IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Спекулативното движение на рублата трябва да приключи скоро

Няма да налагаме ограничения върху движението на капитали, посочи руският президент

10:20 | 10.11.14 г. 61
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Владимир Путин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че властите предприемат мерки за стабилизиране на обменния курс на рублата, запазвайки възможностите за допълнителни интервенции на валутния пазар.

"Нашите финансови органи да предприемат необходимите мерки (за стабилизиране на рублата – бел. ред.)", каза държавният глава по време на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС).

По думите му централната банка на страната ще продължи да поддържа политиката на инфлационно таргетиране.

"Спекулативните скокове на рублата трябва да приключат в скоро време, те не са свързани с основните икономически фундаменти", каза Путин.

Държавният глава също така увери, че "ние няма да налагаме ограничения върху движението на капитали", предава ТАСС.

Президентът отбеляза, че руските власти ще обърнат по-голямо внимание на създаването на благоприятна бизнес среда и прилагането на добри практики за работа с инвеститорите на регионално и общинско ниво.

"Основното е, че положителните промени са забелязани от предприемачите и инвеститорите, в това число и чуждите", каза Путин. Той припомни, че Русия е подобрила два пъти своята позиция в класацията Doing Business на Световната банка от 2010 г. насам.

Според Путин властите в Русия са изготвили механизъм за финансиране, предназначен да подкрепя мащабни дългосрочни проекти. "В следващите години финансовите компании ще поддържат тази нова структура като фонд за развитие на индустрията", каза той.

"Улесняването на връзките към инфраструктурата и намаляването на натиска от страна на правоприлагащите органи – всичко е в областта на нашето внимание през цялото време", каза още държавният глава, анализирайки това, което се случва на пазара.

Владимир Путин се обърна и към китайските предприемачи на форума, посочвайки, че "ако дойдете, ще имате възможност да работите на пазарите в трети страни чрез Русия... Всеки сегмент е в центъра на нашето внимание и ние ще продължим да подобряваме всички механизми", увери президентът.

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

41
rate up comment 5 rate down comment 1
Slavvi
преди 9 години
"Та-рублата ще продължи да пада, но това ще е известно време само. След това или ще се закрепи или ще се покачи отново-кебапчето се върти."==========================================ГЕНИАЛНО! За малко да си помисля, че рублата НИКОГА няма да спре да пада, ще слезе дори под нулата и ще се налага да ни я подаряват. Ако сега кажеш с такава ГЕЛИАЛНОСТ на прозрението, че Земята се върти и довечера слънцето ще залезе, а утре сутринта ще изгрее, може спокойно да счупиш и най-здравия *** :)))))))))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 6 rate down comment 1
Nikola666
преди 9 години
"Абе..булгаррено не се спира по заповед на Москва"И защо мислиш така? Това че Булгаррено е спряно след нареждане от Москва ми го казвал пенсионер от Булет. Но и други хора твърдят същото. "а самолетостроенето е спряно заради репарации(мързи ме да се ровя, мисля след ВСВ)". С право те мързи да ровиш. Защо да си губиш времето, по-лесно е да напишеш някой *** коментар.Защо пишеш неща които не са верни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 6 rate down comment 7
michaelis
преди 9 години
немците и австрииците им е писнало от Вашингтон и да доста про-руско настроени, защото губят страшно много пари и бизнеса им отива на кино, но има НАТОвски бази в Германия и Вашингтон така ги държи здраво немците, че а са шукнали и могат да им сринат и банки и BMW и Audi etc. за един ден и немците слушат кво да праат и ти да си и ти ше слушаш иначе ще изгърбят това е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 1 rate down comment 7
kalendar
преди 9 години
А между другото Doing Bussines е отрочето на Дянков и не е странно това повишаване. А по едно време(поправете ме ако бъркам) май беше Грузия на първо място в света. Та Путин...тук няма да го подкрепя ама грам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 5 rate down comment 9
kalendar
преди 9 години
...що провежда по-твърда политика. Нещо, с което видя зор преди това. Между другото-Русия не е възможно да бъде с мека политка управлявана-Горбачов го доказа. Та-рублата ще продължи да пада, но това ще е известно време само. След това или ще се закрепи или ще се покачи отново-кебапчето се върти. Ако не ви харесва нефта и газта като основен инструмент за напомпване на БВП, то руснаците могат да си го направят и с износ на диаманти и на злато...Или ще разширят износа на оръжие, щото то е в рубли(втората след САЩ по обороти в сферата). Та не ги мислете.ПС: Това с цената на петрола доказа две неща-няма свободен пазар на петрола. И това е реално единствената ефективна санкция срещу Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 11 rate down comment 8
michaelis
преди 9 години
Честно ти казвам ако имам възможност бих отишъл, да бачкам там при ***, само проблема е, че Москва е много скъп град. Също и много пъти съм коментирал, че не съм привързан към Руския пингвин, нито имам нещо напротив Американския народ. Имам напротив НАТО и узурпаторкста политика в САЩ, там народа и без санкции ги гърбят да плащат за всичките им войни и сега се опитват да правят същото и с руснаците е за кво ? За тва апелирам към тях и ги защитавам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 4 rate down comment 8
kalendar
преди 9 години
Абе..булгаррено не се спира по заповед на Москва, а самолетостроенето е спряно заради репарации(мързи ме да се ровя, мисля след ВСВ). Не знам обаче, защо обвързвате нещата-рублата дори да си пада(което е факт към настоящият момент, в бъдеще какво ще стане-това ще поживеем и ще видим, сигурно ще падне още, поне в обозримо бъдеще, но пък аз не играя на тоя пазар и не го следя, та може и да бъркам). Обаче-падането на Путин няма нищо общо с падането на рублата-човека извлича огромни политически дивиденти от сегашната ситуация. Ако не ми вярвате-разгледайте как му е вървял рейтинга преди игрите в Сочи и след това. Ако искаха да го свалят(а съм 100% сигурен, че никой не иска това) щяха да изчакат с Украйна и сам щеше да си падне до 5-6 години. Именно заради политиката му, която също както американската има нужда от външен враг. Е-дадоха му враг. Общо взето хамериканците и техните протежете(сиреч-ние от ЕС) му спасихме ***. Сега когато има враг може да оправдае пред обществото що
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 11 rate down comment 7
michaelis
преди 9 години
А за колите мда, и BMW и Audi, карал съм ги да, удобни са, но са overprised, те са за имидж, бил сам и в Porsche Cayenne не бих дал 150К ? за това нещо, не върши никаква по-добра работа от Hyundai Santa-Fe единственара разлика е, че едното може да се движи с 280км/ч и да дава разход 25/100 това е моето мнение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 9 rate down comment 5
Nikola666
преди 9 години
Е що не ходиш да живееш на Изток, в държавата с 10% дълг?Лъжеш като комунист на партиен пленум.***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 14 rate down comment 9
draifuss
преди 9 години
Спор няма, но икономика Русия няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още