IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция поиска премахване на санкциите между ЕС и Русия

Европа носи колективна отговорност за оказването на натиск върху Москва, посочи френският министър на икономиката

15:30 | 07.01.15 г. 41
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Франция поиска премахване на санкциите между ЕС и Русия

Френският министър на икономиката Еманюел Макрон изрази загриженост във връзка с щетите за икономиката, които оказват санкциите на Европейския съюз спрямо Русия. В тази връзка той призова европейските страни да окажат натиск върху Руската федерация, за да паднат двустранните санкции между Брюксел и Москва.

По думите на Макрон Европа носи "колективна отговорност" за оказването на натиск върху Русия във връзка със събитията в Украйна. Според него санкциите не могат да бъдат смекчени или премахнати напълно "без промяна на позицията на Руската федерация".

Той също така изрази "загриженост относно икономическите странични ефекти" на санкцииte срещу Русия, влияещи на европейския бизнес. Министърът акцентира на засегнатите петролни компании и производители на хранителни продукти, които правят бизнес с Русия.

По-рано тази седмица френският президент Франсоа Оланд също заяви, че западните санкции спрямо Русия трябва да бъдат премахнати в случай на напредък на ситуацията около Украйна, припомни РИА "Новости".

Икономически санкции срещу руски фирми и физически лица бяха въведени във връзка с украинската криза. Те предполагат конфискуване на активи и визови ограничения за руски политици и бизнесмени и забрана за кредитиране на редица фирми. В отговор на западните санкции Русия наложи забрана на вноса на някои хранителни продукти от страни, които поддържат рестрикциите.

През декември президентът на САЩ Барак Обама обяви икономическа блокада на Крим, забранявайки всякакви икономически контакти с полуострова. 

Указът на Обама забранява износа и вноса на стоки, технологии и услуги за и от Крим, както и новите инвестиции на полуострова. Той дава право на министъра на финансите да налага санкции на частни лица и компании, работещи в Крим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

30
rate up comment 9 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Нищо не можем да направим заедно - от различни пчели мед сме! Хаха! Аз твърдя, че България не е западноевропейска държава, никога не е била на запад , а на изток и в България никой не може да построи Запад!!!Аз съм гражданин на източноевропейска държава, ярка част от източноевропейската цивилизация и твърдя, че нашето място е в семейството на източноевропейските държави!Те искаш да направиш от България западна държава - това нема как да стане! Такива като теб ще я унищожат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 10 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Путин е човекът, който работеше за тясна интеграция на Русия с ЕС!!!! Това беше неговата голяма цел - да направи Евроазиатския съюз като мост между ЕС и Китай. Русия да захранва със суровини двете мегаикономики и да им посредничи. Това обаче нали се сещаш как се отрази на янките - като пургатив на дришня! хаха..... И се изонодеха в Украйна.... хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 0 rate down comment 6
georgi_shum
преди 9 години
И пак по стар твой навик бягаш от основните неща в коментара ми, а се хращаш за най дребното - кой с кого ял и пил и какъв бил:) Нали всички живеем по тия земи и всеки от нас (ти и твоите познати и аз и моите такива) се мъчим по някакъв начин да правим нещо и да развиваме тези страни (според силите си разбира се). Не е ли крайно време да оправим заедно общия си дом? И да даваме заедно отпор на всеки, който се опитва да го разруши. Бил той умопомрачен ислямист или комплексар с имперски амбиции като ***? А проблема на *** и въобще на кремълската клика като цяло, е че не могат дори и да си представят да бъдат част от равноправен съюз!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 0 rate down comment 9
georgi_shum
преди 9 години
И как го реши, че сме такива? Нито аз, нито болшинството от приятелите ми и хората, за които ти говоря се били за която и да е война. Но това не означава, че сатрапи Като Асад, Хюсейн и особено Кадафи трябваше да останат на власт! А се стигна до това положение там, защото Европа стана прекалено толерантна, слаба и самодоволна и прехвърли сама решаването на тези проблеми изцяло на Америка! Ако питаш мен - аз съм за единна Европа - във икономически, политически, военен и всякакъв план. Т.е за федерализация ! Трябва да спрем да мислим за себе си първо като за българи, германици, французи и т.н а първо като Европейци и след това като за отделни националности. Европа като единен субект ще е равностойна да не кажа и по силна във всяко отношение и от Китай, и от САЩ! И Русия трябва да е, ако не част, то поне най близкия партньор на такава Европа. И точно от това според мен се страхува Путин ! Да не се окаже в клещи между огромен и могъщ Китай и силна и мощна Европа. !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 12 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Знам ги тези хора - познавам и такива - вие сте от тези, които ръкопляскахте на войната в Ирак, на свалянето на Кадафи, на войната срещу Асад - винаги сте сигурни в правотата си, твърди в убежденията, не се колебаете и да действате твърдо... Е, после само *** след вас, ама за това са виновни комунистите! Хахаха...! Чакам с нетърпение да го почнете и Путин... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 0 rate down comment 11
georgi_shum
преди 9 години
Либерален капитализъм в Русия? Не се излагай!! Къв либерализъм при железен държавен контрол, да не кажа направо монопол в почти всяка сфера на стопанския живот там - добив и търговия с горива, банково дело, телекомуникации, енергетика, медии, оръжейна индустрия, транспорт.. Стига моля те. Европа даже е прекалена мека с ***. Защото е не по малко опасен от брадатите ***. Но по различен начин. Той иска да разруши единството на Европа. Да я разпокъса,да овладее бившите си сателити като нас, итака да изгради буфер между себе си и Запада. И едва като има тоя комфорт за себе си и за кликата си, да седне и да върти алъш вериша със същия този Запад. Това не бива да се допуска! И затова - санкции до дупка! Дори и с цената на икономически проблеми. И чесно казано хич не ми пука кво говорят хората, с които ядеш и пиеш. Щото и аз говоря и сядам на маса с не по малко богати и влиятелни хора от Загреб до Лондон, и вярвай ми много от тях са далеч по крайни от мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 11 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Мда... Всъщност единствено в Русия се практикуваше нормален либерален капитализъм, но санкциите ще ги принудят да вкарат държавата на доста места.Иначе, бедна ти е фантазията какво говорят из Европа хората на средно и нагоре ниво за Украйна, санкциите и огромното го^вно, което изоноде ЕК в отношенията с Русия!!! Бях сравнително подготвен, зощото общувам с германци, австрийци и швейцарци, но това, което чух като коментари на живо там, при тях на маса, от устата на богати хора, ме хвърли в джаза!***, която управлява Европа в момента ще има огромни проблеми съвсем скоро точно там, в сърцето на ЕС, от страна на собствените си граждани!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 2 rate down comment 12
georgi_shum
преди 9 години
Господи колко си ***!!!! Не не си просто ***, ти си ЛУД! И си по луд и от гнусен брадат ислямист!!! Ти имаш ли представа къв социализъм е в САЩ в момента? И то точно при Обама? И как именно тоя " социализъм" буквално скапва Европа в момента. Такива *** като тебе са за бесило!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 19 rate down comment 1
kane
преди 9 години
цитирам Мусолини - топ фашист, според който Фашизъм е:"Когато интересите на бизнес- пари и държава- власт са се слели" Мога да дам пример за фашизъм в България:Гражданската отговорност е 100% пример за фашизъмДържавата задължава всички граждани да купуват нещо, което се предлага само от частни съществуващи с цел печалба компании, като почти не регулира процеса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 15 rate down comment 2
kane
преди 9 години
Войните които САЩ води са само с една единствена цел - унищожаването на социалните модели на развитие по светаНе са ресурсни войнивойните се водят на практика с/у :ранното пенсиониране във Венецуеласоциалните надбавки в Бразилиябезплатното до висше образование по цял свят на Либиябезплатното висококачествено здравеопазване в Куба и Ираксилната държава контролираща капитализама е врага на САЩте водят идеологически войни от преди студената война и никога не са ги спирали тези войни, а напротив само ги развиват и променят начина на воденето им.... от огромни пари за опозициите, агитации, медиен контрол, контрол в/у неправителствените организации, религиозен контрол - вижте до къде доведе католицизма Полша - до американски роб в ЕвропаСАЩ се управлява от династиитам няма демокрация и никога няма да има повече до пълната промяна, която може и да не настъпи преди края на светаФашизма победиНе успя в пърата и втората световни войниРузвелт също го спряТачър/Рейгън го възцариха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още