fallback

Дянков ни готви съдбата на Исландия?

Или гледната точка за финансовата ни политика на блогъра krizata

09:48 | 27.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Авторът krizata e блогър в категория „Бизнес“ на Blog.bg

В една изключително емоционална среща пред студенти по икономика новият финансов гений на отечеството индиректно обяви стратегическата цел пред България – превръщане на страната ни в офшорна зона No 1, като начало за Европа, а в перспектива и за света.

За да се случи всичко това, Дянков разкри, че са необходими няколко стъпки в правилната посока: оптимизиране на фискалната, данъчната и икономическата ни политика.

По първите два компонента бе докладвано, че скоро ще се достигне до оптимума, т.е. фискът и данъците ни ще са едни от най-благоприятните в Европа, а след това и в света.

За икономическата политика се мина само с намеци, но свикналите с методите на икономистите от Световната банка изтръпнаха за съдбата на бедния и нещастен българин, вкарван в какви ли не експерименти за последните двадесет години.

Все пак стана ясно едно нещо – гърците и другите европейци ряпа да ядат, защото след като не успяхме да станем нито Швейцария на Балканите, нито Япония на Източна Европа, сега поемаме по пътя на Исландия и на карибските бананови републики, опитвайки се да привлечем „инвеститорите” от целия свят със своите ниски данъци и предвидими фискални политики.

Преследвайки бленуваната цел, ние смело ще вървим в единствено правилната посока: тази на балансирания бюджет и твърдия валутен борд.

Нищо, че целият свят създава все по-големи дефицити, за да оживее в кризата, нищо, че половината българи скоро няма да имат никаква работа и елементарно препитание, нищо, че колапсът на родното производство скоро ще се превърне в домино от фалити, нищо, че…

Днес разбрах едно нещо и то е много просто – българинът, като живо същество, вече окончателно е изхвърлен на бунището на историята, като на негово място се очакват парите на всякакви спекуланти, мафиоти, контрабандисти, корупционери и друга подобна паплач, наречена световен финансов елит.

В тази връзка си позволявам един практически съвет: Тези, които все още знаят как се държи рало и мотика, спешно да предадат уменията си на младите, които вървят след тях. Стягайте селските си къщи, останали от дядовци и баби, копайте бурените от нивите и точете сърповете!

Защото не всеки ще може „да се уреди” в бленуваната от някои Нова България, за която е отредена ролята на световен бардак (с някоя и друга офшорна банка в него).

За повече информация и коментари на блога на krizata

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:19 | 14.09.22 г.
fallback