IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лавров: Срещу Русия се води информационна война

Изпълнението на Минските споразумения върви трудно, има и опити процесът да бъде провален, смята руският външен министър

15:30 | 10.04.15 г. 85
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лавров: Срещу Русия се води информационна война

Санкциите срещу Русия и опитите страната да бъде наказана за това, че брани справедливостта, предизвикаха сериозна криза в отношенията със Запада.

Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на среща с представители на неправителствени организации от Руската федерация, работещи по международни проблеми, предаде ТАСС.

Изпълнението на Минските споразумения от 12 февруари върви трудно, има и "опити процесът да бъде провален". 

"При все това огромното мнозинство държави се обявяват за тяхното последователно и пълно осъществяване", отбеляза Лавров.

"Деструктивната линия във връзка със събитията в Украйна, въвеждането на нелегитимни санкции срещу Русия, 
опитите да бъде наказана страната ни, за това, че брани правото и справедливостта, предизвикаха сериозна криза в отношенията ни със Запада. Сблъскахме се с широкомащабна информационна война, предприемат се безпрецедентни усилия с цел да бъдат изопачени образът на страната ни, нейната политика", заяви първият дипломат на федерацията.

Подходите, лансирани от Русия, "не предполагат диктат, а колективно разработване на решения", каза Лавров. По думите му, такъв подход Русия вижда в уреждането на ситуацията около иранската ядрена програма и Сирия, когато "всички схващат, че е необходимо да се установи национален диалог".

"Убеден съм, че този подход ще вземе надмощие и в Украйна", каза руският министър. Много държави "настояват Минските договорености да бъдат изпълнени изцяло", изтъкна той.

Още новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

35
rate up comment 7 rate down comment 14
Ironhorse
преди 9 години
Ето един дето на истини емигрира, ама изтрезня и се ометеhttp://***.faktor.bg/smotanyatzi/42924-zhirar-depardiyo-iztreznya-zagarbi-putin-i-ruskoto-si-grazhdanstvo.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 13 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
"Хахаха ...да в русия емигрират хора от източна украйна, Дагестан, Чечения,"Човече ти и с политическата /а подозирам и несамо с нея/ ГЕОГРАФИЯ си на "ВИЕ" ! На какво се смееш? На познанията си ли? :))))) Човече, Дегестан и Чечня СА В РУСИЯ а не извън нея! :)))) И пак ти казвам не дезинформирай!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 14 rate down comment 7
STRAHO
преди 9 години
Кой дезинформира ? Запада или Русия ? Чуйте сами какво мислят УКРАИНЦИТЕ ! https://***.youtube.com/watch?v=B-rhHLWAwcwЗа тези не разбиращи руски . Хората крещят на евреина Порошенко "Фашизма НЯМА да мине"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 8 rate down comment 14
Ironhorse
преди 9 години
Хахахах,да в русия емигрират хора от източна украйна, Дагестан, Чечения, все много развити държави с високо образовано насление и никаква корупция.Населението на Русия наброява в момента 143 милиона души. До 2050-та то ще се свие до 116 милиона. Тенденции в обратна посока не се забелязват. Броят на хората, които емигрират към Русия, се движи около 200 хиляди годишно, а подобно ниво е крайно недостатъчно, за да се овладее демографският срив. За сравнение: през 2012 година Германия е приела 1,08 милиона емигранти.Извадка от :http://***.dw.de/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%86%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%B8/a-17536784Прочети и виж в други изследвания, че русия е на първо място в Света по:1. Аборти на глава от населението.2. Убихйства на глава от населението3. Употреба на твърди наркотици, на глава от населението.4. Смърт причинена от препиване5. С най-ниска вързаст на животЧети и мрази, мурзилко, но това защитаваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 15 rate down comment 7
STRAHO
преди 9 години
"Ами като е толкова хубаво там, защо никой не емигрира в ***, ами за около 15 години са се изнесли около 20 милиона руснаци ?!"====И запознай се с миграционните процеси по света преди да дезинформираш! В Русия едва се справят с желаещите да работят и живеят там чужденци вкл УКРАИНЦИ ! ! Има предложения да им се предоставя възможността да се заселват в далечния изток! Направи си труд и провери преди да дезинформираш! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 15 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
И стига с тези "ПРЕДАТЕЛИ" !!! Те са точно хора с твоето мислене! И сега са си същите но вече МАЗНЕЩИ се на САЩ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 16 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
".....и има подписан доковор "Ех че плоско манипулираш! :))))) Тази окупация колко време трае? Всеки договор има срок на изпълнение нали! Та пиши и него де! Забравяш да споменеш че тогава СМЕ ВЪВ ВОЙНА на страната на Германия! Ти какво очакваш? Както е тръгнало такива умници като теб пак до там да ни окупират руснаците ще я докараме и ще си е напълно заслужено!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 9 rate down comment 16
Ironhorse
преди 9 години
От такива като теб, форумът е напуснат от повечето разумни хора.От форум за инвеститори, мразилките го превърнахте във форум за възхвала на Путерлистан и неговия цар ***.Ами като е толкова хубаво там, защо никой не емигрира в ***, ами за около 15 години са се изнесли около 20 милиона руснаци ?!А иначе заканите за физическа разправа ...Така е комунистите сте жестоки хора, даже ***, хранили прасетата в лагера на остров Белене с телата на избити политически затворници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 11 rate down comment 11
Ironhorse
преди 9 години
И Милош Земан, президентъ на Чехия, няма да присъства на парада за 9 май, победата на Сталин над Хитлер.Това честват в ***.Дори рублофилите взеха да се дърпат от ***.Хахахахах
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 13 rate down comment 11
michaelis
преди 9 години
И каква справедливост защитава империята на Злото ?Да анексира чужди територии, да праща зелени човечета, да предизвиква междуетнически конфликти----------------------------------------------------ей я да се махаш докато не съм те почнал, че от такива серсеми като тебе ме сърбят ръцете, ше наточа някоя сопа аз и като дое момента ви почвам ич нема и да ви бавим. С лопатата докато мърда ей тва ти е лечението
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още