IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британците празнуват триумфа на Булдога

Браво, Камерън! С ветото си на срещата на върха британският премиер направи, каквото се очакваше от него и отдалечи още малко страната си от ЕС

10:09 | 10.12.11 г. 46
Автор - снимка
Създател
<p>
	С ветото си Камерън спечели одобрението на сънародниците си. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

С ветото си Камерън спечели одобрението на сънародниците си. Снимка: Ройтерс

Изолирани и малко информирани

Съвсем откъслечни са гласовете, които обвиняват правителството на Камерън, че само се е вкарало в ъгъла, където не може да взема никакви решения. Новото поколение консервативни парламентаристи са до такава степен анти-европейци, че повечето от тях никога не са били в Брюксел, а какво остава да имат действителен поглед върху сложния свят на европейската дипломация.

А чрез излизането от най-голямата консервативна фракция в Европейския парламент самият Камерън лиши своите евродепутати от достъп до информация, например от страна на германските християндемократи.

Ник Клег, лидер на либералната коалиционна фракция, партньор на Камерън, и заместник министър-председател, е водил през тази седмица телефонни разговори с най-малко десет европейски национални лидери. Вероятно също, за да се събере информация за действителните предложения, които трябваше да бъдат обсъдени на срещата на върха на ЕС.

Британска Швейцария

За Камерън одобрението на сънародниците му ще бъде само една кратка почивка. В петък вечер той бе поканил на вечеря народни представители, включително и някои от най-силните анти-европейци. Те правят живота му труден, защото имат само една цел: референдум за членство в ЕС, а след това възможно най-бърз изход.

Как след това ще се позиционира Великобритания, още сега се обсъжда открито: един вид британска Швейцария, която ще увеличи търговията със страните от Британската общност. В момента Великобритания се намира в избраната от самата нея изолация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 11 rate down comment 7
Danny666
преди 12 години
" Доста егоистично - британците оставиха Европа да се оправя..."Тихо СТИГА КУМУНИЗЪМ Бе мили ! ХОРАТА по света избират политици дето им БРАНЯТ ИНТЕРЕСИТЕ, а не разни ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ !!!!!!!Тия НОМЕРА с това да не бъдем егоисти ни докараха след 45 години до ПРОСЕШКА ТОЯГА ! Щото то не бяха ПОМОЩИ за БРАТСКИ НАРОДИ то не беха помощи за *** по Африка и скакалци по Азия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 7
STRAHO
преди 12 години
Британската позиция не е за подценяване! За разлика от България , там зад правителствата е стоял и стои СЕРИОЗЕН мозъчен тръст! .... и се гледа в перспектива доста години напред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 11
Danny666
преди 12 години
Ха ха ха абе вие сериозно ли го мислите това дето го пишете ?Напротив Англия зае позиция която и Бг трябваше да поткрепи но мижитурки като наще НИКОГа няма да могат да заемат.Според тебе дали ПЛАЩАНЕТО НА ТРИЛИОНИ дългове с цената на МИЗЕРИЯ И ЛИШЕНИЕ за СЛЕДВАЩИТЕ 10-15 години е ПЕЧЕЛИВША ПОЗИЦИЯ ???Я да те попитам ЗАЩО не се постави на референдум СЪГЛАСНИ ли са БГ пенсионерите с по 150 евро пенсия да ПЛАЩАТ част от дълговете на Гръцките и Италянските дето взимат по 1500 ???Бъди сигурен НИКОГА ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ ха ха ха защото плебса в Европа е НАТИКАН в КОШАРАТА на ЕССР ха ха ха .... и чака СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 2
tiggo
преди 12 години
Аз също мисля, че в дългосрочен план тази позиция е губеща, дори и за момента да носи някаква "свобода". Доста егоистично - британците оставиха Европа да се оправя, да предприеме трудните решения сега сама, но съм сигурен, че след време, когато по един или друг начин интеграцията в Европа, а и в света набере скорост, ще се опитат да се възползват, но на готово - без да са участвали и платили цената на тази интеграция - с една дума - ***... но пък какво ли да очакваш от тях
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
FNM
преди 12 години
Дългосрочно губеща позиция в един глобален и вероятно триполюсен свят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още