IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лавров: Срещу Русия се води информационна война

Изпълнението на Минските споразумения върви трудно, има и опити процесът да бъде провален, смята руският външен министър

15:30 | 10.04.15 г. 85
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лавров: Срещу Русия се води информационна война

Санкциите срещу Русия и опитите страната да бъде наказана за това, че брани справедливостта, предизвикаха сериозна криза в отношенията със Запада.

Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на среща с представители на неправителствени организации от Руската федерация, работещи по международни проблеми, предаде ТАСС.

Изпълнението на Минските споразумения от 12 февруари върви трудно, има и "опити процесът да бъде провален". 

"При все това огромното мнозинство държави се обявяват за тяхното последователно и пълно осъществяване", отбеляза Лавров.

"Деструктивната линия във връзка със събитията в Украйна, въвеждането на нелегитимни санкции срещу Русия, 
опитите да бъде наказана страната ни, за това, че брани правото и справедливостта, предизвикаха сериозна криза в отношенията ни със Запада. Сблъскахме се с широкомащабна информационна война, предприемат се безпрецедентни усилия с цел да бъдат изопачени образът на страната ни, нейната политика", заяви първият дипломат на федерацията.

Подходите, лансирани от Русия, "не предполагат диктат, а колективно разработване на решения", каза Лавров. По думите му, такъв подход Русия вижда в уреждането на ситуацията около иранската ядрена програма и Сирия, когато "всички схващат, че е необходимо да се установи национален диалог".

"Убеден съм, че този подход ще вземе надмощие и в Украйна", каза руският министър. Много държави "настояват Минските договорености да бъдат изпълнени изцяло", изтъкна той.

Още новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

45
rate up comment 18 rate down comment 7
STRAHO
преди 9 години
Изобщо, каквато и да е Русия /няма никакво значение/ , болшинството от българите не ти щем американците с оръжие в нашата страна ! ! Тук могат само като туристи да идват ...ако разбира се не се уплашат от туризма ни! Не са американците тези които ще ни казват с кого да имаме търговски взаимоотношения и с кого не!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 12 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
Човече, Дегестан и Чечня СА В РУСИЯ а не извън нея! :)))) Продължаваш да дезинформираш! "Da
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 12 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
Човече, Дегестан и Чечня СА В РУСИЯ а не извън нея! :)))) Продължаваш да дезинформираш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 13 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
"Лавров: Срещу Русия се води информационна война" Той железния кон е един от войниците на САЩ в тази война! Колко е прав Лавров нали!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 3 rate down comment 13
Ironhorse
преди 9 години
Миличък, прочети какво е написал Андрей Кончаловски, любимец на *** и конкурент на МакДоналдс с държавна финансова подкрепа, Цитат:"Русия е на първо място в света по абсолютна величина на намаляване на населението."http://glasove.com/svetut-spored-muzata/34209-andrej-konchalovski-ujasete-se-ot-sebe-siЧети и плачи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 17 rate down comment 5
stanislavr
преди 9 години
И понеже патриот демократ: Колко пияни руснаци са правили зулуми по нашето Черноморие и колко демократични англичани? Колко са скачали от балконите мъртво пияни и колко са дрискали в басейните (новата английска мода)? По кои от изброените показатели Южна Корея изпреварва Русия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 7 rate down comment 15
Ironhorse
преди 9 години
Целият ти пост е в стила: Кой ми *** в гащите.Е, нали *** е велик, а цар *** е гений, пък все САЩ им виновни, за глада, мизерията, алкохолизма и кратния, но за сметка на това безсъдържателен живот.Имаш основна черта/характеристика за комунист: Ти си невинен, а всички са ти виновни за глупостта, некадърността и наглостта, за да водиш посредствен, даже смотан живот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 18 rate down comment 7
stanislavr
преди 9 години
В Русия има двойно гражданство, Депардийо не се е отказал от руското.Населението на Русия започва да нараства след 2009 година, в момента прирастът е положителен, а населението е 146 милиона.Искам да те питам нещо - къде мога да прочета договорите с Уестингхаус и американските централи в Марица изток на демократичните американски фирми. Нали Газпром и останалите ги крият. България беше около 35 години във Варшавския договор, колко чужди бази имахме? Армията беше 150 хиляди, модерно въоръжена и трябваше да издържи няколко часа нападение от юг, докато дойдат "наште". Сега е колкото една руска деревня, с 2 самолета (единият не летял), хеликоптери за пустинни битки и прочие безмислици. САЩ или НАТО правят бази в източна Европа, ако е НАТО - дай документ. Защо дори Турция (член на НАТО с бая голяма армия) си трае за Украйна и не ратифицира доставката на американско оръжие за хохлите. Чети момко, чети и мисли, тая глава не е само да си разнасяш прическата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 7 rate down comment 13
Ironhorse
преди 9 години
Стахо ооооо,даже не знаеш държавното устройство на руската федерацияАма на теб ти плащат да хвалиш Путеристан и ада плюеш по България, ЕС и САЩЕто, пак от американска технология можеш безплатно да се ограмотиш !!!http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D0%B2_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%84%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 13 rate down comment 9
STRAHO
преди 9 години
"русия е на първо място в Света по:1. Аборти на глава от населението.2. Убихйства на глава от населението3. Употреба на твърди наркотици, на глава от населението.4. Смърт причинена от препиване5. С най-ниска вързаст на живот"=====Скоро тези които причиняват това на Русия ще бъдат отблиснати. Планират се удари по плантациите с хероин пазени от американци! Прираста за твое сведение ВЕЧЕ е положителен /благодарение на лошия Путин/ Плащат се по хиляди долари за дете. Суми които в европейска България редовите граждани за цял живот не могат да видят на куп! По убийствата per capita откровенно си лъжеш! Алкохолната употреба е сред най високите в света но тенденцията е към намаляване. За първото място по най ниска продължителност на живота също откровенно лъжеш! Да ниска е но трябва да се имат предвид действията на САЩ които НЕПРЕКЪСНАТО създават условия за междуособици вътре в Русия в резултат на които много млади руснаци губят живота си. Така е по време на война!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още