IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Последно: ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия

Мерките ще влизат в сила поетапно, през следващите дни, в зависимост от това дали се спазва примирието в Украйна

22:40 | 08.09.14 г. 89
Автор - снимка
Редактор
Последно: ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия

Съветът на Европейския съюз (ЕС) е одобрил разширяването на санкциите срещу Русия, съобщава е председателят на Съвета Херман Ван Ромпой, цитиран от ИТАР-ТАСС.

“Пакетът от допълнителни ограничителни мерки срещу Русия разширява целенасочените мерки от 31 юли”, коментира Ромпой след извънредното заседание на постоянните представители на държавите от ЕС в Брюксел.

Ромпой пояснява, че санкциите са направени така, че действието им да се смекчава при промяна на курса в действията на Русия по отношение дестабилизацията на Източна Украйна.

Новите санкции се предвижда да влязат в сила през следващите дни. Целта е да се остави време за оценка на изпълнението на примирието в Украйна, пояснява председателят на Европейския съюз.

Когато санкциите бъдат публикувани в Официалния вестник на ЕС, ще се изясни и точният им характер. Това ще стане през следващите дни.

Последният пакет от ограничителни мерки срещу руската икономика Брюксел прие в края на юли, припомня информационната агенция.

Според публикации в различни медии обект на най-новите мерки са руските държавни петролни компании – Роснефт, Транснефт и Газпромнефт.

Повече по темата може да видите в разговора на Димитър Вучев с икономиста от ЕКИП Аркади Шарков в предаването Invest/Or?, излъчено на 5 септември по телевизия и радио Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

49
rate up comment 6 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
"Газпром ........ че започва проучване и добив на шистов газ и нефт в Русия ..."И така да е не значи, че добива е безопасен за околната среда. Просто това са огромни държави и разполагат с безлюдни територии десетки пъти по големи от България. Ние такива НЯМАМЕ! За тях обаче ние като население просто им пречим. И без това за хора ни нямат американците ти. Русия, чета в някои постове, ни продавала скъпо газта си !?? Ами ние САМИ направихме избора си ...забрави ли ли сме !? В Украйна и Беларус си е по евтина. И хайде де КОГА тия наши съюзници от САЩ ще започнат да ни продават ГАЗ на ниски цени, както правят руснаците със съюзнниците си? Нека ни покажат колко са лоши руснаците и как ни дерат кожи като почнат да ни продават ГАЗ на "нормални" цени! :))) Ей от как тия неправителствени организации финансирани от американци/евреи/ започнаха да ни пишат учебниците за училищата съвсем се зомбираха хората. Обърнаха се с лице на запад и започнаха да се кланят в транс на новите си гурута. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 1 rate down comment 2
data
преди 9 години
*** как да разбере другаря че политиката на тъпите американци да сринат енергийните суровини е в Бг интерес ? Явно му е страшен кеф 6 млрд ежегодно да отлита в полза на Русия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 2 rate down comment 2
Danny666
преди 9 години
Абе питам се толкова ли ИЗТЪПЕХА хората и не си задават простички въпроси а като кучето на Павлов лаят ли лаят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 3 rate down comment 2
Danny666
преди 9 години
ДРУГАРЮ михаелисссс, Мноогооо ме разсмя. Обичам ЧЕРВЕНИ ТИКВИ да пишат ГЛУПОСТИ по форумите ха ха хаАми като им стане СКЪП ПЕТРОЛА на Американците ЗА ТЕБЕ ЩЕ ПОЕФТИНЕЕЛИ БЕ ? Спестявам си истината за ИНТЕЛЕКТА ТИ ха ха ха...Докато долара е резервна пара на света Американците МОГАТ да си КУПЯТ всичко, капиш ? ПЕЧАТАТ И КУПУВАТ а УДОБНИ *** ( това е израз на Англ. да не се засегнеш ха ха ха ) ще мучат и ще карат ВЕЛОСИПЕДИ като Китаец по времето на МАО ха ха ха...Като се срине всичко ПИЧ ( за което немам съмнение ) ПОТРЕБЛЕНИЕТО ще е достааааа по-малко и техното производство ще ги задоволява ха ха ха не забр. Канада.Ти какво ще предложиш в ЗАМЯНА мили ? Апартамента в София или таксито дето караш ? ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 0 rate down comment 1
data
преди 9 години
аааааа сега ще чакаме на тъпите американци да им поскъпне бенциня - хъ, хъ, хъ хъ . Чакай
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 2 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
ти явно не знам за кво да споря, знаеш ли въобще защо бензина при американците е все още евтин казвам все още ?!? Ако не знаеш няма смисъл наистина няма смисъл да спорим. В Русия ги питай дали им е скъпа газта или бензина сега, че те го продават дебело навънка е друг въпрос, това си е тяхно за кво да го продават евтино ?!?!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 2 rate down comment 2
data
преди 9 години
сега от тебе научих че било кофти да ми е евтин бензина и газта . Ти явно си някой нов вид капиталист - не знам . Мен лично не мъ кефи цената на природния газ в Бг продаван от "братска" Русия . Ти продължавай да се радваш на високите цени . Не знам сигурно на Дани му е мнго кофти с газ на 200 усд-та и ток на 10 цента - аууууууууу горкия !*** кво ли разбират тъпите хамериканци - те пият вода от Пенсилвания :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 1 rate down comment 4
michaelis
преди 9 години
ето тука предполагаемите залежите на тоя шистов газ и как така точно в източна Украйна ве мааа му стара и как точно американците искат да ги "освободят" тея украинци вее ееее, ей наистина аз ако съм на тоя Путин ако нещо направят тея американци, една ракета и Вашингтон със земята да е изравнен, *** ги и у кретенитеhttp://en.wikipedia.org/wiki/Shale_gas#mediaviewer/File:EIA_World_Shale_Gas_Map.png
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 2 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
честно айде да не ставам вулгарен щото админите ме знаят .. :))) ама аре стойте си там където се добива тая шистовата смрад и бъдете щастливи ако ще и с по 1 цент да струва, мене ме боли ама наистина ме боли пискюла за шистовия гаЗ и за американския народ, европейския както се видя не желае шистак и толкоз, щото е *** сигурно .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 1 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
Не знам наистина ли сте толкова прости или се правите на такива ?!? и петрола на 100$ не съм го направил аз такъв за тва питай Exxon и Wallstreet а не знам "свободния" за какво е прав, че с fracking се облагородява почвата и не се преебва водата ли ?!?!? И "умните американци" не ги ли правят тези конфликти ли ?!? и че ГАС се пише със З и и затова ли не съм прав ?!?Оооо неразумни юроде, ама то си е направо "уроде" ... не ви разбирам наистина не ви разбирам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още