fallback

Джим Роджърс: Може би е време да се купува евро

Настроенията са толкова негативни, че моментът изглежда напълно подходящ за покупки, смята инвеститорът

12:10 | 10.06.10 г. 8
Автор - снимка
Създател

Всички са така негативно настроени към еврото, че моментът изглежда доста подходящ за покупки на единната валута, смята легендарният инвеститор Джим Роджърс, цитиран от CNBC. Роджърс за пореден път показва, че залага на ръст в цените на суровините заради очакваното печатане на пари от правителствата.

“Аз съм точно толкова притеснен, колкото и останалите. Като цяло съм на къси позиции в акции и на дълги в суровини и се опитвам да реша дали да заложа на еврото“, коментира Роджърс.

„Всички са ужасно негативно настроени спрямо еврото в този момент и е невероятно колко много мечи настроения има. Такива моменти обикновено индикират началото на рали“, посочва специалистът.

Роджърс посочва, че решението му за покупка на евро не би било базирано на добри показатели на еврозоната или правилна политика за борба с дълговете. „Като цяло, това е техническо рали. Веднъж, когато такова рали стартира, никой не знае докъде може да се стигне“, уверен е той.

Инвеститорът остава позитивно настроен към суровините и е твърдо убеден, че единственото рали през следващото десетилетие може да се види при тях.

Централните банки отново започват да печатат пари, защото „това е единственото, което знаят да правят и нямат усещане за нищо друго“, а това ще увеличи инфлацията. Това означава, че притежаването на всякакви физически активи ще бъде добро, съветва Роджърс.

Инвестирането в суровини обаче не е сигурна игра и онези, които планират да поемат дългове, за да се възползват от бичия пазар трябва много добре да разбират пазара, в който влизат, предупреждава Роджърс. Това изисква да се знае много добре какви са спецификите на пазара и да се внимава с ливъриджа.

Към момента Джим Роджърс посочва, че залага на късо срещу технологичния сектор, развиващите се пазари и американската борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:06 | 08.09.22 г.
fallback