fallback

Анализаторите са оптимисти за японския растеж

През следващите няколко се очаква видим ръст на индексите от 10-15 процента, смята Гари Дуган, главен инвестиционен директор на от Coutts & Co

16:21 | 16.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Силните данни за японската икономика предизвикаха доста коментари на пазарните участници. Повечето от тях са наситени с оптимизъм, твърдят от Bloomberg.

"Мисля, че това са доста положителни новини за премиера Абе. Данните са добри и за финансовото министерство. To иска силен растеж тази година, за да може да оправдае увеличението на данъците догодина. Така че резултатите са благоприятни за политиците", коментира Такуджи Окубо, собственик и главен икономист на Japan Macro Advisors.

Според Гари Дуган, главен инвестиционен директор на Coutts & Co, през следващите няколко месеца се очаква забележим ръст на индексите от 10-15 процента. „Освен това видяхме и силния спад на йената, което също е добра новина за корпоративния сектор и за печалбите на компаниите. Затова смятам, че ще видим нивата на индексите от 2007 г. в рамките на следващите три месеца“, коментира Дуган.

Вижте още мнения във видео файла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:15 | 11.09.22 г.
fallback