fallback

Спряха от движение 37 автобуса след едноседмични проверки

Съставени са 374 акта, проверените превозни средства са 3167

19:02 | 27.06.11 г.

От началото на проверките, стартирани на 20 юни, до днес инспекторите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” спряха временно от движение 37 автобуса за технически неизправности и съставиха 374 акта, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Общо проверените превозни средства са 3167, като най-често срещаните нарушения са  спукани спирачни дискове; износени гуми; просрочено време за управление от водачите; непреминат годишен технически преглед; спукани челни стъкла; счупени огледала за обратно виждане; липса на маршрутни разписания и др.

Това са резултатите от масирани проверки на автобусите, разпоредени от транспортния министър Ивайло Московски. Акцията е проведена на територията на цялата страна в рамките на една седмица (от 20 до 26 юни). Инспекторите са проверявали автобусите на автогарите, както и на междинните спирки.

Екипите на агенцията ще продължат да извършват внезапни проверки на обществените превози на пътници и товари, посочват още от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:34 | 14.09.22 г.
fallback