fallback

Данни от Китай и САЩ ще движат пазара през седмицата

Четвъртък е "големият ден" за Английската централна банка

10:03 | 07.09.15 г.

След като през изминалата седмица САЩ не успя да оправдае очакванията на пазара за новите работни места, през тази седмица инвеститорите ще чакат още данни за силата на икономиката и знаци кога Федералният резерв ще предприеме дългоочаквания ход по вдигане на лихвите.

В същото време инвеститорите продължават да следят с интерес ситуацията в Китай. През седмицата се очаква докладът за търговския баланс на страната, а също и данни за инфлацията.

В понеделник пазарите в САЩ ще останат затворени заради отбелязването на Деня на труда.

Централната банка на Швейцария ще публикува данни за валутните си резерви.

Също в понеделник Китай ще изнесе данни за търговския си баланс. Отново в Азия Япония ще съобщи окончателните данни за брутния вътрешен продукт (БВП) за второто тримесечие.

Във вторник Германия ще даде информация за търговския си баланс през юли.

В сряда се очаква информация за търговския баланс на Великобритания, а също и за производството през юли. През деня ще се състои срещата на централната банка на Канада, на която ще се вземат решения за паричната политика на страната.

В четвъртък се очаква информация за инфлацията в най-голямата азиатска икономика – тази на Китай. Също в четвъртък Английската централна банка ще проведе заседанието си по паричната политика и ще съобщи какво решение е взела относно лихвените проценти.

В петък чакаме данни от САЩ, от които ще стане ясно какви са били цените на производител през август в страната. Университетът в Мичиган пък ще съобщи какво е потребителското доверие през септември.

На Стария континент финансовите министри на Европейския съюз ще заседават в Брюксел.

Също в петък Международната агенция по енергетика (IEA) ще публикува ежемесечния си доклад за търсенето и предлагането на петрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:04 | 09.09.22 г.
fallback