IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавров: Срещу Русия се води информационна война

Изпълнението на Минските споразумения върви трудно, има и опити процесът да бъде провален, смята руският външен министър

15:30 | 10.04.15 г. 85
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лавров: Срещу Русия се води информационна война

Санкциите срещу Русия и опитите страната да бъде наказана за това, че брани справедливостта, предизвикаха сериозна криза в отношенията със Запада.

Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на среща с представители на неправителствени организации от Руската федерация, работещи по международни проблеми, предаде ТАСС.

Изпълнението на Минските споразумения от 12 февруари върви трудно, има и "опити процесът да бъде провален". 

"При все това огромното мнозинство държави се обявяват за тяхното последователно и пълно осъществяване", отбеляза Лавров.

"Деструктивната линия във връзка със събитията в Украйна, въвеждането на нелегитимни санкции срещу Русия, 
опитите да бъде наказана страната ни, за това, че брани правото и справедливостта, предизвикаха сериозна криза в отношенията ни със Запада. Сблъскахме се с широкомащабна информационна война, предприемат се безпрецедентни усилия с цел да бъдат изопачени образът на страната ни, нейната политика", заяви първият дипломат на федерацията.

Подходите, лансирани от Русия, "не предполагат диктат, а колективно разработване на решения", каза Лавров. По думите му, такъв подход Русия вижда в уреждането на ситуацията около иранската ядрена програма и Сирия, когато "всички схващат, че е необходимо да се установи национален диалог".

"Убеден съм, че този подход ще вземе надмощие и в Украйна", каза руският министър. Много държави "настояват Минските договорености да бъдат изпълнени изцяло", изтъкна той.

Още новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 21 rate down comment 9
trendline
преди 9 години
Защо не си седиш във форума на Дневник при твоите другарчета. Тук е за интелигентни хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 10 rate down comment 17
Ironhorse
преди 9 години
И по неже Турция отказва, тогава русия подкокоросва сърбите да ни нападнат. Но през 1885 такъв бой им теглим на сърбите, че забравят завинаги да воюват срещу нас.русия винаги ни е мразила и винаги ни е третирала като роби.Е, не стига.Аз искам да живеем по западния стандарт на живот, а не по руски, гладен, жадшн, гол, бос но винаги пиян.За 15 години 20 милиона руснаци са емигрирали от Матушка.Истината ще ни спаси от рублофилите.Защо нито един търговски договор с Газпром или Атомстройекспорт не е публиче, а винаги са свръх секретни ?!За да крадат и подкупват елити на страни.Путин е съвременният Хитлер и колкото по-рано Европа се събуди и даде мощен отпор, толкова по-малко ще са човешките жертви.Сега е Украйна, но вече *** се готви да напада Балтика, като предизвика етнически конфликти.А руснаците щом си го търпят техен си е, но да си стоят в ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 11 rate down comment 18
Ironhorse
преди 9 години
Като си русофил, явно ближеш обувките на Жириновски, който твърди че всеки българин следва да прави това.Е, аз не ближа обувките на когото и да било, камо ли на вмирисан на алкохол политик.За видеото ...Това, че някакъв си институт е направил свой анализ, не ангажира самата държава, докато изявлението на Жириновки, че трябва да му ближем обувките, ангажира руската федерация, защото той е депутат.Преводът е направен от ***, и то преднамерено с грешки, пърдон лъжи.Ти, подобните на теб и всички русофили, путинофили, сте национбални предатели.Нито един наш национален герой не е бил русофил, даже са били русофоби.Дори Иван Вазов става русофоб, след като ни напада руската империя през 1916 през Добруджа.Информационните войни *** може да си води колкото иска, но тепърва ще излиза истинската история на България, която старателно е укрита от комунистите, русофили като теб.Иначе щеше да знаеш, че Русия е била против Съединението и е поискала ОФИЦИАЛНО Турция да ни окупира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 10 rate down comment 8
STRAHO
преди 9 години
Сега го прегледах линка ти. :) Да определили са се като червени. Дали са се определили като червени , пембяни сини или черни това за мен не е от значение. Споделям обаче "АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЕ БИЯ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ! " Ама изобщо НЕ ме интересуват проблемите на Съединените ти щати! Аз не искам заедно с моето семейство да бъда ЦЕЛ за ракети! Който му харесва да се изнася в Литва или другите там държавици!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 15 rate down comment 7
STRAHO
преди 9 години
Сега го прегледах линка ти. :) Да определили са се като червени. Дали са се определили като червени , пембяни сини или черни това за мен не е от значение. Споделям обаче "АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЕ БИЯ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ! " Ама изобщо НЕ ме интересуват проблемите на Саединените ти щати! Аз не искам да заедно с моето семейство да бъда ЦЕЛ за ракети! Който му харесва да се изнася в Литва или другите там държавици!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 4
Hammer
преди 9 години
А, Обама няма как да "прикотка" Иран, забрави. По-вероятно е да празнува следващия си рожден ден с Ким Чен Ун от придърпване на Иран към сферата на САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 19 rate down comment 12
STRAHO
преди 9 години
Русофил съм ДА! Определено съм! Но съм и франкофон българофил германофил и така нататък! От дете съм се възхищавал на държави и общества постигнали големи цели. При анализа на тези общества не ползвам разсъжденията на футбулните запалянковци, този отбор е "моя" и всички други са "лошите" ! :))))) Това определено е примитивно мислене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 13 rate down comment 11
STRAHO
преди 9 години
Какво не ти хареса от видеото? Казва ти го човека в прав текст на официална конференция. И той ли е "ЧЕРВЕН" ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 17 rate down comment 13
STRAHO
преди 9 години
Не мога да разбера начина на мислене на хора като теб! Първо защо "Червено" Каква е твоята асоциация за този цвят и по каква логика го свързваш с хора като мен!?? После , защо "предатели"!?? Какво предателско виждаш, да желая държавата ми да има балансирана политика отворена към всички държави от взаимоотношенията с които да печели? Нима е по добре с Варна на исток да приключва света? Граница към нищото? По лошо от "нищо" граница към враждебна държава? Какво предателско виждаш да НЕ желая държавата ми да е част от " санитарен коридор" ? Кой строи и гради нещо на гранична бразда? Ти виждал ли си такава? Нима има нещо предателско да уважаваш една култура с неизброим принос към днешната ни цивилизация каквато е руската? Нима предател не е човек като теб, който БЕЗ АБСОЛЮТНО никаква полза за държавата си желае тя да е жалък и презрян придадък към държава, в която общо взето хората презират държащите се сервилно аборигени от колониите им?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 14
Ironhorse
преди 9 години
Е, заработи ли си рублите ;-)))Що не кажеш че си от групата на "Червено действие' национални предатели русофилистициhttp://actionredbg.blogspot.com/search/label/%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още