fallback

EUR/USD може да стигне 1,35 до края на годината

Анализатори смятат, че американската валута може да продължи ралито си срещу еврото въпреки финансовите колапси в страната

10:47 | 16.09.08 г.

Доларът може да достигне нови върхове спрямо еврото, казва в интервю за Bloomberg Майкъл Уолфолк, валутен стратег от Bank of New York Mellon Corp.

Според него ралито на щатския долар в последно време е причинено от завръщането на статута на валутата като „убежище“. Тоест при световни кризи инвеститорите ликвидират позициите си и „бягат“ в долари.

Според Уолфолк, въпреки кризата на доверие в американската икономика, инвеститорите трябва да направят разлика между доверието в икономиката на страната и доверието във валутата й. В момента има голямо доверие в долара, но ниско доверие в американската икономика.

Дори новините за потенциално намаляване на лихвените проценти в САЩ няма да попречат на долара да се повиши, коментира още анализаторът.

Мнението на Уолфолк е, че до края на годината, доларът ще стигне 1,35 спрямо еврото. Спрямо йената експертът не предвижда значително повишение на американската валута.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:38 | 10.09.22 г.
fallback