IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Последно: ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия

Мерките ще влизат в сила поетапно, през следващите дни, в зависимост от това дали се спазва примирието в Украйна

22:40 | 08.09.14 г. 89
Автор - снимка
Редактор
Последно: ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия

Съветът на Европейския съюз (ЕС) е одобрил разширяването на санкциите срещу Русия, съобщава е председателят на Съвета Херман Ван Ромпой, цитиран от ИТАР-ТАСС.

“Пакетът от допълнителни ограничителни мерки срещу Русия разширява целенасочените мерки от 31 юли”, коментира Ромпой след извънредното заседание на постоянните представители на държавите от ЕС в Брюксел.

Ромпой пояснява, че санкциите са направени така, че действието им да се смекчава при промяна на курса в действията на Русия по отношение дестабилизацията на Източна Украйна.

Новите санкции се предвижда да влязат в сила през следващите дни. Целта е да се остави време за оценка на изпълнението на примирието в Украйна, пояснява председателят на Европейския съюз.

Когато санкциите бъдат публикувани в Официалния вестник на ЕС, ще се изясни и точният им характер. Това ще стане през следващите дни.

Последният пакет от ограничителни мерки срещу руската икономика Брюксел прие в края на юли, припомня информационната агенция.

Според публикации в различни медии обект на най-новите мерки са руските държавни петролни компании – Роснефт, Транснефт и Газпромнефт.

Повече по темата може да видите в разговора на Димитър Вучев с икономиста от ЕКИП Аркади Шарков в предаването Invest/Or?, излъчено на 5 септември по телевизия и радио Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

39
rate up comment 3 rate down comment 3
bgMan
преди 9 години
"...и на най-големите *** стана ясно че това е просто пропаганда"--И освен това шистовата тема е много добър белег за отсяване на прикрити надничари на Газпром или неявни русофили.Газпром официално съобщи че започва проучване и добив на шистов газ и нефт в Русия съвместно с BP и "гаднярите" от Шеврон. Що ли? Сигурно щото подобно на гадните фашисти и капиталисти и те са си намразили чистата природа и децата и са се превързали към печалби на долари (не рубли!!!!)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 2 rate down comment 4
data
преди 9 години
п.п. и не виждам да се оплаквате че петрола ти е на 100 usd въпреки конфликтите в целия свят - демек "тъпите американци" индиректно ти свалят бензинеца *** вие продължавате да дрънкате .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 3 rate down comment 4
data
преди 9 години
Америка не купува гас ( газ ) от арабелите :) , а Дани е 100 % прав в случая . Може да си говорите с лозунги колкото искате - "тъпите американци" в момента имам най-ниските енергийни разходи в западния свят - от там конкурентно предимство в целия промишлен сектор . И спрете с тия клишета с шистовия газ щот към момента и на най-големите *** стана ясно че това е просто пропаганда
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 4 rate down comment 2
bgMan
преди 9 години
Абе все една и съща мантра повтаряте ама я ми отговори само в Пенсилвания ли добиват шистов газ или навсякъде където проучват и го добиват водата е отровена и негодна и си внасят вода и храна от страни където проучването и добива са забранени?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 2 rate down comment 7
michaelis
преди 9 години
и природния ГАС се пише със 'З' до колкото си спомням и пише в руските учебници и тая ГАС ти е толкоз, защото твоите свободомислещи убиха от бой арабите и виж там при твоите комшии малко по на горе в Pensilvania как са с водата, от тая еФтина ГАС
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 3 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
аами браво много се радвам, че си "свободен" и дам мисля, че съм политически коректен, кажи там и на твоите съратници да бъдат също такива .. :)) Свободен бил, това по CNN ли ви го казват там всяка сутрин или как ? По БНР Христо Ботев не го казват, че са свободни американците или в Австрия, Германия, не знам ако искаш смени канала или радиоприемника или де да знам ... поне чуй какво ти говори Ron Paul айде той човека не е кухал като Обамго и баба ти Джелен или брадатия където напечата купчина с размера на World Trade Center
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 8 rate down comment 4
Danny666
преди 9 години
Пич остави ПРОМИТИТЕ мозъци да си блеят за ВЕЛИКИЯТ севетски народ !РОБИ живели 500г. под ятаган и 45г. под сърп и чук са НЕСПОСОБНИ да мислят като СВОБОДНИ хора. За тях ВСИЧКО е черно бяло.Апропо в Флорида тока е 10 ЦЕНТА на киловат а ха мили русофили а ПРИРОДНИЯТ ГАС е 200 долара не 400 както ни го продава БРАТСКА Русия ( т.е. РУСКИТЕ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ ) ха ха ха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 6 rate down comment 2
Danny666
преди 9 години
Сладур аз години живея там ха ха ха... само на промити мозъци като тебе още се пробутват ДОГМИ.Аз не съм ФЕН на Америак пич. Аз съм фен на СВОБОДАТА. Please be NICE нали така те възпитават ха ха ха.... бъди политически коректен ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 5 rate down comment 3
bgMan
преди 9 години
Кога някой е твърдял че тока от уж американските (а всъщност оФФФшорни!!!) инвестиции ще бъде евтин?Твърдението за американски инвестиции е само табела, зад която (интересно защо) се крие истинския собственик на инвестицията (източването). Накрая да не се окаже като при BTV, че някой е плащал на AES да използва името им (на франчайз, точно както Кр. Гергов е плащал на Мърдок да използва името на корорацията му и да представя BTV като техен проект и тяхна инвестиция в България, а всъщност не е). Тогава имах много близък човек "инсайд" както стана модерно да се казва, по хАмерикански.Та няма да учудя ако "американските инвестиции" в Мариците накрая се окажат офшорни инвестиции на същите бивши ДС офицери, които източиха България и много умело прехвърлиха вината за всичките си престъпления на американци, евреи, европейци и на всякакви гнили "западняци".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Слушай к'во ти говори дедо ти Маккейн! ;) :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още