fallback

Porsche изтегля над 100 хил. коли от модела Cayenne

Компанията установи дефект при прикрепването на предния фар

17:02 | 27.02.12 г.
Автор - снимка
Създател

Германската автомобилна компания Porsche планира да изтегли от пазара 102 000 автомобила от модела Cayenne заради фабричен дефект, предаде Ройтерс. Става дума за джиповете, пуснати на пазара между март 2010 г. и януари 2012 г.

При вътрешна проверка в завода са установили, че има дефект при прикрепването на предния фар. Поради тази причина при висока скорост той може да изпадне от колата или да се размести, предупреждават от компанията.

Досега са констатирани 68 случая на изпаднали фарове, а при 39 коли има разместване.

От компанията не уточняват каква част от автомобилите е била продадена на европейския пазар, но твърдят, че към САЩ и Канада е заминала една пета от колите, които трябва да бъдат изтеглени.

„Не сме имали до този момент акция в такъв голям размер“, заявява говорител на компанията пред агенция AWP. Това се дължи и на количеството произведени автомобили. На база на продажбите през 2011 г., които общо са били в размер на 120 000 броя, всяка втора кола на Porsche от модела Cayenne.

По данни на компанията отстраняването на повредата ще бъде в рамките на 45 минути и, разбира се, напълно безплатно за собствениците на автомобилите. Централата на Porsche се намира в  Щутгарт, а дружеството е основано през 1931 година и оттогава произвежда луксозни коли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:56 | 10.09.22 г.
fallback