IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Ангелов: Правителството просто иска да харчи повече

Служебният кабинет доказа, че дори в тежки времена приходите в хазната има как да се увеличат, коментира икономистът

22:02 | 08.07.13 г. 77
Георги Ангелов: Правителството просто иска да харчи повече

„Ако правителството събира приходите като служебния кабинет, няма да има проблеми с изпълнението на бюджета“, коментира в ефира на Bulgaria On Air икономистът Георги Ангелов.

Той отново подчерта, че с оглед на представените данни от управляващите към месец май „няма дупка в бюджета, напротив има излишък“. „Задълженията към бизнеса са основно към ведомства, които не са реформирани и трудно управляват бюджетите си като това на МВР и на военните“, коментира Ангелов.

По думите му правителството „просто иска да харчи повече“.

Той цитира информация, разпространена в медиите, според която към новото министерство на инвестиционното развитие ще бъдат насочени няколкостотин милиона лева, „с които да се планират нови проекти“. „С толкова пари могат да бъдат построени няколко магистрали, не само да се планира,“ коментира Ангелов.

Според него друг пример за немотивирани разходи е решението за отпускане на 27 милиона лева за ВМЗ- Сопот.

„Просто се наливат едни пари без да се прави необходимата реформа. Лош знак е, че министърът обеща да търси поръчки за ВМЗ. Вместо да се занимава с едно предприятие, може да създаде по-добра бизнес среда за десетки хиляди други, които ще осигурят работа на много повече хора“, подчерта икономистът.

Според него основният въпрос е дали има цялостна визия както за развитието на икономиката, така и за здравеопазването и за останалите сектори.

Ангелов коментира и проведените днес преговори за изграждането на „Южен поток“. Той подчерта, че от една страна има заявено желание за борба с монополите, а от друга безпроблемно се дава съгласие на монополиста в газовите доставки Газпром да построи още една тръба, която да минава през България.

По думите му при преговорите за „Южен поток“ размерът на транзитните такси трябва да бъде такъв, че да компенсира иска  от 1 милиард за АЕЦ „Белене“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

33
rate up comment 2 rate down comment 13
kalendar
преди 11 години
Ами напиши името на фирмата си-сериозно смятам, че както се е настроила журналистиката ще се изсипят да ти взимат интервюта-поне в инвестора ще ти направят реклама:) Иначе-аз те питам за името, защото и двамата знаем, че лъжеш:)А логиката ми не е глупава-глупав си ти-явно не си бил във фирма с 60 човека персонал:) Рядко ръководител, в средно по големина предприятие има време в средата на работният ден, в средата на работната седмица време да си чете статийки-пак казвам-с уговорката, че не си на някоя хранилка. Тогава може и по цял ден да го правиш:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 15 rate down comment 1
amf1
преди 11 години
Имаш доста глупава логика.. Калибъра на фирмата ми не определя по никакъв начин, в кои сайтове обичам да чета форумите. А по кое време го правя също си преценявам сам. Не виждам някакъв смисъл в аргумента ти. Ако може аз да ти задам един въпрос: Има ли някаква причина да споделям името на фирмата? Каква точно полза може да произтече от това? Смешен си..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 1 rate down comment 18
kalendar
преди 11 години
пфааахахахахаха:) да-и имаш време да пишеш по обяд в инвестора:) абе като дрънкате глупости, някой лови ли се на тия неща? Как ти се казва фирмата амфи? :) или ще си останеш анонимен?:) Кажи-излез на светло, сигурен съм, че даже вестниците ще пишат за теб:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 20 rate down comment 0
edimi
преди 11 години
Вече съм го направил. При мен персонала е по-скромен, но важен е принципа.***/и не само/, по цял ден умува как да пробие и ползва течовете на системата, пък аз ще го хрантуткам. Само една проста сметка/от личен опит/. Асан и Айше имат 4 деца, нямат брак, децата не са припознати по закон от бащата. От тук следва:1. Детски по 100лв.-по закон/майката е неосигурена и социално слаба/2.Мачински3. За двамата - социални помощи, енергийни помощи.4. За първолаците - обещаното5. Личен асистент.Приблизителен "семеен"бюджет - 800лева.БЕЗ ДА СИ МРЪДНАТ ПРЪСТА. Цялата контрабанда/цигари, дрога, алкохол, нелегален внос/ минава през тях. Не се плаща масово ток и вода. За данъци да не говорим.Чудна мотивация за младите българи да останат в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 20 rate down comment 1
amf1
преди 11 години
Ами аз смятам да направя точно като rover. Годишно в тая скапана хазна влизат от ДДС и други данъци над 250 хил лв от моя бизнес. Отделно чрез над 60 души персонал създавам работни места и текат още данъци и осигуровки. Някога смятах, че всеки трябва да даде своя дан за обществото. Бизнеса си няма да жертвам, но съм решил, че от тук нататък ще спестя всяка една възможна стотинка, която отива към държавата като следствие от моята дейност. Искате в България да храним крадливи *** с фалшиви ТЕЛК-ове, мързеливци и скоро 3,5 и половина пенсионери докато накрая изчезнем изгубени в тях?? Ми добре - ще теглим държавни заеми и ще ги храним всички заедно. Няма да стане това аз да издържам няколко *** села годишни при положение, че създавам истинска добавена стойност, докато сополите дето ме управляват имат отрицателен принос към тая държава..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 19 rate down comment 1
naso_fr
преди 11 години
Това правителство е като стадо *** в стъкларски магазин - бута, чупи, ти му викаш 'Излез, ще съсипеш всичко!', то ти отвръща с 'Мммууууууууу!'
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 2 rate down comment 1
Chick-Chirick
преди 11 години
http://***.mediapool.bg/%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8E%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B0-%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-news208543.htmlКратко и ясно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 1 rate down comment 12
kalendar
преди 11 години
няма да се чудя-в Позитано 20 ще се реши съдбата на Орешака и аз така мисля
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 2 rate down comment 10
kalendar
преди 11 години
няма да се чудя-в Позитано 20 ще се реши съдбата на Орешака и аз така мисля
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 9 rate down comment 1
data
преди 11 години
Е после да не се чудиш кат се кламбичне Орешака
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още