IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия може да понижи прогнозната си цена за петрола през 2016 г.

Финансовият министър Антон Силуанов ще предложи преразглеждане на фискалните планове в края на първото тримесечие

18:12 | 30.12.15 г. 37
<p>
	Министърът на финансите Антон Силуанов. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Министърът на финансите Антон Силуанов. Снимка: Архив Ройтерс

Трябва да бъдем готови за всяко развитие на цените на петрола, като нашите оценки за следващата година са около 40 долара за барел за нуждите на бюджета. Това заяви финансовият министър на Русия Антон Силуанов в сряда в интервю за телевизия Россия 24.

Неговото министерство ще подготви предложения за преразглеждане на фискалните планове в края на първото тримесечие, ако ситуацията не се промени. Бюджетът за 2016 г., подписан от президента Владимир Путин по-рано този месец, се основава на средна цена на петрола от 50 долара за барел, припомня Bloomberg.

Русия, най-големият износител на енергия в света, е изправена пред свити бюджетни приходи, като санкциите на САЩ и ЕС ограничават достъпа й до глобалните финансови пазари.

Саудитска Арабия, основният конкурент на Русия, вероятно ще използва цена от 29 долара за барел в своя бюджет за 2016 г. според оценки на базираната в Риад Jadwa Investment. Кувейт ще използва цена от $30 за барел според вестник Alrai.

Цената на европейския бенчмарков сорт Брент, която се използва за определяне на основната експортна марка на Русия Уралс, се понижи с близо 3% до под 37 долара за барел към 17:30 часа българско време

Руското правителство ще поддържа бюджетен дефицит от не повече от 3% от БВП, след стойности от 2.8-2.9% тази година, прогнозира Силуанов.

Ниските цени на суровините принудиха правителството на Путин да използва 35,5 млрд. долара от своя Резервен фонд, един двата суверенни фонда, за да покрие бюджетния дефицит тази година. Силуанов предупреди, че Русия рискува да изчерпи както този фонд, така и Националния фонд за благосъстояние в рамките на 16-24 месеца, ако разходите не бъдат съкратени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

27
rate up comment 0 rate down comment 1
needtoknowmore
преди 8 години
Живи и здрави времето ще покаже - аз съм технически трейдър, не ме вълнува фундманета за взимане на трейдинг решение. Дано ти излязат на доволна печалба - който рискува пИчели, който не рискува не пИчели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
добре брат ми да сме живи и здрави да се скиваме и да пишем и до 2018г. а да видиме аз вече съм пляснал моя залог и през 2016г. ще търся някое дъно за RSX и GDXJ това са моите фаворите през 2016 а да видиме дали ше излезнат, ще направят доста повечко % от форекса гаранте ...... гледай фзчърсите на Норвежката крона и на Рублата нали си форексчия ей глей ги какво ше стане като хвръкне петрола .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 6 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 8 години
Ти наистина не разбираш материята. Еврото може да изгуби 20% от стойността си,но това прави европейските стоки конкурентни. Износът расте. Само селскостопанският износ на ЕС е нараснал с над 6%. Така че приходите на Европа може и да падат, но това е незабележимо. Изнасяме повече, фактически по-евтин труд. Твоята "родина "Русия" изнася 5 млн барела петрол на ден и определено количество суровини. Колкото и да падне рублата, тя може да изнесе това количество суровини и точка. Тя не изнася труд, защото за "твоята нация" той е противопоказен. Затова че както и да въртиш нещата рубла-долар-евро-бюджет, спукана ви е работата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 4 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
*** оттатък целувай ръка на лясковското чудо , да те светне га фалирга точно Русията ! Досега секи път познава !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 0 rate down comment 2
needtoknowmore
преди 8 години
От както станаха санкциите точно година и половина мина, така че да видим дали за следващата година и половина ще съм прав.За жалост в интересни времена ще живеем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 3
needtoknowmore
преди 8 години
Аз бях казал че до година и нещо ще са много зле икономически и най-вече финансово средният руснак. А за фалити бих го търсил някъде 2017 средата, но там бих търсил и повсеместен глобален от Китай на изток и запад ...Мисля, че ще видим сериозни трусове в РФ преди глобалните - но може и да грешка кой ще е първи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 9 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Ами нали ако земат да правят анализи за ЕС и америката ше им стане тъжно...нека се порадват по шопски че некой други е зле , да *** и нещастниците му ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
не просто пробвам се да ти кажа, че всеки плаче на руски гробища, а те са грешните и преди това много други ще дадат фира, както и някой държави в Европа, рашките има време докато дълдисат аз съм уверен .... само стой и гледай, а това го дъвчем от 2014г. кат започна патакламата с Украйна и ко стана еми още не са фалирали рашките нема и да фалират скоро ..... а утре сме вече 2016г. ........ :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 2
needtoknowmore
преди 8 години
В РФ голяма част от доходите отива по линия дома и храната - а точно там от една страна ръст на ипотеки за да компенсират инфлацията и отделно имаме двуцифрена инфлация по храните 15-20%.Така, че дори и 12% увеличение на заплатите, които са само в държавният сектор, частника е друго .... като дръпнем чертата як спад на реалните доходи. Приходите в РФ спадат - резервите се топят. А само наш миша говори няма проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 1
needtoknowmore
преди 8 години
Е значи разбираме няма взаимна търговия с ЕС - а тя само в главата ти.Не ги мисли другите, всеки сам си носи кръста!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още