IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция поиска премахване на санкциите между ЕС и Русия

Европа носи колективна отговорност за оказването на натиск върху Москва, посочи френският министър на икономиката

15:30 | 07.01.15 г. 41
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Франция поиска премахване на санкциите между ЕС и Русия

Френският министър на икономиката Еманюел Макрон изрази загриженост във връзка с щетите за икономиката, които оказват санкциите на Европейския съюз спрямо Русия. В тази връзка той призова европейските страни да окажат натиск върху Руската федерация, за да паднат двустранните санкции между Брюксел и Москва.

По думите на Макрон Европа носи "колективна отговорност" за оказването на натиск върху Русия във връзка със събитията в Украйна. Според него санкциите не могат да бъдат смекчени или премахнати напълно "без промяна на позицията на Руската федерация".

Той също така изрази "загриженост относно икономическите странични ефекти" на санкцииte срещу Русия, влияещи на европейския бизнес. Министърът акцентира на засегнатите петролни компании и производители на хранителни продукти, които правят бизнес с Русия.

По-рано тази седмица френският президент Франсоа Оланд също заяви, че западните санкции спрямо Русия трябва да бъдат премахнати в случай на напредък на ситуацията около Украйна, припомни РИА "Новости".

Икономически санкции срещу руски фирми и физически лица бяха въведени във връзка с украинската криза. Те предполагат конфискуване на активи и визови ограничения за руски политици и бизнесмени и забрана за кредитиране на редица фирми. В отговор на западните санкции Русия наложи забрана на вноса на някои хранителни продукти от страни, които поддържат рестрикциите.

През декември президентът на САЩ Барак Обама обяви икономическа блокада на Крим, забранявайки всякакви икономически контакти с полуострова. 

Указът на Обама забранява износа и вноса на стоки, технологии и услуги за и от Крим, както и новите инвестиции на полуострова. Той дава право на министъра на финансите да налага санкции на частни лица и компании, работещи в Крим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

20
rate up comment 1 rate down comment 15
MZ/X
преди 9 години
Имаш ли идея какво е фашизъм или просто ползваш думи без да знаеш какво пишеш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 18 rate down comment 3
kane
преди 9 години
САЩ окупират чрез налагането на фашизма по света и облагодетелстването и робското завладяване на ресурси, блага, хора и разбиването на всички налични социални системи на човешкото развитиеВсяка страна която социално разбиха е "добавена"" към тях териториалноДроуните им летят 24 часа и налагат терор Неправителствените им организации 24часа 365 дни в годината финансират такива 'икономисти" като Ганев, ИПИ, отворено общество иуи пр и прСАЩ не е държава а фашистка империя владееща света и ресурсите муСАЩ забавя развитието на човечеството като унищожава всичко социално и го превръща в индивидуално на принцип разделяй - владейСАЩ не се изтеглят от конфликтите, изтеглят само полицаите си, но контролират политически, икономически и стратегиески завинаги с цел опазването на фашизма или развития капитализъм в Ирак от САЩ са кацали десетки самолети пълни с кеш 100$ банкноти, за да заздравят властта сиТи наивен ли си или си ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 13 rate down comment 2
Pyramid
преди 9 години
"Намесват се", *** им мамата, и ги оставят сами да се оправят или им предлатаг "помощ", с/у която, "оправените" да задлъжняват до края на живота си, че и оттатък. Айде, стига, МЗ. Че нещо им е много длъжък списъкът на американските войски.Айде, стига!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 15
MZ/X
преди 9 години
Може ли да ми казажеш поне един пример за окупирана от САЩ територия, която официално е добавена към САЩ?САЩ често се намесват като полицай в дадени конфликти, но в крайна сметка се изтеглят от дадената държава и оставят властта на избрани чрез избори местни хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 9 rate down comment 1
Pyramid
преди 9 години
С руснаците бизнес може и да не е лесно да се прави но, по-добре труден бизнес, отколкото "лесни" санкции или блицкриг. Все пак, русия държи на сключените договорки до последно и, ако - както в случая с ЮП - в един момент се оттегля понякога, то е след като дълго време са опитвали да ги правят на ***. Франция уж договори два "М4страл"-а. Договори ги...и се посра, сдъвка ли я чичо ви Сам. Германия, уж силна, а и тя се поддаде на външен диктат. сигурно, от Форт Уорт са им рекли, че няма да им върнат кюлчетата, ако нещо.- сега остана да рекат, че не знаят, че и там, де що златце им е останало, Хамериката сигурно го е заменила 50/50 с волфрамец и, изтърве ли тази клюка, съвсем ще иде коня у реката.Та, така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 16 rate down comment 2
Jorkata
преди 9 години
BTW - ти можеш ли да ми кажеш какъв е начина се действа със САЩ и как може да се спре насилствената промяна на държавните граници и окупирането на чужди територии? (визирам всички държави, където САЩ са се намесвали военно и икономически)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 11 rate down comment 1
Jorkata
преди 9 години
Това не е моя работа - има си хора, на които им се плаща за това - те да го мислят. На мен ми се плаща за съвсем друго нещо :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 16
MZ/X
преди 9 години
Може ли да ми кажеш какъв е начина да се действа с Москва и как може да се спре насилствената промяна на държавните граници и окупирането на чужди територии?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 13
MZ/X
преди 9 години
Франция повтаря същата стратегическа грешка която направи през Втората световна война, когато с договор гарантира териториалната цялост на Полша, но след като гермаците превзеха Полша, се отметна от поетия ангажимент. От тогава идва и фразата: Гаранция Франция.Сега пак заради краткосрочни икономически интереси французите жертват статегическият интерес да се спрат имперските амбиции на Москва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 16 rate down comment 2
Jorkata
преди 9 години
"да окажат колективен натиск върху Русия".... а досега какво правеха... тия *** не разбраха ли, че това не е начина да действат Русия, но са *** и упорити и ще продължават да си блъскат главата в стената. А най-лошото е, че тия същите *** управляват ЕС, част от който сме и ние...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още