fallback

Столичната община обяви конкурс за премахване на незаконните билбордове

Според изискванията изпълнителите трябва денонощно да свалят рекламите от стълбове, дървета или сгради

10:38 | 21.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Столична община обяви конкурс за принудително премахване на незаконните реклами, съобщиха от Агенцията по обществени поръчки. Дейностите включват демонтаж, транспорт, складиране и предаване на незаконните съоръжения за вторични суровини.

Изпълнителят на обществената поръчка получава право в продължение на година да сваля незаконните табели и транспаранти от стълбове, дървета, огради, фасади, покриви, пейки или строителни скелета. Фирмата изпълнител трябва да разчиства рекламите и от павилиони, гаражни клетки, сергии и всякакви други конструкции.

Кандидатите трябва да са извършвали дейности, сходни с предмета на поръчката. Те трябва да докажат опит в принудителното премахване на преместваеми и рекламни елементи в градска среда. Друго изискване е фирмите да разполагат с екип, който да реагира при сигнал до 24 часа, както и със складове с най-малко 4 000 кв. м разгърната площ, където свалените пана да се съхраняват поне 10 дни след демонтажа.

Ще се търси икономически най-изгодната оферта, като с по-голяма тежест е цената за премахване на рекламите през тъмната част на денонощието.

Оферти се подават до 8 септември 2011 г. в централния офис на общината на ул. "Московска" №33. Отварянето им е насрочено за следващия ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
fallback