IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хиляди поискаха оставката на правителството на протест на БСП

Управляващите и левицата влязоха в задочен спор за обявения брой на присъстващите на протеста

17:45 | 17.11.12 г. 48
<p>
	<em>Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина. Снимка: БТА&nbsp;</em></p>

Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина. Снимка: БТА 

Хиляди се събраха на организиран от БСП протест в центъра на София, който се проведе под наслов „Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ”.

Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина, предаде БТА.

"Искаме да съставим правителство на националната отговорност, което ще спаси и възроди България", обърна се той към събралото се множество, което скандираше искания за оставка на правителството.

Станишев посочи, че България има нужда от цялостна, смислена, радикална промяна, която да я направи модерна, европейска социална държава с работеща икономика и с институции, които се контролират от гражданите и работят за общото благо.

Междувременно левицата и управляващите влязоха в задочен спор за обявения брой на присъстващите на протеста. Според Димитър Главчев, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ, “БСП са надписали броя на дошлите на протеста”.

“Всички станахме свидетели на поредния опит на БСП едно чисто политическо мероприятие да бъде превърнато в общонационално, общонародно”, коментира той.

“Когато се говори за национална отговорност, трябва да се погледне кой какво е направил, докато е бил на власт”, допълни Главчев.

Същевременно днес отново се проведоха протести в Гърция и Испания. В Атина хиляди излязоха на улицата, за да отбележат годишнината от студентските протести срещу военната хунта от 1973 г.

Сега обаче гърците протестират срещу мерките за икономии, които предприе правителството.

В Испания полицаите излязоха на улицата срещу съкращаването на публичните разходи, замразяването на пенсиите и орязването на коледните бонуси. На демонстрацията пред испанското министерство на вътрешните работи се събраха около 5 хил. души.

Днес протести имаше и в Словения. Хиляди излязоха на улицата заради орязването на заплатите и другите мерки за икономии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

4
rate up comment 17 rate down comment 2
KostadinovK
преди 11 години
Социалната политика на БСП и предните правителста:Ромско семейство с 8 деца (което не е работило никога) получава 870лв на месец социална помощ.Български пенсионер който е работил цял живот - 200лв.Българско семейство на 39г има 1 дете.Ромско семейство на 39 години има поне 4 деца и 16 внука.Изчезването на българите е необратимо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 4
KostadinovK
преди 11 години
БСП - символ на корупция, далавери, източване на държавата, безстопанственност, фалирало БДЖ, заменки на земи и гори, спрени еврофондове.....Заблуден народ -отвори си очите, не заставай след хората унищожили държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 7
javor
преди 11 години
Долната комунистическа(социалистическа)***,която набута Бг. в пропаста отново иска да вилнее!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 4
ABBA
преди 11 години
Настъпиха им комисионните за газа и сега писнаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още