IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Правителството в Киев се намира в катастрофална безизходица

Насилието в Източна Украйна е в отговор на подкрепяния от Запада преврат, смята руският президент

09:16 | 09.02.15 г. 51
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Путин:&nbsp;Крайните националисти, които взеха властта, използвайки военна сила, тласкат Украйна към ръба на разпадането. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Путин: Крайните националисти, които взеха властта, използвайки военна сила, тласкат Украйна към ръба на разпадането. Снимка: Ройтерс

Малко преди планираната среща на върха в Минск руският президент Владимир Путин показва, че не е склонен на големи компромиси.

Насилието в източната част на Украйна е в отговор "на подкрепяния от Запада преврат" в Киев, при който миналата година бе свален проруският президент Виктор Янукович, заяви Путин пред държавния египетски вестник Al-Ahram, цитиран от пресофиса на президентството. Конфликтът ще продължи дотогава, докато "украинците не постигнат единение помежду си".

Руският президент подчерта пред египетското издание, че "най-важното условие за стабилизиране на ситуацията в Украйна е незабавното прекратяване на огъня и на т.нар. антитерористична, но де факто наказателна операция в югоизточната част на страната".

Правителството в Киев се намира в катастрофална безизходица, смята руският президент. Военната операция в източната част на Украйна според него е криминално деяние, което трябва да се прекрати. Над изстрадалия регион не трябва да се налага икономически натиск, тъй като това ще доведе до застой в обществения живот, заяви още Путин.

"Опитите на Киев да упражни икономически натиск върху Донбас и да разстрои всекидневния живот само влошават ситуацията. Крайните националисти, които взеха властта, използвайки военна сила, тласкат Украйна към ръба на разпадането и започнаха братоубийствена война", казва руският президент.

Интервюто е публикувано малко преди посещението на руския държавен глава в Кайро. Западните държави обвиняват Путин, че подхранва конфликта и снабдява сепаратистите с оръжие и дори с военни сили. Властта в Москва обаче отрича тези обвинения, а войниците нарича „доброволци“.

Същевременно Путин предупреди в интервюто, че предвидената за сряда в беларуската столица Минск среща на върха в "нормандски формат" ще се състои, ако дотогава страните са успели да съгласуват позициите си. Очаква се в срещата да вземат участие Путин, украинският му колега Петро Порошенко, германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

39
rate up comment 24 rate down comment 6
markov
преди 9 години
хахахаха , бе ти сериозно ли е бе :) :) :) Честно с това писание така ме разсмя че ми оправи калпавия ден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 27 rate down comment 17
dakl
преди 9 години
Ако Египет имаше мъжествен и смел президент какъвто има България в лицето на г-н Плевенелиев Путин никога не би посмял да прави подобни изказвания по адрес на нашите "приятели". Нямат такъв късмет много държави и народи на планетата, какъвто имаме ние БЪЛГАРИТЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 19 rate down comment 9
hevito666
преди 9 години
...а дали ще е плачевен , ако се осъзнаем навреме ??..игнорирайки играта на големите :- турци и гърци ни бяха врагове , после ние се запътихме натам където бяха те , а те се запътиха натам където бяхме ние ...пак ще ни станат врагове !? въпросът е #КОЙ се е убръкал толкова жестоко ..???- съдейки по историческите факти и документи / били сме роби последователно - първо на гърците и после на турците / убърканите не сме ли ние ..???- следователно , много е възможно пак да станем роби - само ,че този път едновременно и на гърци и на турци ...- престъпната шайка , наричаща себе си - " политическа класа " , ще се изсули като пръдня из *** !- а на обикновенния - Разпран *** Хасан Курволякис - жална му майка ..!!Поздрави !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 19 rate down comment 8
data
преди 9 години
Честно казано не се интересувам от напъните ни на едните ни на другите . Просто продължителен конфликт в черноморския регион за нас означава много , много лоши години . Гледам тука голямо напъване пада от разни фоби и фили който не си спомнят думите на н.в. Борис III : народът ми е русофил , армията ми са германофили , явно само аз съм българофил ! Та на всички фили (влюбени в геостратегията ) аз имам да казвам - пичове гледайте си интереса ! Няма никакво значение кой, защо и как е предизвикал конфликта след като за НАС резултат ще е плачевен !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 43 rate down comment 14
Mavi Goz
преди 9 години
Еми да - всеки, който тръгне да прави антируски преврат в рускоезична държава трябва да е наясно с последствията! Всеки, който прати танкове и артилерия срещу етнически руснаци, трябва да е наясно с последствията! Този, който още не е разбрал, че руснакът е последния, който може да бъде плашен и уплашен, ще го научи по трудния начин.Това май започна да узрява в некои европейски кратуни, та затова се и разтичаха Меркел и Оланд, ама нищо не зависи от тях! Сега предстои и янките по реда си да научат некои нещица, но пак на нас ще ни се е.. м.....а! хехе!*** кротко се надуваше на олимпиадата и едни умници решиха, че са го хванали по бели ***... а сега - олеле! Луд бил, болен бил, лош бил... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 38 rate down comment 11
0pk
преди 9 години
*** ескалира конфликта? Как бе го ескалира? Той си седи човека в кремъл и чака украина да фалира и нещата да се нормализират. При него правят совалки разни натовски страни, да го молят откачените сепаратисти да пощадят натовските войници хванати в капан. Натовските войници които са отишли там да хвърлят бомби и да разрушават мирни градове и села. Когато се стигне до там, защитаващия се да се нарича агресор, нещо в главата на хората трябва да щракне и те да се осъзнаят. За тебе вече е късно, ти си повреден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 13 rate down comment 18
data
преди 9 години
Всеки пише и прави тъпотии Явно така са устроени хората - оценяват нещо едва като го загубят . Та като загубим почти 70 годишния мир в Европа ще пляскаме по кълките . А иначе от идиотизъм не е застрахована нито една страна : ни на запад , ни на изток и така като гледам след като *** ескалира конфликта сега западните *** ще го взривят за да е сигурен резултата п.п.За войнолюбивите дето не схващат че никой не печели в една война не ми се говори
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 12 rate down comment 35
Стоян Петров
преди 9 години
Господа ***, бягайте бързо защото *** наречена Русия рухва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 14 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 9 години
Ми така се получава! Психиатрите му викат "комплекс на Аджасе" или комплекс за вина. Д-р Фройд го е описал подробно.... Хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 11 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
и както обещах ей го кода мисля, не сам Web специалист, но мисля, че за тоя Voting poll ставаше въпрос в тая страница ....---------------------------------$('#poll_vote').live("click", function(e){$parent = $(this).parent().parent();$poll = $parent.find("input[name=poll]").val();$selected = $parent.find("input:radio:checked");$answer = $selected.val();$article = $parent.find("input[name=poll_article]").val();if($selected.length){$.ajax({type: 'POST',url: '/polls/vote/'+$poll+'/'+$answer+'/'+$article,data: '',success: function(data){$("#polls_data_"+$poll).html(data);}});}return false;});$("#show_comments_terms").live('click', function(){$("#comments_terms").slideToggle("slow");return false;});------------------------------
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още