fallback

LVMH обновява La Samaritaine в Париж

В магазина, който беше затворен през 2005 г. заради съображения за пожарна безопасност, ще се намира и първият 5-звезден хотел "Cheval Blanc" в Париж

18:07 | 11.04.13 г.

Компанията за луксозни стоки Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH) планира да създаде микс от висока класа и масов туризъм в сърцето на Париж, пише Wall Street Journal.

Осем години след като LVMH бе принудена да закрие магазина си La Samaritaine поради съображения за пожарна безопасност, компанията е на път да направи първата копка на проект за реконструкция на емблематичния имот на стойност 460 млн. евро.

Плановете за комплекса от близо 80 000 кв. м, които още не са оповестени публично, съчетават различни сегменти от потребители по един уникален за Париж начин. 

В La Samaritaine ще бъде разположен първият 5-звезден хотел "Cheval Blanc" на LVMH във френската столица. Ултралуксозният хотел обаче ще се намира точно до първата DFS безмитна империя на LVMH в Европа, която разчита основно на нискобюджетни китайски туристи.

Все повече търговски вериги в Европа се насочват към туристи от нововъзникващи пазари - основно китайци, но също бразилци и руснаци. Според Пиер Рейнал от компанията за недвижими имоти Cushman & Wakefield броят на китайските туристи във Франция ще достигне 8 млн. души през 2020 г. в сравнение с 1 млн. души в момента.

Дълго отлаганата реновация на La Samaritaine, който отваря врати през 1869 г. и е закрит през 2005 г., се очаква да започне още през този месец и да завърши през 2016 г. Ремонтът обаче може да се забави или да се провали от жалба срещу разрешителното за строеж, подадена от няколко асоциации на местни жители. Те са против дизайна на една от сградите, която ще е с фасада от вълнисто стъкло и е наречена от тях "душ завесата", отбелязва Wall Street Journal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:51 | 10.09.22 г.
fallback