fallback

Британските компании по-предпазливи към бизнеса, дори за сметка на печалба

През следващите 10 години компаниите ще се върнат към традиционния англосаксонски модел на капитализма

10:32 | 23.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Компаниите трябва да възприемат по-предпазлив подход към бизнеса, дори това да е за сметка на по-ниска печалба, посочват от Конфедерацията на британската индустрия.

От бизнес организацията, която е най-голямата в страната, са публикували днес резултатите от анкета, която показва, че кризата е намалила силно желанието на фирмите да поемат рискове, предаде Ройтерс.

Становището на конфедерацията за развитието на бизнеса на Острова през следващите 10 години е, че компаниите ще се върнат към традиционния англосаксонски модел на капитализма.

Затова в бъдеще фирмите вероятно ще бъдат по-гъвкави и склонни към съвместна работа, ще разчитат по-малки на заеми, ще изграждат отношения с доставчиците и клиентите си и ще полагат усилия да бъдат по-етични, смятат от организацията.

„След шока от последните две години този доклад показва, че сега ще се нуждаем от по-балансиран и по-малко рисков растеж“, коментира генералният директор на конфедерацията Ричард Ламбърт.

Проучването сред бизнеса е показало, че над половината от фирмите не очакват условията за кредитиране да се подобрят следващата година, както и че кредитната криза е намалила желанието им да финансират дейността си със заеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:25 | 08.09.22 г.
fallback