IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция поиска премахване на санкциите между ЕС и Русия

Европа носи колективна отговорност за оказването на натиск върху Москва, посочи френският министър на икономиката

15:30 | 07.01.15 г. 41
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Франция поиска премахване на санкциите между ЕС и Русия

Френският министър на икономиката Еманюел Макрон изрази загриженост във връзка с щетите за икономиката, които оказват санкциите на Европейския съюз спрямо Русия. В тази връзка той призова европейските страни да окажат натиск върху Руската федерация, за да паднат двустранните санкции между Брюксел и Москва.

По думите на Макрон Европа носи "колективна отговорност" за оказването на натиск върху Русия във връзка със събитията в Украйна. Според него санкциите не могат да бъдат смекчени или премахнати напълно "без промяна на позицията на Руската федерация".

Той също така изрази "загриженост относно икономическите странични ефекти" на санкцииte срещу Русия, влияещи на европейския бизнес. Министърът акцентира на засегнатите петролни компании и производители на хранителни продукти, които правят бизнес с Русия.

По-рано тази седмица френският президент Франсоа Оланд също заяви, че западните санкции спрямо Русия трябва да бъдат премахнати в случай на напредък на ситуацията около Украйна, припомни РИА "Новости".

Икономически санкции срещу руски фирми и физически лица бяха въведени във връзка с украинската криза. Те предполагат конфискуване на активи и визови ограничения за руски политици и бизнесмени и забрана за кредитиране на редица фирми. В отговор на западните санкции Русия наложи забрана на вноса на някои хранителни продукти от страни, които поддържат рестрикциите.

През декември президентът на САЩ Барак Обама обяви икономическа блокада на Крим, забранявайки всякакви икономически контакти с полуострова. 

Указът на Обама забранява износа и вноса на стоки, технологии и услуги за и от Крим, както и новите инвестиции на полуострова. Той дава право на министъра на финансите да налага санкции на частни лица и компании, работещи в Крим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 13 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Всеки е преминавал през детство, когато не е бил нито укрепнал, нито достатъчно опитен. В такова едно време, Чингис хан и надделява и ги държи маса време под контрола си. Времето е минало, а сега, хората на ЧХ я имат, я нямат 4 млн и още скачат на кон. За разположена И в Азия страна, Русия е минала много и жестоко обучение, не мислиш ли? И, досега, главният извод гласи: - Предадеш ли се, може и 350 години да те яздят, колят, *** и т.н. Вадят си съответните изводи хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 13
Стоян Петров
преди 9 години
Забрави да споменеш Чингиз хан, чиито наследници са владели Русия 350 години. Но според мен цитираният министър призовава да се окаже колективен натиск срещу Русия, за решаване на кризата в Украйна. А какво ще изведат нашите медии като заглавие, е ясно. Каквито и аргументи да си измисляте за величието на Матушка, факт е че *** ги потопи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 13 rate down comment 4
Pyramid
преди 9 години
"Те нещата вече приближават ръба на икономическата поносимост. Политика чрез икономика не е уместно да се прави по време на криза. Кофти че пак ще се учи по трудния начин, а ние сме в края на редицата. "А най-боли от факта, че и с война - ако някой толкова превърти - не могат да ритат на Изток. Франция, Германия, Полша, Швеция,...пропуснах ли някой, дето не се е опарил, посягайки към Русия с меч?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 4
Pyramid
преди 9 години
Тъкмо и аз се чудех: Говорят си помежду си, а споменават "промяна в позицията на Руската Федерация".Да не ги разочаровам но, позицията на РФ си е позиция на РФ и, ако някой и да би могъл да я промени, това е пак само и единствено РФ. А санкциите, виждаме, показват на руснаците, че са постъпили правилно.От горното следва, че желаната от запада промяна просто няма как да се случи, защото, РФ е действала правилно. И логиката на ТОВА заключение е много проста: Винаги, когато западът е потупвал СССР / РФ по рамото, е било, когато са си вкарвали автоголове /справка - Горби и Елцин/ и, след което, руснаците са губели както пари, така и контрол. Западът мисли всички други за *** /щото не го слушат/ а себе си - неясно защо - при положение, че сам губи маса пари и влияние в тази игра, смята за нормален.Съжалявам, господа западни лидери, не сте познали. Май Путин ви е най-полезен на вас, да ви освести и да ви покаже собствените ви грешки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 2
Jorkata
преди 9 години
Да видим кой пръв ще сгъне - Русия или Европа... но си мисля, че това е риторичен въпрос.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 3
balkando
преди 9 години
Те нещата вече приближават ръба на икономическата поносимост. Политика чрез икономика не е уместно да се прави по време на криза. Кофти че пак ще се учи по трудния начин, а ние сме в края на редицата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
санкциите не могат да бъдат смекчени или премахнати напълно "без промяна на позицията на Руската федерация".-----------------------------------------Тука нешо се намеква да се върне Крим ли нешо не ги разбрах ... :)) свърши тя, да са мислили овреме там НАТОвски бази ньет сега е 100% сигурно, че там няма да има такива ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 20 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
Абе що става са нали санкциите уж работеха, дай да ги натиснем терористите от Москва едно друго те щяха да клекнат кво става са? Кораби мораби не дадоха, че и пари не върнаха сега нешо се присетиха за *** .... май *** оттатък блатото последен коз ше иска военна намеса, колкото се може по-бързо и тва ше му е последната грешка ...... първия, който би му се притекъл на *** е Ким мю мюн с 1.2 млн. армия тамън ше атакува sony директно ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 4
Сините камъни
преди 9 години
Докато не изгори цирка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 9
0pk
преди 9 години
Абе когато държава конфискуват активи на хора, не му ли се вика на това национализация? Що така демократичния запад прави такива фатки?И друго, защо обонго въвежда санкции на Крим, те там в крим не се ли водят потърпевши от руската инвазия в украина, дето незаконно са ги анексирали? Или индиректно се признава все пак, че крим са се отцепили доброволно и затова трябва да бъдат наказвани?Забранявал обонго инвестициите в крим, мчи у нас като не ги е забранил, гледам са се скъсали да инвестират. На опашки се редят.Докога бе ще гледаме тоя цирк?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още