fallback

Кои факти ще влияят на пазарите днес

eBay с по-добри данни от очакванията, a цените на петрола - с лек ръст

09:39 | 22.10.15 г.
Автор - снимка
Създател

Чрез специализираното издание Finanzen.net отново обобщаваме накратко фактите, които ще оказват вероятно най-сериозно влияние на пазарите днес:

1. Азиатските борси са на червено

В Токио водещият местен индекс Nikkei 225 се свива с 0,61 на сто до 18 441,14 пункта. В Шанхай Shanghai Composite губи 0,29 на сто до 3 311 пункта. В Хонконг Hang Seng пада с 1 на сто до 22 758,62 пункта.

2. Daimler продължава да подобрява резултатите си

Германският автомобилен концерн Daimler печели и през третото тримесечие – преди всичко заради продължителния успех на продажбите на своето подразделение за леки автомобили.

3. eBay с по-добри данни от очакванията

Платформата за онлайн аукциони eBay се справя изненадващо добре в първото тримесечие след раздялата с двигателя си PayPal. Интернет компанията отчете печалба от 43 цента за акция за третото тримесечие, докато анализаторите очакваха печалба от 40 цента за акция. Компанията повиши и прогнозата си за цялата година, а в следборсовата търговия акциите скочиха с около девет процента.

4. Еврото почти не се движи

В ранната търговия единната европейска валута е стабилна на ниво от 1,1336 долара. 5. Балансът на Amazon В четвъртък след борсовата сесия онлайн търговецът Amazon ще представи своя отчет за третото тримесечие на 2015 г. Очаква се лека печалба.

6. Deutsche Wohnen се отказва от придобиването на LEG Immobilien Германската компания за имоти Deutsche Wohnen се отказа от идеята си да се слее с конкурента си LEG. Deutsche Wohnen, вторият по големина публичен собственик на имоти след конкурента му Vonovia, искаше да се слее с третия на пазара LEG. Сделката щеше да създаде компания за имоти с около 250 хил. апартамента.

7. American Express разочарова анализаторите с данните за тримесечието

American Express се справи по-зле от очакванията през третото тримесечие. Компанията за финансови услуги отчете печалба от 1,24 долара за акция и приходи от 8,19 млрд. долара. Анализатори очакваха печалба от 1,31 долара за акция и приходи от 8,32 млрд. долара, показва консенсусната прогноза на запитани от Bloomberg анализатори.

8. Цените на петрола с лек ръст

В четвъртък цените на петрола отчитат лек ръст. Един барел (159 литра) от сорта Брент с доставка през декември струва 48,11 долара – с 26 цента повече от предния ден.

9. Акциите на Texas Instruments се изстреляха нагоре

Специалистът в производството на чипове Texas Instruments отчете през третото тримесечие лек спад на приходите и печалбата. Въпреки това данните бяха посрещнати добре от анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:19 | 05.09.22 г.
fallback