fallback

Жените в Япония искат инвестиционно ориентирани съпрузи

Това става ясно от реклама на държавните правителствени облигации, които не се радват на особен инвеститорски интерес

11:40 | 05.01.11 г.

Реклама на японски правителствени облигации, която беше пусната през миналата година в страната, убеждава купувачите да се възползват от ценните книжа с мотива, че така ще привлекат жени, които вече се замислят за брак и семейство.

Дамите, които държат на финансово грамотни мъже, ще бъдат привлечени от инвестиционната далновидност на бъдещите си съпрузи, се посочва в рекламата, пише Bloomberg.

Кампанията е особено актуална предвид тoва, че Министерството на финансите преразглежда начина, по който изплаща лихвите върху так наречените „облигации на дребно“, опасявайки се, че домакинствата ще намалят спестяванията си, след като министър-председателят на страната Наото Кан се готви да продаде безпрецедентен по размер дълг на страната.

Печалбата на онези, които се възползваха от продажбата на японския дълг миналата година, е близо 0,25%

„Все по-малко хора искат да купуват облигации заради ниските лихви“, обяснява Сатоши Ямада, анализатор в токийската Nikko Cordial Securities Inc., третата японска търговска банка по активи в Япония, пред Bloomberg, “Според повечето хора нивата на възвращаемост или ще останат на тези нива, или ще паднат още.“

Самата реклама, поръчана от министерството за популяризиране на държавните облигации, е публикувана в списание. Тя изобразява млада жена, която казва: „Искам бъдещият ми съпруг да бъде прилежен към парите.“  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:12 | 09.09.22 г.
fallback