IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хиляди поискаха оставката на правителството на протест на БСП

Управляващите и левицата влязоха в задочен спор за обявения брой на присъстващите на протеста

17:45 | 17.11.12 г. 48
<p>
	<em>Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина. Снимка: БТА&nbsp;</em></p>

Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина. Снимка: БТА 

Хиляди се събраха на организиран от БСП протест в центъра на София, който се проведе под наслов „Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ”.

Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина, предаде БТА.

"Искаме да съставим правителство на националната отговорност, което ще спаси и възроди България", обърна се той към събралото се множество, което скандираше искания за оставка на правителството.

Станишев посочи, че България има нужда от цялостна, смислена, радикална промяна, която да я направи модерна, европейска социална държава с работеща икономика и с институции, които се контролират от гражданите и работят за общото благо.

Междувременно левицата и управляващите влязоха в задочен спор за обявения брой на присъстващите на протеста. Според Димитър Главчев, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ, “БСП са надписали броя на дошлите на протеста”.

“Всички станахме свидетели на поредния опит на БСП едно чисто политическо мероприятие да бъде превърнато в общонационално, общонародно”, коментира той.

“Когато се говори за национална отговорност, трябва да се погледне кой какво е направил, докато е бил на власт”, допълни Главчев.

Същевременно днес отново се проведоха протести в Гърция и Испания. В Атина хиляди излязоха на улицата, за да отбележат годишнината от студентските протести срещу военната хунта от 1973 г.

Сега обаче гърците протестират срещу мерките за икономии, които предприе правителството.

В Испания полицаите излязоха на улицата срещу съкращаването на публичните разходи, замразяването на пенсиите и орязването на коледните бонуси. На демонстрацията пред испанското министерство на вътрешните работи се събраха около 5 хил. души.

Днес протести имаше и в Словения. Хиляди излязоха на улицата заради орязването на заплатите и другите мерки за икономии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

44
rate up comment 0 rate down comment 0
Longin
преди 11 години
цивилизираните народи от централна Европа си разкараха ченгетата и "бившите" комунисти - да не им правят ПРЕХОД още в началото на 90те години- и вече забравиха за него, а НАШИЯТ *** народ си връща отново и отново - и затова ще яде и тоягите, и солта и накрая ще си плати.....докато не измре и последния от това ОВЧО поколение дето пропиля 90те години .....23 години вече проблема с Лустрациата не е решен, скелетите на БСП стоят и не е поискала извинение за злото което е сторила ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 0 rate down comment 0
Longin
преди 11 години
Lucky такива като теб дето викат "не важно кой ще е само да не са тия сегашните" докарват червените всеки път и България е на тоя хал, макар че вероятно ти си гласувал за ГЕРБ през 2009 и за царя 2001...на Станишев 2005 му се паднаха карти от едно много добро раздаване - все едно в белота 2-3 валета, 2-3 деветки, аса и сто от поредно - карти като за капо!! + 5/10 което в иконимиката можеше да бъде едни 8-9% като балтийските страни вместо 6%...и НАКРАЯ (с последнитее две ръце) Станишев и Орешарски се *** и не само не можаха да направят КАПО ами преебаха и следващите(т.е. всички нас)... БСП капитализира стабилноста от НДСВ и то може дасе види от борсичката ни - изпреварващ индикатор, срина се още 2008 г!!! а Орешарски и Станишев още 1 г след това дрънкаха глупости че немло криза или ако имало тя немало да ни засегне...и правеха заменки, и Доганови проекти, че и един свестен договор за Белене не можаха да скалъпят - и това при такъв комфорт какъвто надали ще има пак скоро правителств
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
За демагогията и дебелоочието на "Позитано"Жан Виденов:"През онези години имаше много заблуди, крайности и агресия, но сега демагогията и дебелоочието са повече, обяви ексминистър-председателят Жан Виденов. Демагогията е в претендирането за лидерство на левицата. Пример: да въведеш плоския данък и да се кандидатираш за лидер, а дебелоочието да провалиш преговорите с руснаците и да обвиняваш за това следващите."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
Искрено се учудвам на късата памет на избирателя. Вълка слага овча кожа и хоп пак в кошарата при овцете! :D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 0 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
"На 10 януари 1997 година опозицията организира масово протестно шествие на срещу Народното събрание. Протестите завършват с окупация и нападение на сградата на парламента.Късно през нощта полицията разгонва със сила демонстрантите. Президентът д-р Желю Желев отказва да даде мандат на БСП за съставяне на ново правителство, а опозицията обявява начало на национална политическа стачка и призовава към гражданско неподчинение, в резултат на което пада правителството на БСП, водено от Жан Виденов.".......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
"В периода януари - началото на февруари 1997 година България изпада в дълбока политическа и финансова криза. Големите градове са обхванати от протести, блокирани са пътища и улици, страната изпада в хаос. В началото на февруари България е изправена пред хиперинфлация, след като цената на един щатски долар скача стремително и от 500 лева става 3000 лева - в началото на годината. Унищожени са спестяванията на огромното мнозинство от българите, но са стопени дълговете на т.нар. кредитни милионери, взели пари от банките, без да имат намерение да ги връщат...... "Ето тия хора обещават да заменят ГЕРБ! Изберете си ги ПАК ! Те с вашите пари станаха работодатели и ще ви дадат работа! :D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 4 rate down comment 0
Graf
преди 11 години
Илита на нацията трЕбе да има топки. Футболни, за тенис и други такива...Елита на нацията трябва да има малко знания, добити евентуално в Университет, но, ако може, не Пернишкия. Може и други изисквания да положим, ама ще станем омразни. Поне две или три поколения живеене в град, и, евентуално, налична библиотека в къщи... Също с толкова старички книжки...Та така с елитите и илитите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 3 rate down comment 1
sultan
преди 11 години
Най-добрият вот изобщо е като избереш да напуснеш България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 1 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Само ще гласувам ако Императора направи партия :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Евала брато, Боко поне има професия и е работил нещо. Сергейчо как да създаде работна среда милия, като няма един работен ден стаж различно от професията "политик". Но хората са късогледи, да избират, който искат на изборите, после само да не реват пак. Аз на избори не участвам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още