IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три пълни седмици #ДАНСwithme

От утре протестът срещу правителството става целодневен

21:44 | 04.07.13 г. 100
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Пред сградата на Парламента се озоваха стотици разноцветни балони с едно послание - Оставка! <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Пред сградата на Парламента се озоваха стотици разноцветни балони с едно послание - Оставка! Снимка: Ройтерс

Вече 21-ви ден продължават протестите в столицата и други големи градове срещу правителството на Пламен Орешарски. След пиенето на кафе тази сутрин пред парламента, отново с оригинални лозунги, "въоръжени" със свирки, тромби и националния трибагреник, протестиращи се събраха тази вечер в 18.30 часа пред Министерския съвет в центъра на София.

Припомняме, че на шествията и митингите в страната старт бе даден на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, отменен по-късно от Народното събрание. 

Протестните демонстрации и днес започнаха още рано сутринта. Бяха издигнаха плакати "Това не е серенада! Оставка!" и "Харчите бюджета, а? Идват избори". Началото на 21-ия ден от масовите протести под наслова #ДАНСwithme, бе белязано от леки пререкания между протестиращите и шофьор на бус, настояващ да премине пред бул. "Цар Освободител". След намесата на полицията бусът обърна и така бе избегнат по-сериозен инцидент.

Обстановката около МС тази вечер по традиция е спокойна, полиция охранява сградите на Министерския съвет, президентството, на Народното събрание и офисите на политическите партии. 

"Не сме тук на разходка, тук сме, за да ви изпратим. Довиждане, довиждане!". С такъв надпис хората призоваваха правителството да подаде оставка. Група джаз музиканти поддържаха настроението с импровизации пред фонтана до президентството.

Част от протестиращи раздаваше надути балони с надпис „Оставка”, като целта бе останалите участници да ги пукат. „Таз година дупка - догодина пропаст”, „България, събуди се” са част от другите издигнати плакати.

В 19.30 часа в пространството пред  Министерския съвет по данни на МВР се бяха събрали около 3000 души. По-късно шествието се насочи по обичайния си вече маршрут - към парламента, "Орлов мост", а после - към НДК и централите на ДПС и БСП.

Пред сградата на Народното събрание част от шествието забави ход, за да „подари“ шарени балони с надпис „Оставка“ на депутатите. 

Пред НДК тази вечер се събраха и поддръжници на правителството на Пламен Орешарски. Организацията и на този митинг се прави чрез социалната мрежа Facebook.

Повече от 30 души блокираха кръстовище в центъра на Сливен днес в знак на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. В 17,30 часа протестиращите преградиха за около 15 минути кръстовището "Розова градина", като блокадата започна с минута мълчание в памет на починалия в София полицай. Заради пиковия час се образува голямо задръстване и движението се измести към странични улици, предаде Dnes.bg.

Въпреки това не се стигна до сблъсъци, а някои от преминаващите водачи изразиха подкрепата си към протестиращите със скандирания "Оставка!".

Протести срещу кабинета имаше и в Пловдив, Варна, Бургас.

От утре пък организатори на демонстрациите предвиждат целодневен протест с начало 8.00 до 17.00 часа в карето пред Народното събрание и площад "Св. Александър Невски". За мероприятието е била уведомена и Столичната община. 

Всичко за протестите четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

39
rate up comment 0 rate down comment 3
kalendar
преди 11 години
Така-кво казах? На едно мнение сме. Имах предвид, че основата на скандала, дали ти харесва или не-е в Австрия, а не в България. И там оставки няма. Мисля, че има един осъден с някаква присъда, колкото за бог да прости, но това е. Да не коментираме, че проблема в България(не го омаловажавам) е различен от тоя в Австрия-тук има становище, че не е юридически проблем(колко струва това становище е друга тема). Та-не измествай темата. Щото пак ще те върна към това-цитирай ми твоите толкова гневни постове(или поне 1-2 такива) относно Мишо Бирата, щото в момента се оказва, че ако аз съм легнал, то ти си в поза партер:) Щото дали ти харесва или не-работиш именно като адвокат на ГЕРБ. Да не коментираме, че Хохегер си каза, че протежето на Цветанов го е домъкнала в България. После Цветанов се накъка да лъже, че не е така. Но, за да не казваш, че сме на различни позиции-да, работата вони от където и да я погледнеш и дори и да са правили някаква глупост е трябвало по-добре да я замажат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 4 rate down comment 0
data
преди 11 години
*** казах ви не лягайте така че сте смешни . Имайте малко достойнство бе хора . Била странична връзката ? Алооооооооооооо . Има документи , търси и чети : как станишко заобикаля бюджетната процедура и от пловдивския панаир превежда парите на Хохингер и после те се връщат при фирмата на жена му . Поне да бяха си дали труда да замажат по кадърно схемата . И вие тоя го търпите ??????????? И ми го защитавате ????????????Абе не сте прости хора , дръжте се сериозно !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 0 rate down comment 4
kalendar
преди 11 години
това е субективна оценка, но дори и да я приемем, че е правилна, то не схвана гледната ми точка-всеки има право на трибуна и тия по протестите са не по-малки ***-даже са по-големи. Но по телевизията се отразяват само едните ***:) А и честно-Едвин не е нито поет, нито политик и освен в чисто човешки аспект, няма да съжалявам ако се затрие-не е от хората на които смятам, че им се дължи уважение.А връзката на България в аферата на Хохегер беше само странична, освен това далеч не само една партия беше замесена, но не искам да споря, защото в същност подкрепям твоето мнение по тоя случай. НО! Гледай обективно нещата-кажи ми какво смяташ, че може да се случи, като следствие от протестите, но реалистично..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 6 rate down comment 0
data
преди 11 години
Хихихии - тез *** ли са твойта извадка ? Малиииииииииииии . Щот мойта не са . Тука у инвестора има барем 100 пъти по читави българи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 6 rate down comment 0
data
преди 11 години
*** Хохингера на ниво Австрия е мишок - а нашия министър прецедател , шеф на най-голямата партия . В аналогичен скандал Хелмут Кол моментално си би оставката - нищо че беше най успешния им политик за последните 30-40 годи !Та в бг-то няма оставка щот всичко по върховете е СДЕЛКА - ти на мене аз на тебе . Пък вие си викайте тоз убав ония не !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 0 rate down comment 3
kalendar
преди 11 години
и ти какво каза-техният на политиците, вашият на...абе вашият...а твоят къде го слагаш? И за да сме честни-няма разлика между тоя на народа и на политиците-едните са представителна извадка на манталитета на другите:) Включително твоя-без да се познаваме толкова добре, че да преценя точно къде попадаш ти-просто това си е статистика:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 0 rate down comment 3
kalendar
преди 11 години
абе...как пишеш тия дълги постове??? Що аз не мога? Питам сериозно.http://***.vsekiden.com/132230 Тоя Кольо Парамов ли? Е случва се да го чета-не, че съм на 100% съгласен. Даже понякога и на 50% не съм, ама не за това говорим. Делян Пеевски никъде няма да предизвика оставка. Мишо Бирата и Хохингер-да, ще предизвика на доста места. Но! Хохингер не предизвика оставки в Австрия, ако си спомняш:) Та явно не на всякъде. И само, за да сме наясно-има известни мене 4 гладни стачки последните дни-една на Едвин против правителството-шумно отразена в медиите. Две във Варна в подкрепа на правителството-почти никой не знае за тях-единият от протестиращите отказал и да се среща с медии. И една лелка в Сливен, дето май прекрати, щото и намерили работа. А ти си мисли, че не се дупиш-просто всеки сам решава на къде да си завърти ***. Това не е спонтанна революция(колкото и да ти се иска-явно и ти си ленинист по душа:) ), а дирижирана такава-както и всички други до сега
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 3 rate down comment 0
data
преди 11 години
Да не забравя да ти отговоря де га гладуващите щот после ша почнеш да мърмориш че не ти отговарям (уважавам) :)Боли мъ тоягата колко гладни стачки има календаре ! Да гладуват - полезно е за здравето :)И запомни нещо : техния (на политиците) пасианс излиза , въпросът е ВАШИЯТ излиза ли ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 10 rate down comment 0
data
преди 11 години
*** мноооо сте смешни с това лягане пред амбразурата . Хи-хи-хи . Календаре - това го е писал стария *** Кольо Парамов - нищо че е стар , добре е да го четеш от време на време , щот ако му прочетеш старите статии от 2009-2010 доста неща ще ти се изяснят де . Само да ми обясните що по целият свят след скандали като : Мишо Бирата , Директната корупция на Станишев в случая Хохингер , Делян Пеевски навсякъде у нормалния свят валят оставки а тука не ?п.п. Аре че тегава стане темата . Щом въ кефи - дупете се . Не ми пречите :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 0 rate down comment 7
Internet
преди 11 години
Иво Прокопиев и Юлианка са написали изявлението на куклата на конци днес от 15 часа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още