IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Правителството в Киев се намира в катастрофална безизходица

Насилието в Източна Украйна е в отговор на подкрепяния от Запада преврат, смята руският президент

09:16 | 09.02.15 г. 51
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Путин:&nbsp;Крайните националисти, които взеха властта, използвайки военна сила, тласкат Украйна към ръба на разпадането. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Путин: Крайните националисти, които взеха властта, използвайки военна сила, тласкат Украйна към ръба на разпадането. Снимка: Ройтерс

Малко преди планираната среща на върха в Минск руският президент Владимир Путин показва, че не е склонен на големи компромиси.

Насилието в източната част на Украйна е в отговор "на подкрепяния от Запада преврат" в Киев, при който миналата година бе свален проруският президент Виктор Янукович, заяви Путин пред държавния египетски вестник Al-Ahram, цитиран от пресофиса на президентството. Конфликтът ще продължи дотогава, докато "украинците не постигнат единение помежду си".

Руският президент подчерта пред египетското издание, че "най-важното условие за стабилизиране на ситуацията в Украйна е незабавното прекратяване на огъня и на т.нар. антитерористична, но де факто наказателна операция в югоизточната част на страната".

Правителството в Киев се намира в катастрофална безизходица, смята руският президент. Военната операция в източната част на Украйна според него е криминално деяние, което трябва да се прекрати. Над изстрадалия регион не трябва да се налага икономически натиск, тъй като това ще доведе до застой в обществения живот, заяви още Путин.

"Опитите на Киев да упражни икономически натиск върху Донбас и да разстрои всекидневния живот само влошават ситуацията. Крайните националисти, които взеха властта, използвайки военна сила, тласкат Украйна към ръба на разпадането и започнаха братоубийствена война", казва руският президент.

Интервюто е публикувано малко преди посещението на руския държавен глава в Кайро. Западните държави обвиняват Путин, че подхранва конфликта и снабдява сепаратистите с оръжие и дори с военни сили. Властта в Москва обаче отрича тези обвинения, а войниците нарича „доброволци“.

Същевременно Путин предупреди в интервюто, че предвидената за сряда в беларуската столица Минск среща на върха в "нормандски формат" ще се състои, ако дотогава страните са успели да съгласуват позициите си. Очаква се в срещата да вземат участие Путин, украинският му колега Петро Порошенко, германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

29
rate up comment 24 rate down comment 9
Mavi Goz
преди 9 години
Дет се вика, а и видно от писалите преди и след теб кратуни, и сега, както и тогава тук е пълно с мераклии да ходят да наказват Русия, пак сме съюзници на тези, които са я подпряли по нейните граници да я укротяват, та пак руснаците ще имат формален повод да ни пообиколят... на път ... с танковете... ей така, по братски.... за по една ракия... хахаха!После бгматрьошките се множат с бесни темпове - особено сред бившите русофоби - има научни изследвания и наблюдения от периода 1944-1956 г. .... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 12 rate down comment 23
data
преди 9 години
Е когато баш матроьшките са окупирали страната и избили интелигенцията бгматрьошките са били баш доволни : все пак бием Франция по ефективно изпълнени смъртни присъди и бгматрьошките скачат във възторг .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 23 rate down comment 9
Mavi Goz
преди 9 години
Хахаха....! Така са мислели и по времето на д-р Ал. Цанков. Даже специален закон са въвели с цел ускорено умъртвяване на бгматрьошките - ЗЗД. Доста е било опасно да си бгматрьошка в периода 1934 - 1944 г. и доста от тях са дали фира. И точно когато всички са мислили, че хоп и готово, изчезнаха вече .... и....... фрааааас! И хайде пак бгматрьошковизация.... хахаха!Та хич се не знае след 10-15 години кое-как и кой-кого.... Полека с прогнозите...! Пхахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 33 rate down comment 6
0pk
преди 9 години
От кога ЦРУ раздават диагнози? Да не са медицинска организация? Ти по-добре *** се прегледай при техните специалисти, да ти замерят нивото на мозъчна активност :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 24 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
спокойно бе сега ше погледнем и ние как може да се манупулира страницата с плюсовете, това е просто скрипт нищо повече .... Те кво си мислят демократите, че сме расли в саксии ли :)) и да сме то поне сме поливани редовно ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 30 rate down comment 9
hevito666
преди 9 години
...трябва да се четат редовно исторически документи , там са описани всички настоящи събития , както и крайните резултати !!!.... фашистите усещат вече , че ще висят по дърветата и затова са толкова яростни и мобилизирани в пропагандата ....за местните " фашингтонски демократи " - важи същото двойно , поради специфичната им поза 69 ..Поздрави !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 23 rate down comment 3
888
преди 9 години
Проблема не са 2000 или 3000 наемници ,а обещанието ,че няма да ги вземат в плен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 37 rate down comment 11
comet
преди 9 години
Извинявам се че отново, но само да кажа че спирам да коментирам в тази слугинажна медия, чиято цел е манимулация в полза на международната банкова мафия. Не четях статиите, но те се уляха и с платените им коментатори като Radoslava, че и с плюсовете и минусите. Жалки манипулатори! На Българите тук, здраве и до нови срещи по други места!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 13 rate down comment 30
Стоян Петров
преди 9 години
На мен Путин ми харесва. Докато той управлява, рускините все ще са за по 1-2 водки и бутилка вино. Но това явно няма да е за дълго. На -40 градуса трудно се издържа с "български" заплати!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 15 rate down comment 3
0pk
преди 9 години
Къде го видя спора :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още