fallback

Анализатор очаква корекция от поне още 5% в САЩ

Бруталните разпродажби, които видяхме вчера на Wall Street, може би поставят началото на дългоочакваната корекция

10:36 | 05.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Вчерашната борсова сесия в САЩ, по време на която Dow Jones Industrial Average падна под 10 хил. пункта за пръв път от началото на ноември насам, може би поставя началото на пазарната корекция, за която се говори от месец март насам.

Като следствие от разпродажбите Dow вече губи 4 на сто от началото на годината.

Според пазарния анализатор Майкъл Йошиками от YCMNET Advisors смята, че по всяка вероятност негативното движение ще продължи и ще донесе корекция от поне още 5 на сто, предава CNBC.

Ситуацията изглежда така, сякаш проблемите на Европа все повече влизат в полезрението на пазарните участници. Според Йошиками Wall Street е твърде близо до проблемите от 2008 година, за да се поемат значителни рискове.

Последните данни от САЩ също не са окуражаващи – икономиката се стабилизира, но това не означава, че всички сектори могат да извлека полза от това. На фона на безработицата от 10 на сто най-голямата икономика изглежда няма да върви гладко през 2010 година.

Всичко това кара анализаторския екип на Йошиками да очаква корекция от около 10 на сто, което означава, че пазрът вече е достигнал близо половината от нея. В случай обаче че новините се влошат допълнително, то може да се очаква и по-дълбока корекция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:56 | 24.08.22 г.
fallback