fallback

Dior открадна шефката на Miu Miu за свой управляващ директор

Ходът бива предприет над година и половина, след като Делфин Арно пое управлението над Dior

22:03 | 03.09.24 г.

Christian Dior Couture нае Бенедета Петруцо, главен изпълнителен директор на бързо развиващия се бранд Miu Miu на Prada, за свой управляващ директор, съобщиха във вторник от компанията собственост на LVMH.

Ходът бива предприет над година и половина, след като Делфин Арно, най-голямото дете на шефа на LVMH Бернар Арно, пое управлението над Dior и докато се бори с последствията от съдебно разследване в Италия относно условията на труд при подизпълнители на компанията, припомня Ройтерс.

Петруцо ще отговаря за продуктовите екипи в Dior, включително екипите по веригата за доставки, докладвайки на Делфин Арно, съобщи LVMH в LinkedIn. Наемането ѝ, което ще влезе в сила от 15 октомври, беше съобщено за първи път от изданието WWD.

Петруцо заменя Чарлз Делапалме, изгряваща звезда в LVMH, който е заемал видни позиции и в лейбълите на групата Fendi и Louis Vuitton. „Важни нови отговорности“ за Делапалме ще бъдат обявени на по-късна дата, каза LVMH.

Петруцо, бивша консултантка на Bain, бе част от бизнеса с очила на Kering пет години, преди да се присъедини към Prada като генерален мениджър на Miu Miu през февруари 2020 г.

Prada се представя значително по-добре от луксозните конкуренти по време на неотдавнашния спад, включително в Китай, където купувачите се отказват от луксозните покупки на фона на имотна криза. Miu Miu бележи засилен растеж с ворчески директор Миуча Прада.

През юли LVMH обеща да ускори стратегията си за веригата за доставки и да засили одитите и контрола, като същевременно увеличи контрола върху производството в Dior, втората по големина марка на LVMH след Louis Vuitton, след разследването в Италия, оповестено публично през юни.

Това разследване накара италианския орган за защита на конкуренцията да провери дали модните марки Armani и Dior са подвели потребителите. Най-големият мениджър на активи в Европа Amundi и други инвеститори поискаха от LVMH да предприеме по-строги стъпки за проследване на отношението на доставчиците си към работниците.

И петте деца на Бернар Арно заемат важни ръководни позиции в разрастващата се луксозна империя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:03 | 03.09.24 г.
fallback
Още от Мода виж още