IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Спекулативното движение на рублата трябва да приключи скоро

Няма да налагаме ограничения върху движението на капитали, посочи руският президент

10:20 | 10.11.14 г. 61
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Владимир Путин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че властите предприемат мерки за стабилизиране на обменния курс на рублата, запазвайки възможностите за допълнителни интервенции на валутния пазар.

"Нашите финансови органи да предприемат необходимите мерки (за стабилизиране на рублата – бел. ред.)", каза държавният глава по време на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС).

По думите му централната банка на страната ще продължи да поддържа политиката на инфлационно таргетиране.

"Спекулативните скокове на рублата трябва да приключат в скоро време, те не са свързани с основните икономически фундаменти", каза Путин.

Държавният глава също така увери, че "ние няма да налагаме ограничения върху движението на капитали", предава ТАСС.

Президентът отбеляза, че руските власти ще обърнат по-голямо внимание на създаването на благоприятна бизнес среда и прилагането на добри практики за работа с инвеститорите на регионално и общинско ниво.

"Основното е, че положителните промени са забелязани от предприемачите и инвеститорите, в това число и чуждите", каза Путин. Той припомни, че Русия е подобрила два пъти своята позиция в класацията Doing Business на Световната банка от 2010 г. насам.

Според Путин властите в Русия са изготвили механизъм за финансиране, предназначен да подкрепя мащабни дългосрочни проекти. "В следващите години финансовите компании ще поддържат тази нова структура като фонд за развитие на индустрията", каза той.

"Улесняването на връзките към инфраструктурата и намаляването на натиска от страна на правоприлагащите органи – всичко е в областта на нашето внимание през цялото време", каза още държавният глава, анализирайки това, което се случва на пазара.

Владимир Путин се обърна и към китайските предприемачи на форума, посочвайки, че "ако дойдете, ще имате възможност да работите на пазарите в трети страни чрез Русия... Всеки сегмент е в центъра на нашето внимание и ние ще продължим да подобряваме всички механизми", увери президентът.

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 7 rate down comment 14
michaelis
преди 9 години
я ми посочи някоя олигофрения където НЕЩО се е произвело в България, освен Гроздова и Пещерска ? После аз съм бил *** купувайте си вие BMW и Audi за 60 000? ако искате аз да ги купувам .... :)) Сметка праат на триците а не на брашното. За мен колата е предмет който те придвижва от точка А до точка Б не е поставена на пиедестал като в България. Честно казано аз не виждам нищо лошо в Лада ..... :)) или в България има някъде по добри ?Lada Vesta - Volvo-XC60-Designer Steve Mattinhttp://***.***-motor-und-sport.de/news/lada-vesta-auf-der-moskau-motor-show-2014-8500966.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 4
Nikola666
преди 9 години
Опс, някой вече ти го обясни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 19 rate down comment 4
Nikola666
преди 9 години
Ми за какво да си купуваш ауди, купи си москвич на тънкаш.Олигофрениите ти нямат край.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 20 rate down comment 5
MZ/X
преди 9 години
По същия начин може да решиш вместо да си купуваш БМВ, да си купиш лада. В крайна сметка и двете се водят в категорията кола :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 17 rate down comment 3
Nikola666
преди 9 години
Нищо няма да се промени. Вместо централната банка да продава долари и купува рубли ще го правят частни компании. Но централната банка го прави защото трябва да следва политиката си, а частните банки биха го правили заради частния си интерес. А към момента частният интерес на тези компании е да държат долари, не рубли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 3
MZ/X
преди 9 години
Приходите на нефтените компании са много по малки от сумите които обменят ежедневно руснаците в долара! Да не говорим, че те и сега обменят голяма част от приходите си, защото с тези пари трябва да платят заплатите на служителите си в рубли, задълженията към доставчиците си, данъците и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 16
michaelis
преди 9 години
я какво направили руските терористи, Yotaphone с Dual Display и то за 13990rubтва като го разделим на сегашния погром 1 eur / 57 rub ми, че то прай 245 ? http://yotaphone.com/ru-en/product/yotaphone/ми в крайна сметка май не е лошо пък да е ниска тая рубла ... :)) за кво да давам 700 ? за iPhone и HTC. Нека пада рублата ше вземем тва на тънкаш .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 18 rate down comment 6
MZ/X
преди 9 години
Със словесни интервенции трудно ще спрат обезценката на рублата! Сила трябва да се показва с реални интервенции, но явно Путин иска да си пази доларите за по лоши времена!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 31 rate down comment 5
lyusien
преди 9 години
Това са само пожелания Но финансовите пазари деистват независимо от пожеланията и желанията Намаление на Б В П изтичането на инвестиции високия основен лихвен процент високата инфлация ембаргото неефективни предприятия и висока корупция конфликта и с Украйна напъните за нова студена война са факторите които ще движат обезценяването на рублата въпреки желанията и пожеланията на Путин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 10
SSIW
преди 9 години
Едно логично следствие може да бъде, тези компании да започнат да влагат рубловите средства вътре в страната, в разработки на технологии и ноу-хау , които понастоящем закупуват с/у валута отвън .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още