IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Последно: ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия

Мерките ще влизат в сила поетапно, през следващите дни, в зависимост от това дали се спазва примирието в Украйна

22:40 | 08.09.14 г. 89
Автор - снимка
Редактор
Последно: ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия

Съветът на Европейския съюз (ЕС) е одобрил разширяването на санкциите срещу Русия, съобщава е председателят на Съвета Херман Ван Ромпой, цитиран от ИТАР-ТАСС.

“Пакетът от допълнителни ограничителни мерки срещу Русия разширява целенасочените мерки от 31 юли”, коментира Ромпой след извънредното заседание на постоянните представители на държавите от ЕС в Брюксел.

Ромпой пояснява, че санкциите са направени така, че действието им да се смекчава при промяна на курса в действията на Русия по отношение дестабилизацията на Източна Украйна.

Новите санкции се предвижда да влязат в сила през следващите дни. Целта е да се остави време за оценка на изпълнението на примирието в Украйна, пояснява председателят на Европейския съюз.

Когато санкциите бъдат публикувани в Официалния вестник на ЕС, ще се изясни и точният им характер. Това ще стане през следващите дни.

Последният пакет от ограничителни мерки срещу руската икономика Брюксел прие в края на юли, припомня информационната агенция.

Според публикации в различни медии обект на най-новите мерки са руските държавни петролни компании – Роснефт, Транснефт и Газпромнефт.

Повече по темата може да видите в разговора на Димитър Вучев с икономиста от ЕКИП Аркади Шарков в предаването Invest/Or?, излъчено на 5 септември по телевизия и радио Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

69
rate up comment 3 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
И българите имат супер израз за такива като теб - "Кога стана ***, кога му почерня ***", или казано на френски - Дришьо! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
68
rate up comment 4 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
Човече, ти си напълно изтрещял! Не виждаш ли, че съм цитирал The Washington Post?http://***.washingtonpost.com/opinions/katrina-vanden-heuvel-nato-passes-the-blame-on-crisis-it-triggered-in-ukraine/2014/09/08/2841f35a-378a-11e4-9c9f-ebb47272e40e_story.htmlЧестно, имаш нужда от специализирана помощ! Вземи някакви мерки, защото това е прогресиращо състояние! Май е некакъв вирус там, оттатък океана? хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
67
rate up comment 4 rate down comment 1
citizen_bg
преди 9 години
О-о-о! Драги ми Смехурко, пак ли се вихриш по форумите да громиш ***? Вредете ме и мен при хамериканците на хранилката. Ще ги громим *** заедно! Ще ги утрепем с *** коментари! :)Знаеш ли, че и руснаците имат супер изрази за такива като теб(и другите лакейски НПО-пковци)? Стерва, ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
66
rate up comment 2 rate down comment 7
Danny666
преди 9 години
Интересно ми КОЛКО ви плащат да изпълнявате ролята на Руски лакей ?Сладур "проруските бунтовници" ха ха ха абе вие наистина но взимате за СУПЕР *** !Интересно от къде тези НАРОДНИ опълченци намериха толкова оръжие ? На полето около Донецк сигурно. За ОРЪДИЯ, ТАНКОВЕ и РАКЕТИ да питам ли ?Това е *** ( типично по Руски ) война срещу СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА черве лакей. В Украйна умреха ХИЛЯДИ, а ти тука за неколко СРЕБЪРНИКА пишеш пасквили.Знаеш ли Американците имат супер израз за такива като тебе Human Garbage !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
65
rate up comment 2 rate down comment 0
data
преди 9 години
Мисля че се разминаваме в гледните точки . Руснаците са си създали монопол в Бг - жънат си го . Аз не им оспорвам правото . Дразнят ме хора който приемат това за априорно условие . Даваш за пример Беларус - за мен не особено подходящ пример но да кажем че се съгласявам с него с малката забележка че Беларус нямаше НИКАКЪВ друг избор освен да се присъедини към т.н. евразийски съюз . НАшия циливизационен избор беше да ли аджеба да се присъединим към най-богатата , най-развитата и най-голямата базарна общност в света - не смятам че сме сбъркали в т.н. циливизационен избор . Апропо инвестициите им се изразяват освен в т.н. евро фондове което по своето качество си представляват ПОМОЩИ за нашата икономика както и в възможността да изнасяме работна ръка за тези страни . Годишно трудно можем да изчислим стойността им - ако вярваме на БНБ - прилична сума се получава . За мутрите леко не си прав защото точно преди влизането ни в ЕС се случи най-голямото прочистване в престъпния свят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
64
rate up comment 6 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
Вашингтон. Ако САЩ и ЕС мислеха рационално, срещата на върха на НАТО в Уелс миналата седмица, трябваше да бъде възможност да се обсъди трайна резолюция за кризата в Украйна, която вече взе живота на хиляди и разруши икономиката на страната, пише The Washington Post.Вместо това, по времето на нестабилно примирие договорено между Киев и проруските бунтовници в източната част на Украйна, събраните световни лидери използваха срещата за още безмислено говорене и безразсъдно размахване на саби, като основната им цел остана неясна. Изглеждаше, че целта е по-скоро да се подготви НАТО за нова Студена война с Русия, отколкото търсенето на мирно разрешение, дори докато от Москва помагаха да се стигне до споразумение за прекратяване на огъня.Срещата беше просто поредният смущаващ пример, на това, как лидерите от НАТО, включително президента Обама, повдигаха напрежението, докато отхвърляха възможността за бърза деескалация на конфликта. Отсъстващо от срещата в Уелс, освен другите неща, беше и признаването на вината за възбуждането на кризата, на някои членове на НАТО. Въпреки доминиращата тема, че Русия е виновна за ситуацията в Украйна и нейното неясно бъдеще, миналото ни учи на друго провокативното държание на Запада има предвидими последици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
63
rate up comment 1 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
....ги бе събрал за да ги почерпи по питие. Не всички а само избрани! Все *** от расови фамилии! От тях тръгнаха т.н. партии . ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
62
rate up comment 1 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
Доган е плод на англосаксонските служби, а не както е широко прието у нас на руските. Всъщност целия ни така наречен елит е такъв с благословията на запада като цяло. До колкото помня, преди преврата през 1989 май Митеран ги бе събрал за да ги почерпи по питие. Не всички а само избрани! Доган без благословията на англосаксонците, нямаше как да се появи изобщо. Те, англосаксонците традиционно отстояват ТУРСКИТЕ интереси на Балканите по разбираеми причини. Нас не ни "бръснат за слива"! Достатъчно е Турция да поиска от тях нещо такова дребно, като промяна на историята ни и те ще посъветват неправителствените си организации тук, а мижитурките във властта ни, ще предпочетат да бъдат оставени да крадат народа си, да спастрят някой и друг милион докато управляват, вместо да се борят с вятърни мелници /САЩ и компания/ ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
61
rate up comment 0 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
"Европейският план заради който почнаха патардията в Украйна е ЕС да купува газ на едро на границата на Украйна за целия ЕС"E... нещоняма логика в този план за който пишеш!? Защо на руската и граница на Украйна а не на западната и ? Освен това има и други алтернативни трасета минаващи през други страни.? Не е ли по практично просто ЕС да има един преговарящ за целия съюз?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
60
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Учебниците за училищата все още ти ги пише Доган.Американец български учебник още не е написал, няма и да напише. Виж обаче библиотеката на бившето КГБ е пълна с измислени варианти за фалшификация на българската история и култура. Именно те обявиха българите за племенно общество водено от ханове с тюркска семка. А за газа макар и бавно статуквото се променя. Европейският план заради който почнаха патардията в Украйна е ЕС да купува газ на едро на границата на Украйна за целия ЕС и всички страни да имат реверсивни връзки помежду си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още