IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

Партията остава в Народното събрание, но протестира срещу изолацията на управляващите

10:54 | 06.06.13 г. 106
Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента, обяви лидерът на партията Бойко Борисов. От парламентарната трибуна той обяви, че партията е спечелила изборите и няма да позволи да бъде непрекъснато „обиждана и провокирана“. "Пилците са броят наесен", завърши своето изказване лидерът на партията, предаде Dnes.bg.

Основание за напускането е, че останалите партии се опитват да изолират ГЕРБ и да взимат решение без тяхно участие в парламентарните комисии. По тази причина и депутатите на бившата управляваща партия ще идват на работа в Народното събрание, но няма да участват в заседанията докато това не се промени. 

Борисов заяви, че партията спечелила изборите, има право да излъчи председател на Народното събрание, както и да има председатели на парламентарни комисии. 

В своето изявление бившият премиер коментира още и АЕЦ „Белене“ и позицията на премиера Орешарски, че искът на руската страна към нас е основателен. „Премиер в национална телевизия казва, че ще загубим дело. Как ще предвещаваш дело? Това ще ти го сложат утре адвокатите като доказателство“, обяви той.

Малко по-късно от БСП осъдиха в декларация поведението на ГЕРБ.  "Свърши приемането на лобистки закони, на антиконституционни закони, на мачкането на институциите и на рекета над бизнеса. Свърши се със калинките във властта", изчете от трибуната Корнелия Нинова. 

След като депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала, Бойко Борисов се появи в кулоарите с освободената от длъжност директор на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова. Според бившия премиер Петкова не е имала връзка с ГЕРБ, но е разкрила „далаверите по „Белене“, „Хохегер“ и електроразпределителните дружества“, съобщи БТА.

Припомняме, че проверка на АДФИ в края на миналата година установи редица нарушения на закона за обществените поръчки по проекта за изграждане на втора ядрена централа у нас.  Реално най-голямото нарушение на закона е това, че няма сключен договор за изграждане на АЕЦ „Белене“, заяви тогава Теменужка Петкова.

Преди да се изправи от парламентарната трибуна, Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента и изявленията на новото правителство за ниската събираемост на приходите от страна на митническите и данъчните власти. „Господин Орешарски да бъде добър, да си извади статистиката и да види, че по негово време митниците и данъчните са събирали по-малко пари“, заяви той. Самият Орешарски призна през 2009 година, че оставят дупка в бюджета от половин милиард лева, допълни още Борисов.

Заедно с още няколко забавени плащания правителството на Борисов е започнало с 900 млн. лева дефицит, изчисли бившият премиер, предаде "Фокус".

* Статията е актуализирана с декларацията на БСП по повод напускането на депутатите на ГЕРБ

Вижте във видеото реакциите в парламента, след като ГЕРБ напуснаха залата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

45
rate up comment 4 rate down comment 11
kalendar
преди 11 години
Ами явно ти е къса паметта преди да започнем разговорите със ЕС какво беше-да ти напомня-това става по времето на Костов. А преди това беше времето на 777, СИК, ВИС2....та не съм сигурен, че сме узрели да нямаме външен коректор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 5 rate down comment 12
kalendar
преди 11 години
Ама какъв ми е избора-плюеш по Манолова, че живее с някого и двамата са в управлението, но не плюеш, че ББ живее с Цветелина Бориславова ли??? Абе ти не просто си поддръжник на ГЕРБ ти сляп ли си? Ако това ни е избора, ще избера двамата да са министри, а не конфликта на интереси в ГЕРБ-защото едното е неморално(само според теб-за мен няма противоречие), а другото е незаконно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 8 rate down comment 2
deant
преди 11 години
Не че си длъжен, но ако си следил моите коментари, аз съм евроскептик, за разлика от ВСИЧКИ управляващи и ДА! Аз смятам че начина на мислене на всички, а именно че само като си събуем гащите ще се оправим - е бил и сега е вреден за нашата държава! Всички правителства са поставили интереса на ЕС пред националния! Не можело това, не можело онова, ЕК ще ни глоби, ще ни спре паричките! Мамка МУ!! Македонците са по-добре от нас!! А те не получават пари от ЕС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 4 rate down comment 9
kalendar
преди 11 години
да бе тук никой не е адвокат на герб и никой не е поддръжник на мутрягата. А аз съм сляп и ***. Едно ще ти кажа-аз, който по принцип не вярвам на месии, края на юли 2009г. се молех да съм сбъркал и ББ да е добър лидер. В края на 2009г. вече бях убеден, че съм прав и вълкът козината си мени, но нрава си не. Е - и сега съм склонен да дам шанс на сегашните, но само ако такива масови сбирки като тая тук не ме подтикнат вярно да си подам документите за коя да е партия, различна от ГЕРБ. Но тук както виждам аргументите не са важни(което е срамота, защото все си мисля, че би трябвало четящите да са поне средно интелигентни), а лозунгите. И ти-било то поддръжник или не на ГЕРБ-си прочетеш глупостите които си написал, ще се плеснеш по челото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 9 rate down comment 1
deant
преди 11 години
wikipedia http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%8F_%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-----------------------. След като вече е сама, Мая Манолова се отдава на връзка с колегата си Ангел НайденовИ да не си посмял да ми кажеш, че тези неща не са важни! това е мерител за морал, а ми хвалиш БСП, че са по големи моралисти. Но аз се радвам, че ти и аз имаме различни мнения! спорът може да е и градивен и безмислен, надявам се споровете тук да са повече от градивните!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 10 rate down comment 2
deant
преди 11 години
Не съм нито адвокат на ГЕРБ нито съм, член нито съм поддръжник. Аз живея в град който скоро нарекоха частен и то благодарение на подземни структори, които са членове на ГЕРБ. С чисто сърце казвам, че всичко в този репортаж беше истина и малко по-заинтересованите от града го знаят. Сега за сравненията и за мненията ми, които някои хора харесват други - не. Аз също живея в тази държава и каквото беше преди изборите НЕ ми хареса. Това което Е сега, след изборите е ПРОСТО ОТВРАТ! НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ГЕРБ НИКОГА! Нито преди нито сега! Можеш да ми ги хвалиш сегашните и да ми плюеш предните колкото искаш. Дали, ще се справят по-добре - не зная, но това с което почнаха определено говори за обратното. Говориха, че в предното правителство било шуробаджанащина, я ги виж как са ги наредили сега: Министъра бил семейство с началник кабинета, Мая Манолова спи с министър и т.н. За мен това са дескридитирани хора!! Ако не ми вярваш погледни какво пише за Манолова в
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 4 rate down comment 14
kalendar
преди 11 години
а оня Иванчо-"реалиста"...някой много ама много е сбъркал анти-комунизма с мутра създадена от отломките на БКП, бившият охранител на Тато и отказал да се деполитизира офицер...толкова за това колко си наивен. И понеже смяташ, че...който не ти харесва мнението може да си ходи-ти си просто един ***. Ако не ти харесва мнението ми - не ме чети, а отивай в друг форум.А на оня железният кон мога да кажа-скоро не си ходил в северозападна България май-там и да си мега работлив пак няма какво да ядеш. Вземи си извади главата от...айде няма да кажа от къде.Тука ми разсъждавате(ама не ме оборвате, а просто си се надъхвате, като в някоя секта) за правителството, което загроби България-правителство на мутри и крадци. Нямам търпение да почнат да ги тикат в зандана. И недейте забравя-повечето хора гласували за БСП, Атака, България на граждание и малките партии, в същност гласуват против ГЕРБ. Аз съм за да се съюзяват който с който си иска, само да няма доказани мутри във властта!Примерно-Пашата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 5 rate down comment 15
kalendar
преди 11 години
които да го искат. Вярно е, че малко много ми дойде пропагандата от министъра, но все пак трябва да се оправдават гласовете. Пускат Белене, щото смятат, че е правилно-и 90% от тук изказващите се по темата не са компетентни(както и аз)-намаленото потребление е смешка-то е намалено, заради олигофреничното предишно управление-няма пари, няма производство-няма потребление. Как да има 250к работни места, като *** като тук подкрепящите мутрогените от предишното правителство, постоянно саботират-та никой не очаква нищо от Орешарски-просто герберите искат да крадат на всяка цена и не дават на друг. И даже и + сте нацъкали на деант-надявам се, че сте платени, щото иначе сте просто глупави.Вие в коя държава живеете-щото в моята се запалваха хора, от немотия. Това при Виденов не е било.Ще почета още малко и ще си пусна документи да вляза в БСП, само щото смятам,че още едно управление на ГЕРБ и ще остане само полицаи, държавна администрация и хора на мутрите, другите ще са фалирали/избягали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 5 rate down comment 16
kalendar
преди 11 години
вие вече взехте да се бъзикате:) Толкова сляпо вярвате на вожда, че ми се струва, че преди '89 зад Живков са седели по-малко ултраси:) Някой въобще ползва ли си главата?деант-не връщат никой при никого-дай ми нещо конкретно-име кой къде е върнат, но дори да се върнат-до скоро имахме министър председател от ДС, ако ми излезеш с аргумента, че досието му е чисто-да, но е бил вербуван, защото е бил част от организираната престъпност. Нищо не е решено за пушенето, но нека приемем, че ще го върнат само частично(лично аз съм яко против)-от това ще спечели основно ББ, заради контрабандата-ако смяташ, че няма отиди на първият пазар, където до полицаите спокойно подвикваха и тия дето продаваха цигарите без бандерол, та поне ГЕРБ спокойно ще има пари да пазарува още на следващите избори-ако не вярвате, да давам пак линковете от Филиповци; турският не е вкаран като ЗИП, ама явно ти не си завършил средно в БГ-всеки един предмет(език) може да бъде вкаран като ЗИП ако има достатъчно деца(родители),
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 6 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Логото ти ме кефи! Не знам дали Шатълуърт го е взаимствал от някъде, но аз съм почитател на Убунту и го ползвам успешно за сървърна ОС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още