IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хиляди поискаха оставката на правителството на протест на БСП

Управляващите и левицата влязоха в задочен спор за обявения брой на присъстващите на протеста

17:45 | 17.11.12 г. 48
<p>
	<em>Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина. Снимка: БТА&nbsp;</em></p>

Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина. Снимка: БТА 

Хиляди се събраха на организиран от БСП протест в центъра на София, който се проведе под наслов „Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ”.

Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина, предаде БТА.

"Искаме да съставим правителство на националната отговорност, което ще спаси и възроди България", обърна се той към събралото се множество, което скандираше искания за оставка на правителството.

Станишев посочи, че България има нужда от цялостна, смислена, радикална промяна, която да я направи модерна, европейска социална държава с работеща икономика и с институции, които се контролират от гражданите и работят за общото благо.

Междувременно левицата и управляващите влязоха в задочен спор за обявения брой на присъстващите на протеста. Според Димитър Главчев, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ, “БСП са надписали броя на дошлите на протеста”.

“Всички станахме свидетели на поредния опит на БСП едно чисто политическо мероприятие да бъде превърнато в общонационално, общонародно”, коментира той.

“Когато се говори за национална отговорност, трябва да се погледне кой какво е направил, докато е бил на власт”, допълни Главчев.

Същевременно днес отново се проведоха протести в Гърция и Испания. В Атина хиляди излязоха на улицата, за да отбележат годишнината от студентските протести срещу военната хунта от 1973 г.

Сега обаче гърците протестират срещу мерките за икономии, които предприе правителството.

В Испания полицаите излязоха на улицата срещу съкращаването на публичните разходи, замразяването на пенсиите и орязването на коледните бонуси. На демонстрацията пред испанското министерство на вътрешните работи се събраха около 5 хил. души.

Днес протести имаше и в Словения. Хиляди излязоха на улицата заради орязването на заплатите и другите мерки за икономии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

14
rate up comment 3 rate down comment 8
LuckyYou
преди 11 години
Правителството тогава, за разлика от сега направи това, което трябваше. Не се бъркаше в бизнеса на хората, а ги оставяше да работят и да правят пари. То е ясно, че ти си от тия, но не можеш и да искаш да кажеш, че хората сега са по-добре от преди. Напротив!!!!!! Много по-зле са!!!!! Мен ми е жал за народа. Всеки, който има бизнес страда, защото искат да му го вземат. Крадат земя, правят си далавери по най-нагъл начин, лъжат, мажат, картели, монополи. ЕТО ТОВА НЕ ПРАВЕШЕ 3НАТА КОАЛИЦИЯ И ЗА ТОВА ДЪРЖАВАТА ТОГАВА БЕШЕ ПО-БОГАТА. Пак казвам, не ме интересува Кунева ли е, БСП ли е, СДС ли е, не ме интересува. Вие сте некадърни, нагли и ***! НЕ ИСКАМ ГЕРБ ДА Е НА ВЛАСТ!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 10 rate down comment 4
KostadinovK
преди 11 години
Luckyyou :) ако погледнеш по-далеч от носа си и размърдаш малко мозъка ще разбереш, че при преди парите просто валяха, наляха се много пари от алчност и очакване за високи печалби, наду се един балон който се спука, застрои се черноморието и планината.Какво правеше правителството? Възможно най-елементарното -събираше данъци( от които отдели малко за черни дни) и се крадеше яко.Никакви реформи, никаква ифраструктура, никакви производства, внос. И тези хора сега протестират, каква наглост!Какво могат да предложат - нищо, раздаване на пари? от къде?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 10
LuckyYou
преди 11 години
Когато аз правя бизнес не искам държавата да ми помага. Искам държавата да не ми пречи, както е положението в момента при ГРОБ!!!!! Всяко една партия е по-добре да дойде на власт отколкото тия. Не ме интересува кой ще спечели изборите, искам ГРОБ да ги загуби, защото те убиват България!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 11
LuckyYou
преди 11 години
Съгласен съм с Веско, само да допълня. По времето на тройната коалиция имаше работещ бизнес, защото въпреки, че крадяха (което разбира се не одобрявам), те все пак имаха някакви граници и оставяха и за народа. Държава беше в подем, икономиката цъфтеше и не случайно БФБ достигна рекордите си именно по времето на 3ната коалиция - просто тя създаваше инфраструктурата за просперитет на фирми и обикновени граждани, не задушаваше хората както прави ГРОБ. Имаше чужди инвестиции, ликвидността на БФБ беше в много пъти по-висока. Всичко това направи българите по-богати, всички българи станаха по-богати. ГРОБ от своя страна няма граници - те искат да задушат всичко, да изсмучат кръвта на народа като пиявици. Доказателство за това е положението на средностатистическия българин - той не само, че не успя да запази положението си от по времето на 3ната коалиция, той обедня много! ГРОБ задушава бизнеса, хората бягат от тях, чужди инвестиции няма, БФБ е надуло с ЦЕЛИ 80%!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 8
Vesko94
преди 11 години
Старите хора казват: "едно си баба знае, едно си баба бае". Ти къде си видял да показвам политически симпатии към БСП? Това, че харесвам повече тяхното управление пред сегашното, не значи, че ги подкрепям. Стана ли ясно вече? Иначе за твое сведение- не бих отишъл на митинг на БСП....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 0
Людени
преди 11 години
Както е "казано" във Вехтия Завет - "Всяко стадо си има ***!" .... да не му отдаваме толкова голямо значение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
Май нямат сили да се изчистят вътрешно та, затова завиждат. Задавам си въпроса, обаче: -Ако едните не стават, а другите не биват...Какво следва?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 14 rate down comment 4
balkando
преди 11 години
В над милионна София събраха няколко хиляди, част от които докарани с автобуси. Нещо куца в тази партия, пълна с вътрешни интриги и борби за власт над илюзиите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Vesko сигурно е ходил на митинга, гледам не пише :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още