fallback

Пазарният сентимент води инвеститорите в САЩ

Макроикономическите новини от миналата седмица задействаха понижението на индексите

12:18 | 05.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвеститорите в САЩ разчитат много на пазарния сентимент, преди да предприемат сериозни инвестиционни решения. Това обаче не е характерно за всички групи участници, които имат различни пазарни стратегии и отиграват движенията на пазара, подтиквани от различни мотиви. 

Като цяло обаче всички се съгласяват с поговорката „Трендът е твой приятел” и в момента се възползват от възходящото движение на пазара.

Инвеститорският сентимент не се е променил с края на третото тримесечие. „Умните пари” продължават да стоят в акции, а „глупавите пари”, както наричат в САЩ краткосрочните инвеститори, продължават агресивно да купуват всеки път, когато индексите се наклонят в обратна посока.

Макроикономическите новини от миналата седмица задействаха понижението на индексите. Това дойде закономерно, след като позитивните финансови резултати на компаниите за изминалото тримесечие вдигнаха индексите с повече от 15% до едно от най-успешните тримесечия за последните десет години.

По изследване на Bloomberg повече от 72% от компаниите, включени в индекса S&P 500, са обявили по-добри резултати от очакванията на анализаторите.

Със започването на третия сезон на резултатите нормално е на пазарите да им трябва малко време да се пренастроят. Очакванията са за силни резултати сред компаниите, което да подкрепи борсата за по-нататъшни ръстове.

От Barclаys Capital прогнозираха, че финансовите резултати за третата четвърт ще са най-добри за акциите за последните 11 години. Увеличените рейтинги на компаниите също свидетелстват, че оптимизмът у инвеститорите е жив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:05 | 12.09.22 г.
fallback