IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хиляди поискаха оставката на правителството на протест на БСП

Управляващите и левицата влязоха в задочен спор за обявения брой на присъстващите на протеста

17:45 | 17.11.12 г. 48
<p>
	<em>Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина. Снимка: БТА&nbsp;</em></p>

Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина. Снимка: БТА 

Хиляди се събраха на организиран от БСП протест в центъра на София, който се проведе под наслов „Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ”.

Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина, предаде БТА.

"Искаме да съставим правителство на националната отговорност, което ще спаси и възроди България", обърна се той към събралото се множество, което скандираше искания за оставка на правителството.

Станишев посочи, че България има нужда от цялостна, смислена, радикална промяна, която да я направи модерна, европейска социална държава с работеща икономика и с институции, които се контролират от гражданите и работят за общото благо.

Междувременно левицата и управляващите влязоха в задочен спор за обявения брой на присъстващите на протеста. Според Димитър Главчев, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ, “БСП са надписали броя на дошлите на протеста”.

“Всички станахме свидетели на поредния опит на БСП едно чисто политическо мероприятие да бъде превърнато в общонационално, общонародно”, коментира той.

“Когато се говори за национална отговорност, трябва да се погледне кой какво е направил, докато е бил на власт”, допълни Главчев.

Същевременно днес отново се проведоха протести в Гърция и Испания. В Атина хиляди излязоха на улицата, за да отбележат годишнината от студентските протести срещу военната хунта от 1973 г.

Сега обаче гърците протестират срещу мерките за икономии, които предприе правителството.

В Испания полицаите излязоха на улицата срещу съкращаването на публичните разходи, замразяването на пенсиите и орязването на коледните бонуси. На демонстрацията пред испанското министерство на вътрешните работи се събраха около 5 хил. души.

Днес протести имаше и в Словения. Хиляди излязоха на улицата заради орязването на заплатите и другите мерки за икономии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

24
rate up comment 5 rate down comment 11
LuckyYou
преди 11 години
Пишете каквото си искате. България е зле и за това е виновна партия ГРОБ! Време е да се потретя. Няма значение кой ще дойде на власт, стига да не са тия разбойници. Дали ще е царя, Кунева, бсп, въобще не ме интересува. Аз обаче казвам стига на това малоумие. Вижте какво е в момента, вижте на какъв хал е държавата! Хората нямат работа, инфлацията е жестока - ток, вода, парно, бензин, всичко поскъпва, а заплатите на тези, които все пак имат какво да работят падат. СТИГА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 11 rate down comment 0
sisiko
преди 11 години
Пич, плодовете които беряхме по времето на 3 та ламя бяха посети от правителството на царя и доверието на света в него. Това доведе инвестициите в БГ. Не защитавам никоя партия. Просто това е истината. Нещата и условията в икономиката се развиват бавно и със закъснение. Винаги следващото правителство поема негативите или позитивите от предишното. Айде със здраве!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 10
Internet
преди 11 години
Лелеле, цялото младежко ГЕРБ и цялото МВР и ДАНС дращят тука та се късят за 15 бв хонорар на ден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 6 rate down comment 2
Internet
преди 11 години
Виц на деняБарак Обама, Ангела Меркел и Бойко Борисов в африканската пустиня, преследват ги местните, те бягат със сетни сили. По едно време Обама, написал на едно листче: "Един милион долара са ваши, ако спрете да ни преследвате." Местните обаче продължили да тичат след тях. След малко Меркел написала на едно листче: "10 милиона евро са ваши, ако спрете да ни преследвате." Местните обаче не спирали. Тъкмо вече почти ги настигат. Бойко Борисов написал нещо на едно листче, хвърлил го назад и след малко местните изчезнали, побягнали с все сила в обратната посока. Обама и Меркел казали:- Е, Бойко, какво стана, какво им написа?!Борисов вдигнал рамене и казал:- Още 1 км и започва България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 10 rate down comment 2
deant
преди 11 години
И аз да добавя за коалицията спомени. Точно по времето на царя и 3-ната коалиция балона с раздаването на кредити се напомпа най-много, тогава точно раздаваха кредити за 30 години срещу лична карта. Много ясно, че ще има временен подем, когато всички са "по-богати", обаче после когато световната икономика забоксува, се случи това в което сме. Точно тогава прегря икономиката и Станишев и царя сигурно много се кефят, че не ги избраха на последните избори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 11 rate down comment 2
dani de vito
преди 11 години
Да добавя още малко исторя -По времето на Виденов инфлацията в крайна сметка удари 1000 пъти ! обезценка на лева,за сметка на доброто живуркане от пресни левове по времето на Луканов.Пак по това време се позволи на паралелни на банката структури-пирамиди , да оберат спестяванията без да си мръдне и малкия пръст ни държава ,ни БНБ.По време на тройната коалиция т.нар.излишъци се изсипваха в сателитни фирми и спасяване на фалирали предприятия само и само да се краде - Белене ,Цанков камък,Кремиковци ...А също в подпомагане на перманентно бременните по нас малцинства за електорат.Не говоря за сделките с Русия тогава ,за които са за разтрел .Т.нар.резерв тогава ,бе стопен с множество отложени плащания ,тип Обама ,само с разликата че друг сега трябва да ги оправя ,докато той си блъска сега главата с фискална скала ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 11 rate down comment 2
needtoknowmore
преди 11 години
Ама как се изкривават факти не е истина.По-време на партията Майка борсата удари дъното и Софикса спадна с 86%.По-време на партията Майка, погледни колко ПЧИ се наляха в номинално около над 30 милярда евраПо-време на партията Майка - имахе невероятно лудия дефецит по текуща сметка и най-високия дефицит на платежен балансПак по същото време кредитирането в пийка растеше с по 50% на годинаПак по същото време паричната маса растеше с бясни темпове - и всички това отиде по линията НИ и финансовия сектор, в крайна сметка официална инфлация 14% със сериозни инфлационни очаквания бяхме - реалните заплати спадаха. Така че да ги хвалиш, че ще ни оправят е толкова наивно че не знам. А и да не забравя нали до последно нямаше криза, а искаха да теглим 10 милярда дълг от МВФ като мамалигите и виж до къде се докара!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 8 rate down comment 6
bate Goiko
преди 11 години
Вчера минах през центъра и останах с впечатление, че има някакво мероприятие на Евророма. На бул.Дондуков имаше 10-15 автобуса роми от *** произход от Пловдив и Пазарджик, идваха от митинга, бяха им раздали храна и бяха много щастливи, че са им организирали такава екскурзия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 10 rate down comment 3
KostadinovK
преди 11 години
Не съм от ГЕРБ, но смятам, че нямат алтернатива за момента. На всички е ясно, че допуснаха много грешки, но и направиха доста в тази трудна обстановка.Като отчетем, че са млада партия не можем да очакваме много повече.Относно БСП, не мога да забравя, че въпреки много големия опит който имат, всяко тяхно правителство завъшваше с катастрофа. Тази партия е пълна с далаверджии и късогледи политици. Те са основните виновници за унищожението на българите и размножението на ромите.Каквото и да кажем вече, българите ще сме история в края на века.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 2
data
преди 11 години
Лъки - да отбележем за протокола : повремето на Станишката се наду балона от което страдаме в момента . Цените експлоадираха а знаешли какво направи партията майка : НИЩО и знаеш ли защо - идваха избори :) . Да напомняли колко беше инфлацията през 2008 - 14 % - има една тема в форума на инвестора за ефекта на инфлацията по време на валутен борд . Не ми пука за сегашните - но Станишката се провали с гръм и трясък в управлението на тая държава по време на неговото правителство - спрени фондове , инфлация и чудовищно изкривяване в недвижимите имоти . Така че - не ги хвалете само щото са минали 4 г и сте позабравили фактите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още