fallback

Колко пари ще излее на пазара Фед в сряда?

Прогнозите варират, като средната им стойност е 457 млрд. долара, показва анализ на CNBC

17:58 | 01.11.10 г. 6
Автор - снимка
Създател

Пазарните участници са абсолютно сигурни в това, че Федералният резерв на САЩ ще обяви нов план за увеличаване на ликвидността във финансовия сектор в сряда.

Резултатите от анкета на CNBC показват, че 99% от 83 респонденти очакват нови мерки за увеличаване на ликвидността. Това е повече в сравнение с 93% през октомври и 70% през ноември.

Единственото несигурно е точната сума, която ще реши да отпусне централната банка за повишаване на парите в обръщение.

Медианната оценка на анализаторите е за сума от 457 млрд. долара, които ще бъдат използвани за закупуване на държавни ценни книжа от централната банка. Това е сериозен спад спрямо средните прогнози от средата на октомври. Тогава се очакваше на пазара да бъдат излети 490 млрд. долара, пише CNBC.

Някои специалисти твърдят, че от Фед се опитват да занижат пазарните очаквания за новата операция по увеличаване на ликвидността. Това обаче не дава кой знае какъв резултат и повечето специалисти се обявяват в подкрепа на виждането, че централната банка ще задели около 500 млрд. долара.

Това показват резултатите от анкета, в която 22 анализатори са посочили очакване за действия на сума под 500 млрд. долара. Други 13 от участниците смятат, че Фед ще задели повече от 500 млрд. долара.

Точно 500 млрд. пък ще бъдат отделени според 32-ма от анкетираните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:44 | 13.09.22 г.
fallback