IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавров: Срещу Русия се води информационна война

Изпълнението на Минските споразумения върви трудно, има и опити процесът да бъде провален, смята руският външен министър

15:30 | 10.04.15 г. 85
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лавров: Срещу Русия се води информационна война

Санкциите срещу Русия и опитите страната да бъде наказана за това, че брани справедливостта, предизвикаха сериозна криза в отношенията със Запада.

Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на среща с представители на неправителствени организации от Руската федерация, работещи по международни проблеми, предаде ТАСС.

Изпълнението на Минските споразумения от 12 февруари върви трудно, има и "опити процесът да бъде провален". 

"При все това огромното мнозинство държави се обявяват за тяхното последователно и пълно осъществяване", отбеляза Лавров.

"Деструктивната линия във връзка със събитията в Украйна, въвеждането на нелегитимни санкции срещу Русия, 
опитите да бъде наказана страната ни, за това, че брани правото и справедливостта, предизвикаха сериозна криза в отношенията ни със Запада. Сблъскахме се с широкомащабна информационна война, предприемат се безпрецедентни усилия с цел да бъдат изопачени образът на страната ни, нейната политика", заяви първият дипломат на федерацията.

Подходите, лансирани от Русия, "не предполагат диктат, а колективно разработване на решения", каза Лавров. По думите му, такъв подход Русия вижда в уреждането на ситуацията около иранската ядрена програма и Сирия, когато "всички схващат, че е необходимо да се установи национален диалог".

"Убеден съм, че този подход ще вземе надмощие и в Украйна", каза руският министър. Много държави "настояват Минските договорености да бъдат изпълнени изцяло", изтъкна той.

Още новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

25
rate up comment 10 rate down comment 15
Ironhorse
преди 9 години
Момко, Червената армия окупира България през 1944г. и има подписан доковор между двете страни, където ясно е изписано че сме окупирани. Чети ти.Ето ити илинк към вестник, който не се слави за русофобски:http://***.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146877Благодарение на продажниците Героги Димитров, Васил Коларов и подобните им кръволоци, за една година без съд и присъда са избити 30 000 българи, съставляващи елита на нацията.С такива верни слуги, не ти трябва окупационна армия и се изтеглят.Но виж какво стана с Унгария през 1956 и Чехословакия 1968г.СССР ги окупира, защото народите се разбунтуваха срещу съветската сатрапия.Ние сме в такъв икономически колапс, че и 40 000 добре екипирана армия не можем да имаме, пак благодарение на БСП/БКП и последователите им като теб.Добре че сме в ЕС и НАТО, защото до сега *** да беше ни окупирал
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 13 rate down comment 7
STRAHO
преди 9 години
Според твоето мислене съюзници са ни тези чиято армия ФИНАНСИРАМЕ, а окупатори са били тези които СУБСИДИРАХА напрактика НАША армия за да имаме отбранителни възможности като държава! Що за логика имат такива като теб не мога да си обясня. Прилича на ПЛАТЕНА такава! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 17 rate down comment 9
STRAHO
преди 9 години
За каква 45-годишна окупация пишеш ? ха ха ха ооохх ти освен с езиците и с историята си май на "ВИЕ"! Нека те информирам кратичко. По времето за което пишеш в България НЯМА чужди военни БАЗИ! Нещо повече. Били сме дарявани /като граничеща с НАТО държава/ с най съвременни за времето си оръжия и оръжейни системи, както и с АРМИЯ чиито личен състав варира между 110 000 и 160 000 души. Така постъпват към нас съюзници само!!!!!!!! В момента любимите ти САЩ, след като нарязаха всичко годно за употреба въоръжение и сведоха армията ни до футболен отбор / който *** с плюнка ще удавят/ разположиха тяхни военни БАЗИ НЕПОДВЛАСТНИ на БГ юрисдикция и ни ИЗНУДВАТ да харчим десетки милиони за излязло или излизащо от употреба ТЯХНО оръжие! Посланниците им редовно наставляват т.н ни президент какво да прави и какви да ги говори срамейки ни по цял свят с глупостите си! Та кое ти прилича повече на ОКУПАЦИЯ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 10 rate down comment 12
Ironhorse
преди 9 години
Особено за регистрирани за информационната война на ***.Ало мразилки, ако на вас ви се плаща за да плюете род и родина, то си е за ваша сметка.Аз се гордея че съм българин, гордея се че отново (след 45 годично окупиране от СССР) се връщаме в естествената си среда до развитите европейските нации и се отделяме, дано за винаги, от азиатската *** русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 10 rate down comment 10
Ironhorse
преди 9 години
О, интелЕгентен сужител, който се изявява за инвестор, с претенции за собственост над форума.Момко, аз съм в този форум доста преди теб, така че ако някой трябва да се разкара не съм аз.Ако не ви изнася, айде в русия, първата любов на мразилките/социалисти/***, предатели на България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 12 rate down comment 7
Стефчо
преди 9 години
щото по новия договор от януари имат задължение да пишат и другаде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
Имаш право на мнение! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 8 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
Простете ме за превописните грешки. От бързината е. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 9 rate down comment 11
Ironhorse
преди 9 години
На едно награждаване Армен Назарян (борец Световен и Олимпийски шампион), заяви като теб, че бил и българин, арменец, и съветски човек, Батето му каза директно, че е "Едно и единсвено голямо ***".Та и ти като този борец.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 17 rate down comment 8
STRAHO
преди 9 години
Ти явно НЕ разбираш добре Руси език , което е голям пропуск! Жириновски го отнесе това слово към президента ни конкретно/ и е ПРАВ/, но дори и да не е било така, Жириновски не е Русия ! Той дори не е в ръковотството на държавата. Навсякъде има маргинали. И у нас ги има / т.н русофоби/ ! Ти май не си запознат и с този "институт " и връзките му с управляващите в САЩ! Ти ако имаш проблеми с превода то такива като мен русофили са на ти с английския. Пропоръчително е да го научиш. Другото от списанията ти няма да коментирам защото по назад във времето сме бистрили историята! А пък плоски рефрени като "ближеш обувки" изобщо не се нуждаят от коментар! Стари комунистически лозунги за враговете на народа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още