fallback

Lucid отчита спад на производството и ръст на продажбите през третото тримесечие

Концернът е произвел 1805 електромобила и е доставил 2781 превозни средства

18:50 | 07.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

Производството на електрически превозни средства на Lucid Group Inc. се свива през третото тримесечие, като компанията се разминава с прогнозите на анализаторите, въпреки че доставките надхвърлят очакванията, съобщава Bloomberg.

Базираният в Нюарк, Калифорния, производител на автомобили обяви, че е произвел 1805 електромобила през тримесечието и е доставил 2781 автомобила за периода. За същия период на миналата година Lucid е произвел 2394 автомобила и е доставил 2110 превозни средства. Анализаторите прогнозираха производство на 2267 автомобила и доставка на 2168 превозни средства през последното тримесечие.

Lucid е един от малкото изцяло фокусирани върху електромобилите производители в САЩ, но произвежда само един модел, Lucid Air. Компанията работи по пускането на електрически SUV, наречен Gravity, чието производство се очаква да започне по-късно тази година.

Съперниците Tesla Inc. и Rivian Automotive Inc. разочароваха пазарите с доставките за третото тримесечие, тъй като пазарът се охлажда.

През август компанията потвърди прогнозата си за производство на 9000 автомобила тази година. Тя също така обяви парично вливане на цели 1,5 млрд. долара от филиал на Фонда за публични инвестиции на Саудитска Арабия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:48 | 07.10.24 г.
fallback
Още от Новини виж още