fallback

Фючърсите са нагоре преди старта на отчетния сезон в САЩ

Алуминиевият гигант Alcoa се очаква да обяви финансовите си резултати след края на днешната сесия

15:25 | 07.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Фючърсите на американските индекси показват положителен старт на сесията в сряда преди започването на отчетния сезон за третото тримесечие и така продължават ръстовете от вчера. 

Алуминиевият гигант Alcoa се очаква да обяви финансовите си резултати след края на днешната сесия, като очакванията са за подобрени данни. Акциите на компанията нараснаха с 1,5% на борсата в Германия.

Очаква се да има засилен интерес към акциите на Coca-Cola Co. от страна на инвеститорите, след като Deutsche Bank AG препоръча книжата да се купуват.

„Златните“ акции също са във фокуса на инвеститорите, след като фючърсите на златото достигнаха исторически стойности от 1042,5 долара за тройунция поради сериозното поевтиняване на долара.

Фючърсите на Dow Jones Industrial Average в 12:00 ч. българско време добавиха 0,4% до 9695 пункта, тези на Nasdaq-100 Index нараснаха с 0,4% до 1707,75 пункта, а фючърсите на S&P 500 са нагоре с 0,5% до 1053,30.

Акциите на щатските борси вчера отбелязаха ръстове, след като се засили убеждението между инвеститорите за успешен отчетен сезон за третото тримесечие и подобряваща се икономика.

Мениджърите на инвестиционните фондове неколкократна през изминалите дни изразиха убеждението си за позитивни изненади от страна на компаниите.

Компанията Costco Wholesale обяви 6% спад на печалбата си за тримесечието и ръст от 1% на повторните продажби на стоки за септември.

Banco Santander проведе рекордно публично предлагане на акции в Бразилия и събра 14,1 млрд. реала (8,05 млрд. долара). Цената на акциите на банката в Сао Паоло беше в средата на предварително определения ценови диапазон от 22-25 реала, докато акциите, пуснати в САЩ, бяха на цена 13,50 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:34 | 18.08.22 г.
fallback