IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Спекулативното движение на рублата трябва да приключи скоро

Няма да налагаме ограничения върху движението на капитали, посочи руският президент

10:20 | 10.11.14 г. 61
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Владимир Путин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че властите предприемат мерки за стабилизиране на обменния курс на рублата, запазвайки възможностите за допълнителни интервенции на валутния пазар.

"Нашите финансови органи да предприемат необходимите мерки (за стабилизиране на рублата – бел. ред.)", каза държавният глава по време на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС).

По думите му централната банка на страната ще продължи да поддържа политиката на инфлационно таргетиране.

"Спекулативните скокове на рублата трябва да приключат в скоро време, те не са свързани с основните икономически фундаменти", каза Путин.

Държавният глава също така увери, че "ние няма да налагаме ограничения върху движението на капитали", предава ТАСС.

Президентът отбеляза, че руските власти ще обърнат по-голямо внимание на създаването на благоприятна бизнес среда и прилагането на добри практики за работа с инвеститорите на регионално и общинско ниво.

"Основното е, че положителните промени са забелязани от предприемачите и инвеститорите, в това число и чуждите", каза Путин. Той припомни, че Русия е подобрила два пъти своята позиция в класацията Doing Business на Световната банка от 2010 г. насам.

Според Путин властите в Русия са изготвили механизъм за финансиране, предназначен да подкрепя мащабни дългосрочни проекти. "В следващите години финансовите компании ще поддържат тази нова структура като фонд за развитие на индустрията", каза той.

"Улесняването на връзките към инфраструктурата и намаляването на натиска от страна на правоприлагащите органи – всичко е в областта на нашето внимание през цялото време", каза още държавният глава, анализирайки това, което се случва на пазара.

Владимир Путин се обърна и към китайските предприемачи на форума, посочвайки, че "ако дойдете, ще имате възможност да работите на пазарите в трети страни чрез Русия... Всеки сегмент е в центъра на нашето внимание и ние ще продължим да подобряваме всички механизми", увери президентът.

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

31
rate up comment 12 rate down comment 3
zdravko1
преди 9 години
В моментa aз купувaм скъп долaр зa евтини рубли :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 8 rate down comment 10
michaelis
преди 9 години
Аз няма нужда да събера парички да видя София, аз съм от там ... :)) Всеки път като се върна със самолета и виждам за кво става въпрос, преди доста често си мислех да се връщам, но се отказвам всеки път, тъй като мисленето на Българския народ не е променено даже тотално в обратна посока. Аз живея на запад, даже и брокера ми е американски...:)) Не бих купил и инвестирал нито цент в Жабария държава с 2 трилиона дългhttp://***.nationaldebtclocks.org/debtclock/italyтака не мисля, че се правят пари, даже именно бих купил на руските *** тъй като дълга им е само 200 млрд. 10% от GDPhttp://***.nationaldebtclocks.org/debtclock/russiaОня ден инвестирах в Gold, не мисля, че 30К е добра инвестиция в BMW или Audi, но това мисли болшинството в БГ, там е проблема, но пак не ме разбирате мама му стара, а пиша на български уж ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 4 rate down comment 8
0pk
преди 9 години
Кой в момента купува скъп долар за евтини рубли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 14 rate down comment 13
Danny666
преди 9 години
Не съм привържаник на Путин , ноооооПич ИКОНОМИКА не се прави и САМО на виртуални светове ( игри ) и рекламни приложения за моб. телефони. Още по-малко на ПЕЧАТАНЕ на хартиени пари !Нали ? Я погледни големите градове на запада ! ОФИСИ до където ти стигне окото и пълни с НИЩО ПРАВЕЩИ хора. Да са живи и здрави Китайците и милионите роби от третият свят дето копат за купа ориз че иначе .....А до кога ще продължава това ще видим. Само едно е сигурно ВСИЧКО ИМА КРАЙ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 8 rate down comment 7
kurta007
преди 9 години
Може да изпращате памперси към Кремъл :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 18 rate down comment 7
Nikola666
преди 9 години
Абе ***.Две рубли нагоре, три надолу.Що не гледаш тренда, бе ***?Защо само най-големите *** са комунисти?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 15 rate down comment 8
draifuss
преди 9 години
С този не си струва да си хабиш словото.Сега като свалят нефта още 50 зелени надолу в рамките на няколко години ще гледаме източни майтапи.Икономика само на полезни изкопаеми не се крепи.Трябва и акъл да направиш БМВ,АУДИ или МЕРЦЕДЕС.Като са много отворени рашките да запалят всичките си долари на червения площад и да започнат на ново.Имат си полезни изкопаеми, водка ще сварят какво друго им трябва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 24 rate down comment 10
Nikola666
преди 9 години
***, пиша ти бавно, белким разбереш.Недей сравнява 7,5 милионна държава със 143 милионна. Защо няма база за сравнение нито като територия, нито като полезни изкопаеми. С всичките си напъни БВП на Русия е само малко по-голям от този на Италия. Но при цена 110 долара за барел петрол. И да ти напомня, че когато Русия правеше Запорожец, в България се произвеждаше Рено. И като събереш парички, можеш да си направиш една екскурзия до София. На "Площада на Авиацията" или с други думи колелото на Дървеница ще видиш едно малко самолетче. Малко, но българско. Съдбата, байно, на българското самолетостроене е същата както тази на българското автомобилостроене. Спряно по заповед на Москва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 7 rate down comment 12
Internet
преди 9 години
Руски компании излизат на борсата в ХонконгГеорги Брандийски - 10 ноември 2014, 08:42Газпром, Роснефт и Лукойл разглеждат възможността за предлагане на свои ценни книжа на борсата в Хонконг в азиатски валути, предава ТАСС, цитирана от БГНЕС.Агенцията се позовава на съобщение на министерството на икономическото развитие на Русия. Темата е била обсъдена на среща на министър Улюкаев с негови колеги от Хонконг в рамките на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС). Големите руски компании - Газпром, Роснефт и Лукойл гледат на хонконгската борса като на площадка за листване на свои ценни книжа в азиатски валути (юан, хонконгски и сингапурски долар) се посочва в съобщението. Според Алексей Улюкаев вземат се мерки руските компании пряко, без участие на структури, регистрирани в други юрисдикции, да могат да предлагат свои ценни книжа, номинирани в хонконгски долари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 8 rate down comment 3
hex
преди 9 години
Не може да сравняваш концепция със сериен модел! Нито пък да разглеждаш даден продукт само откъм стойността му на продаване. Да не говорим за различията между премиум автомобили и жигулки... Каране трябва за да се оцени правилно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още