fallback

Barclays: Възможно е доларът да се срине до историческо дъно срещу еврото

Технически анализ на финансовата компания вещае нови тежки дни за зелените пари

21:18 | 06.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Силата на еврото може да изведе единната валута до далеч по-високи нива от настоящите спрямо американския долар. Това показва технически анализ на двете валути, направен от анализаторите на Barclays Capital.

“Вярваме, че рисковете в двойката евро/долар ще доведат до нов връх. Силата на единната валута в никой случай не е приключила”, заяви Фил Робъртс от компанията пред CNBC.

Еврото се движи в ясно определен възходящ тренд срещу долара от март насам и все още „не изглежда това движение да е приключило”, смята Робъртс. „Гледам на ситуацията като на много силно евро, или ако щете – като на много слаб долар”, посочва той.

През последните дни доларът успя да напредне срещу еврото, но американската валута вече изглежда свръхизкупена на база на някои технически анализи. Това започва да прави настроенията по-мечи и може да окаже натиск върху зелените пари.

„Ситуацията изглежда така, че двойката е готова отново да тръгне нагоре”, посочва Робъртс. Известна съпротива еврото би могло да срещне при 1,4970 EUR/USD, смята анализаторът.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:36 | 06.09.22 г.
fallback