment 3 rate down comment 7
kalendar
преди 11 години
може, мъж който му е писнало от мутрички. И от Буда и от селянията МС. А що за сляп *** ще подкрепя сбирщината *** от ГЕРБ? Освен ако не е платен разбира се.А това, че БСП поне не клекна да целува задниците на Израел и САЩ за Хизбула-два пъти им свалям шапка. Без грам доказателства щяха да ни вкарат като цел на арабите.Ти си просто лакей на едни мутро ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
81
rate up comment 8 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
хахаПисах съм го няколко пъти - и без ГЕРБ и без пожарникаря аз съм ревностен антисоциалист и човек с десни убеждения и ще продължа да съм си все същия, дори и след като ББ се пенсионира а ГЕРБ последва съдбата на НДСВ.А такива като теб, които като че ли са привърженици на тази машина, която постоянно осигурява възможността да ни управляват БСП и ДПС, независимо че са малцинство не ги оставям самотни из форумите. Никога не съм отричал престъпленията на ГЕРБ. Даже щом ББ уволни Дянков така почнах да го плюя тук че баннаха за 2 седмици и ми изтриха всичките коментари. Другите съфорумници знаят.Но най-големите престъпници си остават БСП и ДПС и не е честно да прехвърлят вината за всичките си престъпления на жалките герберчета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
80
rate up comment 4 rate down comment 1
scrooge mcduck*
преди 11 години
Е може ли млад мъж да гласува за дошлата с мандата на ДПС преди 4-ри години на власт комунистическа клика на Станишев и ГОце и след тяхното супер наредено и продажно управление, пак да гласуваш за тях. Ама си ***, нито един от аргументите ти за мутри и *** и пашата не са аргументи, а жълти вестникарски простотии, станал си зомби заради такива не доказани и част от омаскаряването и очернянето на враговете. Ами БСП подкрепи "Хизбула", как е ?????????? ахаххаах напълно болни комунисти сте и не сте реалисти, а болни. И пречите и ни въвличате в комунистическите си схеми. хахах Така няма как да стане.Продажник гласуващ за продажници.Какво стана със Ерп-тата и високите сметки за ток.Нали уж това свали предното правителство.***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
79
rate up comment 2 rate down comment 6
kalendar
преди 11 години
а предан към никого още не съм станал-но както казах, ще почета още малко и ме брой с подадени документи-просто не мога да ви трая олигофренията на герберчетата-имам чувството, че всичките сте завършили гимназия с връзки:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
78
rate up comment 2 rate down comment 6
kalendar
преди 11 години
за бсп гласувах, мутрогенче, граничещо с олигофренията-и друг път съм обяснявал от къде са тия 1 милион ***, гласували за човека на *** и Пашата, защото един нормален няма гласувал за ГЕРБ(живеещ в Бг). А такива *** като теб, освен да лаят месеца друго не правят.И за пореден път-типично по герберски, никой не оборва с аргументи, а само с лозунги-това мутрите все си мислех, че са изчезваща порода, но ето, че ГЕРБ ги е съживил-и като манталитет и като професия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
77
rate up comment 2 rate down comment 6
kalendar
преди 11 години
ти е беше ли тая дама, дето не можеше да вдене 2 седмици за какво са били тия 350 000 бюлетини? Е... поне съм сигурен колко е твоя интелектуален багаж..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
76
rate up comment 4 rate down comment 2
Сините камъни
преди 11 години
Това не беше критика, само уточнение.Много неща се забравят и умишлено променят.Дядо ти не е живял в по-голяма измама от днешната, повярвай!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още