fallback

ОИСР: Глобалният икономически растеж ще се ускори през следващите месеци

Водещият индикатор на икономическата активност на 33-те страни членки на организацията е нараснал за трети пореден месец през ноември

17:06 | 10.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Глобалният икономически растеж ще се ускори през следващите месеци, воден от Китай, САЩ, Франция и Япония, показват оценки на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), предаде Wall Street Journal.

Водещият индикатор на икономическата активност на 33-те страни членки на организацията е нараснал до 102,8 пункта през ноември от 102,6 пункта през октомври, като повишението е трето поредно.

По оценки на ОИСР тази тенденция показва „нарастващ темп на икономическа експанзия“ след период, в който растежът беше загубил инерция.

„Данните за Китай, САЩ, Франция и Япония, показват ясни сигнали за ускоряване на икономическата активност, докато тези за Русия сочат стабилна експанзия“, пише в доклада.

Индикаторът за Германия, Канада, Италия, Великобритания и Индия показва стабилен темп на растеж през следващите месеци. От големите икономики само за Бразилия се очаква забавяне на икономическата активност, като индикаторът за страната пада до 98,6 пункта от 99 за октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:50 | 14.09.22 г.
fallback