IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

95% искат Крим да влезе в Русия, Западът определи референдума като фарс

Държавите от Г-7 готвят санкции, тъй като не признават легитимността на допитването до народа

07:37 | 17.03.14 г. 69
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
95% искат Крим да влезе в Русия, Западът определи референдума като фарс

Американският президент е поискал още Путин да подкрепи разполагане на международни наблюдатели, за да съдействат за предотвратяване на насилие в Украйна, която се готви за избори през пролетта, посочва АП.

Великобритания пък нарече фарс вчерашния референдум в Крим за присъединяване към Русия и отказа да признае резултата от него, предаде Франс прес.

Говорител на премиера Дейвид Камерън каза, че Великобритания няма да признае нито референдума в Крим, нито неговия резултат. "Призоваваме Русия да започне диалог с Украйна и да уреди кризата в рамките на международните закони", добави говорителят.

Канадският премиер Стивън Харпър също посочи, че референдумът в Крим е нелигитимен. "Така нареченият референдум в неделя се състоя в Крим, окупиран незаконно от военни сили. Неговите резултати не отразяват нищо друго освен руския военен контрол", каза Харпър.

"Този референдум е нелегитимен и няма никаква правна стойност. Канада не признава неговите резултати", посочи канадският премиер в декларация.

Канада работи със страните Г-7 и с други съюзнически държави, за да съгласува допълнителни санкции срещу отговорните лица, гласи декларацията. Стивън Харпър, който ще посети Украйна в събота, смята, че безотговорните и едностранни мерки на Владимир Путин ще допринесат единствено за засилване на икономическата и политическата изолация на Русия от международната общност.

Японското правителство  пък призовава Русия да не анексира Крим, заяви главният секретар на правителството, цитиран от АФП. Нашата страна не одобрява резултата от референдума и призовава Русия да зачита международното право, както и суверенитета и териториалната цялост на Украйна, добави той.

Япония ще сътрудничи с останалите страни от Г-7 и проучва възможността да наложи икономически санкции срещу Русия, подобно на западните държави, пише икономическият всекидневник "Никей".

Официалната позиция на ЕС ще бъде обявена днес, когато съветът на ЕС по външни работи ще заседава в Брюксел. Очаква се министрите на външните работи да се обединят около позиция, свързана с референдума за отделянето на Крим от Украйна и приобщаването му към Руската федерация. Те ще приемат и решение, свързано с очакваното подписване на споразумението за асоцииране между ЕС и Киев в политическата му част.

Съветът на ЕС ще обсъди следващите стъпки по отношение на налагането на санкции срещу Русия, включително в областта на замразяването на имущество и налагане на визови ограничения срещу конкретни руски граждани.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

47
rate up comment 17 rate down comment 5
deant
преди 10 години
Обаче Путин излезе за мен много по умен отколкото го мислеха на запад, въпреки цялата русофобска кампания от години. Човека ги би в собствената им игра тези "стожери на демокрацията". Все си Крим без да загуби нито 1 човек от двете страни. Направи едно "учение" и целия запад барабар със САЩ се оакаха. От няколко дена чувам как САЩ заплашва как Москва щяла да "си плати". Тея заплахи не бяха ли от по-миналия век, когато другарчетата се заплашваха за разправия след училище? Подкрепяв "*** the EU" и добавям *** the USA.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 16 rate down comment 6
Internet
преди 10 години
Полуграмотните български *** - драскачи, като научат думата САНКЦИИ и като я почнат, леле да ти се разтрепери душата и да сехванаш за сърцетоНа никого не му пука за санкциите, драскачите. Сега не сме 1954 или 1982 г.Сега - поне по календара, сме 2014 г.Да го духа Западът и да го духат неговите санкциииТОЛКОВА ПО ВЪПРОСА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 21 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 10 години
И щатите, и ЕС са фалирали! Видя се, че по този начин повече не може, но друг не се предлага! Всъщност другият начин е рестарт на системата, но това е свързано с катаклизми, които ще доведат до глад и изчезване на голяма част от населението, което е излишно в момента! За това е необходимо реакцията на умиращите да бъде канализирана и насочена в правилната посока! Трябва да има враг и ако може, той да не е онзи, който е докарал нещата до тук!Всъщност, първо ще бъде смазана Европа! Видно е, че управлението на процесите се извършва от зад океана, а преди дни писах, че едно "*** the EC" всъщност беше много по-сериозно от това, за което повечето абдали го взеха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 10 години
http://***.***.bg/news/124327-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 22 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 10 години
И сигурно някой ще пита: и сега квоо? Ще ви кажа аз какво мисля:Сега следва засилване на натиска върху руснаците в Украйна. От трибуната на властта ще се леят призиви за мир и братство и в същото време малки, но добре организирани и дори вече въоръжени групи ще създават достатъчно поводи на руснаците в Украйна да се вълнуват. Цета е да се провокира Русия да влезе и в източните райони, което ще доведе до пълна блокада на Русия от запада. Това ще бъде страшен удар най-вече върху Европа и нейната икономика и фалит, но вече ще има "виновен" за това. Нали се сещате каква е разликата? Вече не е системата, а Путин. Така никой няма да потърси истинските причини и виновници за това, което се е случило и никой няма да посегне на властта на "печатарите". Пак те ще ни спасяват - този път от Путин, а ние ще блеем от възторг и ще лайкваме и съпортваме! Или поне някои от вас! хахаха...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 11 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Да някой спомена Фолклендския референдум по долу. Интересно защо го признаха за легитимен... Щото си остана част от ЕС нали? А защо нищо не говорят за операцията в Мали? Там май не искаха ли пак да се отцепват нещо? Ама нямаше тън мън - самолети от ЕС им припомниха демокрацията (пак казвам тази дума вече няма смисъл за евротиквите), че се бяха отплеснали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 7 rate down comment 1
kalendar
преди 10 години
Както французите отцепват територии за Франция, еле пък германците как си пренаписват историята, за да е удобна на политическата конюнктура нема да коментирам даже...Или пък други случаи(като съзнателно ще избегна балканите, щото тук изключения няма-всички го правим), като: САЩ, Китай, Япония, Англия, Испания. Да конкретизирам ли за кои случаи говоря?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 4 rate down comment 0
vivankata
преди 10 години
И да добавя, че и Украйна също си е част от Русия (доста украинци имам познати, които си говорят за Украйна като за Киевска Русия). Въобще не е необходимо на Русите да си я присъединяват, след като я контролират отвсякъде. Същото е и с по-голямата част от отцепилите се Републики, просто начина на контрол не е същия, както по времето на СССР.....може би.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 7 rate down comment 1
kalendar
преди 10 години
чеки чеки, аз съм там през месец през два(в сръбско имам предвид), да първо да стане(не казвам, че няма ама няма да е скоро) пък после да го говорим. Щото ако там има референдум за ЕС прави сметка че никога няма да влязат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 1 rate down comment 2
vivankata
преди 10 години
А защо никой не си задава въпроса защо населението в Крим са повече руснаци? И като проследите стратегията на Кремъл от векове насам, ще раберете как се отцепват територии за Русия. Тук става въпрос за дългосрочна стратегия и разните му там референдуми и демокрации нямат нищо общо-момент от историята е това само за летописите. Разпадането на СССР само спря разширяването на Русия, но в дългосрочен план си им работи доста добре, и хоп сега или късно ще си приберат и Крим. Кой знае по-късно и други може да има!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още